Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emekli olabilmek için nasıl bir yol izlenmeli?

bekdemir

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
malülen emekli olabilmek için nasıl bir yol izlenmeli bilen var mı acaba 3600 günüm var zaten

Sigorta başlangıç yılınız,
doğum yılınız
hangi statüdensiniz(ssk-bağkur-e.s.)
ve hangi hastalıktan yüzde kaç raporunuz var?

sigorta başlangıç yılı 1992 dogum yılı 1965 ssk lıyım 3670 pirim günü var epilepsi hastası ama daha rapor almadık 15 yıldır var bu hastalık ve bu hastalık yüzünden bir cok iş kazası gecirdi mesela elini marangozdaki hızar kesti hiç farkına varmadı hasta olun ca kendini ikinci kattan attı hastalık yüzünden günde 4 nöbet te gecirdigi oluyo bazen ilaçlar artık etki etmiyor bizde yüzde 40 alabilecegini düsünüyoruz ama nasıl bir yol izliyecegimizi bilmiyoruz teşekkürler...

Malulen değilde, erken emekli olmanız daha avantajlı olur,
En fazla % 40-59 arasıyla 3. derece vergi indirimi kazanırsanız
prim gününüzü 3760 güne tamamladığınızda emekli edilirsiniz.
Ancak bunun için vergi indirimi kazanmanız gerekiyor,
vergi indirimi içinde çalışıyor olmalısınız, işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp defterdarlığa vergi indirimi almak istediğinize dair başvuru yapmalısınız,
elinizde rapor olmadığı için, sizi hastaneye sevk ederler,
% 40 ve üzeri oran almanız durumunda Ankara'ya gönderilir,
bu işlemler toplam 2-3 ay gibi bir zaman alır, bu sürede de sizde prim gününüzü tamamlamış olursunuz ve
16 yıl 3760 gün ile emekli edilirsiniz...

Epilepsi için verilen oranlar: (Uygun ve yeterli tedavi altında)

1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar:% 5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler:% 15
3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a)Seyrek:% 20
b) Sık:% 40
4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler:% 65
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler:% 90

(Elinde kalıcı hasarlar olmuşsa bunuda belirtin rapor başvurusu sırasında.)

yardımınız için çok tesekkürler yüzde atmış alması gerekiyor o zaman demi çünkü bildigim kadarıyla ankaradan düsürüyolarmış 15 yıldır bakırköy sadı konuk hastanesinde tedavi oluyo o hastaneye başvursak daha ii olur sevk edilecek hastaneyi biz seçe biliyomuyuz 3760 sanırım bu ay dolmuş olacak iş yerinde istesek bu belge için sorun çıkarırlar mı sizce daha 6 aylık işçi sadece teşekkürler ...

iş yerinden çalıştıgı iiçin belge istedim bana söledikleri şu oldu söle bi evrak verebilirim dediler bundan sonra bu işyerinde calısamıyor ve çalışması sakıncalıdır gibi bi evrak verebiliriz dediler direk çalıştıgına dair olmuyor dediler nasıl bi yol izlemeliyiz tesekkurler

persembe günü bakıry sadi konuk hastanesine gittik ve nöröloji doktortoru epilepsi içi günde 1 2 kez nöbet geciriyor ve karpezin 400 mg kullanıyor yazdı sizce oran kaç olur

_____
biz şimdi epilepsiden % 40 rapor aldık şimdiki süreç nedir acaba ankaradan oran düser mi

Hayırlı olsun. Hayır, rapor şeklen doğru yazılmışsa, Ankara aynen onaylayacaktır.

dosya takibine göre 3. derceye girdiniz ve raporunuz iş yerine gönderildi diyo bundan sonraki sureç nedir acaba emeklilik için

Emeklilik kriterleri açısından yukarıda Kısmet'in aktardığı şartları sağlamışsanız, vergi indirim hakkını elde ettiğinizde erken Yaşlılık emeklilği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

butun krıterler doldu ankaradan onaylandı galıba 3,dereceye girdiniz isyerinize gönderildi dedigine göre dogru bılıyorum demı iş yerıne geldıkten sonra sigortaya başvuracagız

Ankara'dan onaylandıysa, işyerinize gelmesini beklemenize gerek yok. Hemen sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

nasıl bi başvuru yapacagız biraz acıklarmısınız ?

bakalım malulen emekli olmayı hak kazanacanmı önemli olan senin istemen değil hastanenin sana ömrü boyu çalışamaz raporu vermesidir. verirse olursun vermezse olamazsın. ama aklın varsa ve imkanın varsa hal ve hallerim kaldırıyorsa malulen olma ilerde çok sıkıltı yaşarsın...

gelelim sadede... hastane heyeti sana çalışamaz raporu vericek. bu raporu verirse anca malulen emekli olabilirsin. malül emeklilik ve engelli emeklilik ayrıdır. malulen emekli olursan başka bir yerde hiç bir şekilde gelirin olmıycak olursa devlet emeklilik sözleşmesini iptal ediyor... ama dediğim gibi aklın ve imkanın varsa malulen olmaz. maaşında çok düşük olur asgariden alırsın... yazık edersin kendine... varsa imkanın çalış zamanını boşa geçirme...

Malullük aylığına Nasıl hak kazanma şartları aranmaktadır.

Malulen Emeklilik Şartları için ilgili Kanunun 26 ncı maddesi gereğince, sigortalıya malullük aylığı bağlanabilmesi için sigortalının;

- Kanunun 25 inci maddesine göre malul sayılması,

- En az on yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması,

- Maluliyeti nedeniyle sigortalı olarak çalıştığı işten ayrıldıktan veya işyerini kapattıktan veya devrettikten sonra Kurumdan yazılı istekte bulunması, gerekmektedir.

Ancak, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendine göre sigortalı sayılanların kendi sigortalılığı nedeniyle genel sağlık sigortası primi dahil, prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması zorunludur.

Maluliyet durumunun tespiti için sevk işlemi yapıldığı tarihte sigortalılığını sonlandırması şartı aranmayacaktır. Sigortalılık devam ederken de sigortalı sevk talebinde bulunabilmektedir. Maluliyetine karar verilen sigortalının sigortalılığı aylık bağlanması talebinde bulunduğu tarihte sonlandırılmış olmalıdır.

Malullük aylığının başlangıcı

Malulen Emeklilik Şartları için gerekli aylığa bağlanmak için 5510 sayılı Kanunun 4/1-(a)(SSK) ve 4/1-(b)(BAĞ-KUR) bentleri kapsamındaki sigortalıların malullük aylığı;

Malul sayılmasına esas tutulan rapor tarihi talep tarihinden önce ise yazılı istek tarihini,

Malul sayılmasına esas tutulan rapor tarihi talep tarihinden sonra ise rapor tarihini,

takip eden ay başından itibaren başlatılır.

Sigortalı, aylığın başlangıç tarihinde geçici iş göremezlik ödeneği almakta ise, malullük aylığı geçici iş göremezlik ödeneğinin verilme süresinin sona erdiği tarihten sonraki aybaşından başlatılır.

Bağlanacak malullük aylığı sigortalının almakta olduğu geçici iş göremezlik ödeneğinden fazla ise aradaki fark, tahsis talep veya rapor tarihine göre belirlenerek malullük aylığı başlangıç tarihinden itibaren verilir.

4/1-(b) kapsamındaki sigortalıların tahsis talep tarihinde prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının bulunması halinde, talepleri reddedilerek borçlarını ödedikten sonra yeniden yazılı istekte bulundukları tarihi takip eden aybaşından itibaren aylık bağlanır

vergi indirimim onaylandı ama ankaradan kagıt gelmedigi için bugun sgkdan kabul olmad

sayın oturan boga ben ankara ya % 40 eplepsiden bir engelli raporu yolladım ve vergi dairesi resmi sitesinde raporunuz %40 la 3,dereceye girdiniz ve işyerinize gönderildi diyor ama tam 39 gundur iş yerine gelmedi bende sizin demeniz üzerine sgk ya gittim ve vergi indirimi kagıdı olmadan basvurdum ilk önce beni emeklılık hesaplamaya yolladılar daha sonra askerlikten 150 gun borçlanmam gerektigini sölediler ve ben bu asamalarıda yaptım 1715 tl ziraat bankasına yatırdım yatırdıktan sonra emeklilik basvuru servisine gittim ve orayada vergi indirimiyle emeklilik için basvurdum ama onlar basvurumun gerceklesemeyecegini söledileer simdi ne yapmam gerkiyo 1997 den sigorta baslangıcım var ve toplam askerlik borçlanması hariç 4060 gunum var sizce ne yapmalıyım ?

Neye dayanarak başvurunuzu kabul edemeyeceklermiş?

vergi indirimi belgesi olması lazımmış ben memura vergi dairesi sitesinden de gösterdim onaylandıgını

benden ankarada raporum onaylandı ama sgk raporun fotokobisini getir dedi emeklilik için onaylandı deim olsun görelim dei bence raporunu alammaış gitme

Siz "vergi indirim hakkım var" deyin geçin! Onlar Maliye'ye soracaklar zaten; sorsunlar! Siz onlara bir evrak verseniz bile o evrak bir işe yaramaz. Onlar her koşulda bir üst yazıyla Maliye'ye sorup bilgi edinecekler.

yardım

s.a arkadaslar 26,05,2014 ve saat 15 de kocaeli il md. hazır bulunuz diye bi mesaj geldi daha önce böle bi mesaj gelen yada bilgisi olan var mı

Böyle çağırmalar olabilir. Şimdiden bir anlam yüklemek mümkün değil. O tarih ve saatte gidip nedir diye öğrenmeniz gerek

Üst Alt