Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli memur maaş haczi olu mu? [Hukuk]

verme

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar,ben 657 tabi olarak %55 raporla malulen emeklilik hakkı kazandım,ama bankalara borcum var ve halen maaşından 4/1 oranında kesilmekte..sorum emekli olduğumda ikramiyem ve maaşıma el konulur mu..bu konuda yardımınızı bekliyorum teşekkürler

Maaşın aynı şekilde emekli maaşından kesilmeye devam eder. Alacağın tazminata el koyar üzerine hiç bir şey alamaz ,yurt dışı yasağı ve 5 yıl süre zarfında merkez bankası kara listesine ve 5 yıl içerisinde borcunu ödesen de bankalardan artık kredi çekemezsin. Ayrıca bankaların açmış olduğu dava ve avukat masraflarını sen ödersin.

ne kadar doğru bilemem ama emekli maaşına haciz işlemi olmaz diye biliyorum

öncelikle geçmiş olsun emekli olduğunuzda ikramiyenin tamamına el konulur kesinti olduğunuz icra dairesine gider borcunuzu karşılayacaksa eğer kapanır dosya başka bir borcunuzda varsa eğer yasa gereği sizin isteğiniz imzanız rızanız olmassa eğer kesinlikle emekli maaşınızda kesinti olmaz maaşınızda bağlandıģında PTT den sürekli maaşınızı alın sürekli bir sorun olmaz.

Aynı durum bende de var. Tek fark ben 2006'da emekli oldum. O tarihten beri emekli maaşı alıyorum, borçlarım ise 2013'ten beri var. Kendi rızam olmadığı için emekli maaşımdan kesinti yapamıyorlar. Ayrıca ikametgahım şu an oturduğum yerden farklı bir yerde olduğundan hacizde yapamıyorlar. Bankaların bildiği adresimden 2011'de taşındım.

Uzun lafın kısası emekli olduktan sonra yakalanmadığın sürece bir şey yapamazlar.

.....

kardeş bide hapis cezası ekleseydin ...müebbet tarafından..

Üst Alt