Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli mi, erken Yaşlılıktan emekli mi olmalıyım?

ozbayci77

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
20 Aralık 2011 Güncel:

18 KASIM 2011 Tairihi itibari ile de emeklilik işlemlerine başladım ve ilk emekli maaşımın ödemesini de PTT aracılığı ile bugün (20/12/2011) almış bulunmaktayım.

Yakın zamandır sitenizin takipçisiyim.Ben 01/09/1996 sigorta başlangıçlı 3970 SSK primine sahip özel bir şirkette halen devam eden işçiyim.1999 senesinde sağlıklı bir şekilde çalışmaya başladığım şuanki işyerimde 2009 eylül ayı itibari ile hiper tansiyon ve böbrek boyutlarında küçülme teşhisli KRONİK BÖBREK hastasıyım.Evde PERİTON DYALİZİ yapmakta ve Haziran 2010 tarihi itibariyle % 90 vergi indirimine tabi olarak iş hayatına devam etmekteyim.Bu kısa bilgilerden sonra sizden ricam kafamın içinde yeretmiş olan birkaç sorunun cevabını bulmak.

1) Herkesin kafasında sorun yaratan Malulen emeklilik sonrası nakil dahilinde emeklilik hakkının elden alınması doğru mudur?

2) Malulen emekli olmuş olsam 15. senemin dolduğu 01/09/2011 tarihi itibari ile bu hakkımı ENGELLİ ERKEN EMKELİLİ'ğe çevirme hakkım var mıdır?

3) Emekli-maaşı.com sitesinde % 40 aylık bağlama oranı ile tarafıma bağlanması planlanan 1450TL aylık emekli maaşı ne derecede doğrudur.(Kesinti olur mu yoksa bu rakam net mi)

4) Malulen emkli olduğumda bu rakam bana maaş olarak bağlanırsa Engelli erken emekliliğe çevirdiğim zaman rakamada oynama olur mu?

5) İşyeri girişimde herhangi bir sağlık sorunum olmadığı işe giriş heyet raporumda olmasına rağmen hastalığımın tespiti için meslek hastalıkları hastanesine çalışırken müraacat etmem gerekir mi? Yasal hakıım mıdır? İşyerinde çalışırken sorun yaşar mıyım? (Neden gittin gib...)

6) Meslek hastalığı sınıfına girer mi?

Cevap veren ve bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM. ALLAH RAZI OLSUN.

1.O sorun ortadan kaldırıldı artık nakil olanlar %70 oranında rapor alabiliyor..
2.Malulen emekli olursanız zaten çalışamazsınız 01.09.2011 tarihinde engellilere tanınan haktan faydalanarak erken emekli olun..
3.Emekli maaşı hesaplaması çok karışık ama maaş hesaplama siteleri alacağınız maaşa yakın bilgiler vermektedir.Bu maaş net maaştır kesinti söz konusu olamaz...
4.Çevirme diye bir kavram yok malesef ya malulen emekli olacaksınız yada engellilere tanınan haktan yararlanarak emekli olacaksınız..
5.Rahatsızlığınız iş yerinden kaynaklanan bir hastalık ise tabiki gidebilirsiniz..
6.Meslek hastalığı na girip girmediğini yapacağınız müracaat sonrası dr raporları ile anlaya bilirsiniz...
Son olarak 1.derece vergi ind.hakkınız olduğuna göre malulen emekli olmayı aklınızdan çıkarmanızı öneririm zaten engellilere tanınan emeklilik hakkından faydalanmak için az bir süreniz kalmış bu haktan faydalanarak emekli olmanızı öneririm..
Ayrıca malulen emekli olur iseniz tekrar çalışmak isterseniz emekli maaşınızı kestirmek zorundasınız ama erken emekli olursanız hem emekli maaşınızı hemde çalışarak hak ettiğiniz maaşı alırsınız..

Bence de birkaç ay daha bekleyip erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanın...

Merhaba arkadaşlar.
Bu gün 01/09/2011 yani bugün engelli erken emeklilik yasasından faydalanmak için artık önümdeki TÜM ENGELLERİN KALKTIĞI GÜN.%90 rapor 4150 prim gün ve bu gün itibari ile 15 sene sigorta süresi.Önümezdeki hafta (bayram ertesi), Allahın izniyle, emeklilik işlemlerine başlayacağım.Geçen hafta SGK'ya yaptığım ön başvuruda, bana Vergi Dairesine iletilmek üzere bir dilekçe verildi. Bu dilekçe karşılığında, bana vergi dairesinden bir adet ZARF verileceği ve bu zarfi elden tekrar SGK'ya ileteceğimi, karşılığında da bana EMEKLİLİĞİ HAKKETİ kağıdı verileceği söylendi.
Vergi dairesine, elimde %90 rapor olmasına rağmen neden tekrar gönderildiğimi anlamamakla birlikte, SGK'nında neden bu vegi dairesinden kapalı zarf ile verilecek olan belge karşılığında bana HAKKETTİ kağıdını uygun gördüklerini, bu zarfın değerini HALA ANALAYABİLMİŞ değilim.
İnşallah pazartesiden itibaren yapmayı planladığım bu işlemler sonucunda verilecek kararları, tekrar sizinle burada paylaşmak, edindiğim tecrübeleri sizlere iletmek isterim.
Sorularıma cevap veren, bana bu yolda ışık tutan arkadaşlarada AYRICA TEŞKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİM...

Emekli olduktan sonrada GÖRÜŞMEK ÜMİDİ İLE...
HOŞÇAKALIN...

SGK vergi ind. hakkınız olup olmadığını Maliyeden yazılı olarak ister ama neden sizi gönderiyor bende anlamadı resmi kanaldan posta ile isteyebillir. SGK vergi ind. hakkınızın olduğunu Maliyeden teyit ettikten sonra sizin de emekli olmak için müracaatınızı alır.

Defterdarlıktan elde ettiğiniz sakatlık indirimi size emeklilik hakkını da sağlar. Tereddütünüz olmasın.

Normalde sgk kendisi kurumlar arası yazışmayla vergi indirim hakkınızın olduğunu vergi dairesinden öğrenmeliydi. Sizden neden istenmiş, anlamadım. Ama olsun, sizin elden taşıyacağınız evraklar işlemlerin daha hızlı olmasını sağlar...

Gelişmeleri paylaşırsanız bizler de öğrenmiş oluruz...

Ramazan Bayramının 3. günü normalinde 15 sene sigorta hakkımı elde etmiş olmama rağmen SGK ya gittim vergi dairesinden verilen zarfı kendilerine ilettim benden SGK sicil numaramı isatediler verdim ve sisteme giriş yaptıklarında bana 1999 sigorta abaşlangıcın var bu şartlar altında 2014 yılında emekli olursun dediler.Sigorta sicil numaram 14011996******** şeklide başlıyor.1996 dasigorta başlangıcım olduğu sicil numaramdanda belli oluyor.Bu süre içersinde 57 gün prim ödenmişliğim var akabinde askerlik giriyor devreye ve askerden geldikten sonra 1999 da girdiğim işyerinden de kesintisiz aynı sicil numaramdan prim ödemelerim devam ediyor.Memurun bana verdiği cevap ben sistemde senin sigortanı 1999 den görüyorum diyor.Bende e-devletten 1996 yı görüyorum yatan 57 gün primi de görüyorum sen nasıl göremezsin dediğimde görüyorum ama BOLU giriş yapmamış diyor.Nasıl bir şey bu anlam verebilmiş değilim.Bolu Sigorta müdürlüğüne yazı yollayacaklarmış EKİM ayını bulur diyorlar.Yada git elden al gel diyorlar.Anlaşılan bizim EMELİLİK işi ya brokrasi oyununa kurban gidecek yada üzerine 3 sene SOĞUK SU İÇECEĞİZ. :) :) :)))

Ne kadar geç emekli olmak o kadar emekli maaşı alamama ben olsam direk gider elden yazı alırım işlemlerimi biran önce emeklilik işlemlerimi başlatırım. Ayrıca Bolu Sigorta müdürlüğünü telefon ile arayıp rica edebilirsiniz engelliyim yardımlarınızı bekliyorum gibi.

Sevgili arkadaşlar site yöneticileri ve site müdavimleri.Göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alakadan dolayı hepinize tek tek teşekkür ederim.Bildiğiniz ve takip ettiğiniz gibi benim engelli erken emeklilikten faydalanmam için istenen sürem Ramazan bayramının 3. günü dolmuş olmakla beraber yapmış olduğum başvurular zamanla kabul edilmiş olup Bolu SGK ile yapılan müzakereler sonucundada tarafıma HAKETTİ KAĞIDI verilmiştir.

18 KASIM 2011 Tairihi itibari ile de emeklilik işlemlerine başlamış bulunmaktayım.Hayırlısıyla ilk emekli maaşımın ödemesini de PTT aracılığı ile bugün (20/12/2011) almış bulunmaktayım.

Bilgileri ile bana yol gösteren bana tavsiyelerde bulunan ve benimle bilgi paylaşan herkeze CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİRİM. Rabbim herkeze erken yaşta emeklilik nasip etsin İNŞALLAH. (Tabi Önce SAĞLIK.) ALLAHA EMANET OLUN.

hayırlı olsun arkadaşım senin adına sevindim.

Üst Alt