Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli maaşımla geçinemiyorum. Bu konuda düzenleme var mı?

ahmet burhan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
01.09.1998 sigorta girişim 21.03 1982 doğumluyum ağustos 2014te malulen emekli oldum bağlanan maaş743tl malulen emekli oolduğu için calismamda yasak bu parayla gecinemiyorm bu nasil bir haktir yasadir yeni cikacak torba yasada bunla ilgili bir düzenleme varmidir yardmci olursanız sevinirim

aynı derteyiz kardes seninki yine iyi ben 600 alıyorum:(

Seven kardeş kaç yıl kaç gün primle emekli oldun?

Sen benden betersinya ama niye boyle bunun bir çözümü yokmu

Benim pirm günüm 3680gn cikmisti ayrlmasaydm devam etseydm benimde düşecektir600e500e kadar sigorta uzmani oöyle soylemisti

ağır özürlü isen evde bakım hizmetinden yararlan bakıcına maaş bağlanır

Bağkur dan 12 yıl 4400 gün prim var malulen emeklilik için başvurdum maaş ne oluşur acaba ?

Ahmet burhan,
Malulen emekli olduğunuz için rapor oranınız %60 ın üzerinde dir.
Malulen emekliliğinizi iptal ettirip ssk lı çalışan olur ve 2.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 17 yıl 3820 güne tabi olursunuz.
Vergi indirim hakkı ile emekli olur iseniz hem emekli maaşınızı alır hem de çalışarak hak ettiğiniz maaşı alırsınız.
Kaba bir hesap yapacak olur isek,
var olan 3680 gün priminizi 3820 güne tamamlayacaksınız.
3820-3680: 140 gün
askerlik yapmış iseniz 150 gün askerlik borçlanması yaparak prim gün sayısı kazanabilirsiniz. Velev ki askerlik yapmamış iseniz 5 ay çalışarak 150 günü doldurup emekli olabilirsiniz. Tabiki bu 5 aylık süreçte vergi indirim hakkı kazanmalısınız.
01.09.1998+17: 02.09.2016 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Normal şartlarda 2017de emekli oluyordm sigorta uzmani o tarihi beklerken maasn 600e hatta 500e kadar düşeceğini söyledi oyuzdn malulenayrilmayi kabul ettm benden istenilen 3840 gugün 2000 yilinda 18 yasini doldurduğum için 2000+17 2017 21.03 tarihinde emekli oluyordum 2017de calismaya başlasam 2017deki hakettigm emekliliği alabilirmiyim

İlker'İn dediği gibi, yıl geldğinde malulen emeklilii iptal ettirip vergi indirimi ile Yaşlılık emekliliğine dönebilirsin. O zamam emekli maaşı alırken çalışmaya da decam edebilirsin. Ama o zamana kadar malulen emekliliğini iptal etmeden çalışman mümkün değil maalesef.

malulen emeklilik maaşı hesaplanırken ;yatan toplam primlerimizin yüzde altmışı mı bağlanıyor bize ?

5510 sayılı yasanın 27. maddesi malullük aylığının nasıl hesaplanacağını belirler...

arkadaşlar şartlarınız uygunsa evde bakım aylıgına da başvurabilirsiniz. emekli olmanız evde bakım aylıgı almanıza engel değildir.

2014 Yılı 2. altı ay için hanede kişi başına düşen aylık gelir 540,47 TL'yi geçmiyorsa gelir açısından uygunsunuzdur evde bakım aylıgı için.

Özürlü sağlık kurulu raporunuz varsa ve % 50 ve üstü ise agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretliyse rapor açısından da uygun olursunuz.
geriye kalıyor 3. şart. O da bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olmanız. Şurayı dikkatle inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
NOT kısmında yazılanları kendiniz için degerlendirin. o şartlara da uygunsanız evde bakım aylıgı için aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne başvurun.

evde bakım aylıkları için ayrıca forumu inceleyebilirsiniz ve sorularınızı sorabilirsiniz:Evde Bakım Hizmeti/Aylığı
...
malulen emeklilik için de şartlarınızın iyileşti,rilmesi için mücadeleye devam tabi:)

Üst Alt