Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli nasıl olunur?

cemil84

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

2002 yılından beri sigortalıyım.2006 yılından beri de Polinöropati hastasıyım.Bacaklarım da,ayakbileklerimde güçsüzlük var çalışırken çok zorlanıyorum.Nasıl başvuru yapılır bana buradan bilgi vermenizi rica ediyorum.

Malulen emeklilik için gerekli şartlar: Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü + en az 1800 gün prim + en az 10 yıllık sigortalılık süresi (Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık varsa 10 yıl şartı aranmaz)

Eğer maluliyet cetveli'ne göre sgk tarafından malul sayılmıyor ve/fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre %60 ve üzeri işgücü kaybı varsa, bu durumda mahkeme süreci ile maluliyet tespiti yaptırmak mümkün: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

bende polinöropati hastasıyım. ben veterinerim. ayakta kalıyorum yada yürüyorum hareket ediyorum. bu sebeple ayaklarım bacaklarım ağrıyor. masa başı bir işe geçebilirmiyim? heyetten ayakta kalması ve hareket edecek işlerde çalışması sağlık yönünden elverişli değildir diye sonuç çıkartabilirmiyim. ayrıca soğuktada calısıyorum. sogugun polinoropati üzerine etkisi varmı?

Soğuk havanın etkilerini bende yaşıyorum.Kasla üşüdüğü zaman onları oynatmak çok daha zorlaşıyor.Bende seninle aynı konudan müzdaribim.Bende markette çalışıyorum.Sürekli 12 saat boyunca ayakta plmakl yorucu.Soruna cvp bulursan lütfewn buraya yaz.İyi yaşantılar dilerim.

OturanBoğa;

Merhaba Bülent Bey,

I - 'Başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık varsa 10 yıl şartı aranmaz'

ise, malüliyet için ne aranır?

II - http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/yonetmelik/7.5.12511 ek1.htm

L
inkte 12.madde de 'tedavi ile çalışma olanağı vermeyen' devamında da 'şizofreni' isimleri geçmekte.

Linke konu olan hastalıkların sağladığı kolaylıklar nelerdir?

Maluliyet cetveli'ne göre malul durumda olan kişiler 10 yıl sigortalılık süreleri ve 1800 gün ödenmiş primleri varsa, malulen emekli olabilirler.

Eğer bu kişida maluliyetin yanı sıra bir de başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık varsa, o zaman bu kişi 5 yıl ve 1800 gün primle malulen emekli olabilir.

Bülent Bey; 1800 gün prim'in açılımı nedir?

Kardeşim hemen hemen hiç çalışmadı. Bir süre sigortalı olarak 3 - 4 aylık çalışma süresi var yalnızca.

Valla,bende çok vakıf değilim bu konulara ama sen Kamu'da çalışyorsun.Bunu iyi değerlendir.Çok iyi araştır mutlaka senin için bir çözüm yolu vardır.Ben de senin gibi masa başı veya az hareket edeceğim bir işte çalışmak istiyorum.Ama bu hastalıkla çalışmak çok çok zor.Allan kolaylık versin bu hastalığa sahip olup da çalışmak zorunda olanlara.

Çalışıp prim ödediği gün sayısı en az 1800 olmalı işte...

Dün sonuç açıkladı sgk ya gittim sordum bana söyledikleri tek şey ''malulen emeklilik talebiniz reddedilmiş''oldu.Nekadar oran aldığımı falan bilmiyorum nasıl öğrenceğimide bilmiyorum.
l

Red gerekçesi resmi bir yazı ile size bildirilemeli. Adresinize postalanmıştır...

postalanmış ancak adres değişikliği olduğu için elime ulaşmadı.SGK ya sordum %60 ın altında olduğu için emekli olamadınız dediler.Tekrar heyete girdim %52 verdiler.Nelerden faydalanabilirim onları araştırıyorum.En merak ettiğim şey özür maaşı denen şey kaç paradır? nasıl alınır? ve kaç ayda bir alınır?

özürlü maaşı 3 ayda bir alınır 675 civarı malülen olamıyorsanız calışa biliyorsanız vergi indirimi alarak emekli olmaya calışın odaha avantajlı

sakaryalı ilk işe başladıgında malüliyet derecesinde engelin yoksa malülen emeklilik için hastaneye sevk etmeleri gerek ordaki memur sallamış eger malülen olmıyorsan 4 ay askerligide ödeyip vergi indirimi alman ve pirimini 3600 tamamlaman gerek yıl tamam fakat primin eksik

Bilgisi olan arkadaşlar lütfen bana yardımcı olsun,daha öncede sordum ama cvp alamadım?Sorum şuydu:
Herkese merhaba,Sigorta başlangıcım 2002 yılı.Toplam 1600 gün ödenmiş SSK var.Ancak benim engelli raporum 2012 tarihli.Yani engelli olmadan önceye dayanan bi SSK lılık söz konusu.Engelli raporundan sonrada hiç çalışmadım.Acaba benim emekli olmam için nekadar süre daha çalışmam gerekiyor.Saygılar?_

Daha önce verdiğim şu yanıt geçerli görünüyor:

Malulen emeklilik için gerekli şartlar: Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü + en az 1800 gün prim + en az 10 yıllık sigortalılık süresi (Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık varsa 10 yıl şartı aranmaz)

Eğer maluliyet cetveli'ne göre sgk tarafından malul sayılmıyor ve/fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre ` ve üzeri işgücü kaybı varsa, bu durumda mahkeme süreci ile maluliyet tespiti yaptırmak mümkün: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Merhaba Oturan boğa,Malulen emeklilik için verdiğiniz bilgiler doğru.Bu bilgilerden faydalandım ama şuan için olumlu olmadı benim için.Şimdi öğrenmek isteğim yukarıdaki şartlala çalışmaya devam etsem ne zaman emekli olurum olacak?

Malulen emekliliğiniz mümkün olamıyorsa, Defterdarlıktan elde edilecek sakatlık indirimine istinaden aşağıdaki tabloya göre emekli olabilirsiniz:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt