Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emekli olacak kişiler 2022 ve evde bakım maaşı alabilir mi?

kenan45

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhabalar benim birtane sorum olucak böbrek hastasıyım 2015.9.23 tarihinde malül emekli olucam
2022 aylığı yada evde bakım parası gibi yardımlardan faydalana bilirmiyim
2ay öncesi evde bakım parası için müracatta bulunduk sgk lı olduğum için olmaz dediler şuan da
iş göremez raporum var nisan sonunda tekrar işe başlicam çalıştığım taktirde bunlardan yararlana bilirmiyim
elimde %90 engelli raporumda var cevap yazarsanız memnunkalırım teşekkürler.

sorduğum sorunun cevabını alamadım zannedersem

2022 den yararlanamassın emekli olunca ama evde bakım alırsın eger gelir kıriterleri uyarsa

gelirim yok allahın izni ile emekli olursam tek emekli maaşım olucak
gelirim var ama gelgelenemiyor kendi adıma hiç birşey yok

sgk'lı olduğun için 2022 aylığı alamazsın.

evde bakım aylığı için sgk!lı olman engel değil. önemli olan gelir kriterin. kişi başına düşen aylık gelir 510,45 lira altındaysa gelir uygun demektir. gelir hesabı için şurayı inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

raporunuzda ağır özürlü kısmı evet olarak işaretli olmalı. aksi takdirde evde bakım aylığı olmaz.

bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olmanız lazım. aksi takdirde evde bakım alamazsınız. şurayı inceleyin, not kısmında yazanlara göre kendinizi değerlendirin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam bağımlı, en az ikisinde kısmen bağımlı iseniz bakıma muhtaç kabul edilirsiniz.

merhana iyi geceler şükür elim ayağımda sorun yok ama haftada 3kez diyalize gidiyorum
haftada 2 defa acil servise gidiyorum nefes talığı çekiyorum göğüs doktoruna göründüm
astım ve zatüre başlangıcı diye söyledi 2hafta sonra işe başlicam ama çalışabilirmiyim çalışamazmıyım
onu allah bilir acile gittiğimde eşim sürekli yanımda
yürümede nefes almada zorlanıyorum enaz 6 ..7 saat acilde kalıyorum

evde bakım aylığı için başvurun siz. diyaliz hastaları evde bakım aylığı alıyor. diyaliz o kadar kolay değil. sağlığınızı da zorlamayın. aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidin ön görüşme yapın onlarla. başvurunuzu da yapın. aylık 765,67 lira ödeniyor bakıcıya.
şartlarınız uygun bulunursa baglanır. rapor, gelir ve bakıma muhtaçlık açısından 3 şarta da uygun bulunmanız gerekir. ilk mesajımda yazmıştım onları zaten.

slm ben dilayiz hastasıyım %90 ağır engelli raporum var bir hafta sonrada işe başlicam evde bakım parası alabilirmiyim

slm ben dilayiz hastasıyım %90 ağır engelli raporum var bir hafta sonrada işe başlicam evde bakım parasını eşim benim adıma abilirmi

kenan yukarıda cevapları vermiştim aslında ama tekrar ayrıntılı anlatayım.
eğer çalışmaya başlarsan 2 sorun çıkar karşına:
1. gelir durumu: Eğer alacağın maaşla birlikte kişi başına düşen aylık gelir 510,45 lirayı geçerse evde bakım aylığı baglanmaz. aksi durumda diğer şartlara da uygunsan baglanır.
2. bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunman ve heyetin bu konuda olumlu kanaat bildirmesi şart. şu linki incele:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
eger çalışıyorken de bakıcının bakım hizmetine ihtiyaç duyuyorsan çalışıyorken de bakıcın 7 gün 24 saat bakım hizmetini karşılıyorsa ve bu durumu da heyet onaylarsa evde bakım aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.

yani şu 3 şarta uygun olacaksın:
1. rapor
2. gelir
3. bakıma muhtaçlık kriterleri
bu üçünden birinde bile uygun bulunmadığın takdirde evde bakım aylığı baglanmaz.

gidip şansını dene ve başvur.

sağolun teşekkürler normalde kendimi bakıyorum az çok idare ediyorum ama diyalizden çıktıktan sonra
kendimi bakamıyorum ihtiyaçlarımı karşılıyamıyorum sürekli tansiyon sorunum var çalıştığım işyerinde
akrabalarım var onlarınla aynı vardiyalarda çalışmak zorunda kalıyorum birşey olduğunda onlar yardımcı oluyor
haftada 3gün diyalize girdiğim için sıkıntılarım oluyor aldığım maaş ise 900 tl
bununla 4kişilik bir aile geçinebilirmi+evim kira 300tl onu veriyorum gerikalan ise 600tl siz bununla
geçinebilirmisiz artık bu konu aile sosyal il müdürlüğündeki
memurun insafiyetine kalmış burdurm oluyor zannedersem.

memur da diyemeyiz, bakım hizmetini değerlendiriyorlar: Bakım Hizmetlerini Değerlendirme heyeti.

Evde bakım aylıkları da bu heyetin kararına göre baglanıyor.

Siz başvurunuzu yapın burada anlattıklarınızı onlara da anlatın. durumunuzu değerlendireceklerdir. diyalize giren hastalara baglanıyor biliorum bu şekilde vakalar var. siz aile yanında çalıştıgınızı ona göre koşulları ayarladıklarını anlatırsınız onlara. bakıcınız hangi akrabanız olacaksa işe gelip hep kontol ettiğini baktıgını da soyleyin hastalandıgınızda. hastalıkla ilgili yaşadığınız sıkıntıları ve bakıcıya ihtiyaç duydugunuzu anlatın. bakıma muhtaç kabul edilirseniz çalışmanız sorun olmaz.

slm ben böbreklerden rahatsızlandım şuan diyaliz makinasına bağlanıyorum
elimde %90 rapor var verdi indiriminden yararlanıyorum ama şuan işleme girmedi ankaradan yeni geldi
sgk lı olarak çalışıyorum sgk giriş tarihim 23,09,2005 prim günüm 2714 gün mululen emekli olabilirmiyim olursamda neyapmam gerek
emekli olduğumda nekadar maaş bağlanır
sgk yı gittim sordum benden istenilen 1800 gün 10yıl çalışma süresi şuanda10 yılı tamamlamamı 16ay kaldı
işyeride emeklilik hakkın dolmuş diyor bana emekli etmeyi çalışıyor
bende 10yılı tamamlamak istiyorum teşekkürler

Kenqn emeklilikle ilgili sormuşsun. burada bu soruna cevap vermezler ve sorun gözden kaçar. Bu son mesajını ilgili foruma taşımalarını iste yöneticilerden ya da kendin emeklilikle ilgili foruma yaz ve sor:Emeklilik
bilenler sana o forumda yardımcı olacaktır.

merhaba ben diyaliz hastasıyım hafta da 3 gün diyalize giriyorum evde bakım parası alıyordum ve rapor bittiğinden dolayı kesildi raporu
yeniledim ama ağır engeli kaldırmışlar şuan bakım parası alamıyorum sağlık müdürlüğüne gittim itiraz dilekcesi yazdım raporun tekrarlanmasını istedim neyapmam gerek
yardımcı olabilirmisiniz bilgilendirilmek istiyorum

selamlar bende evde bakım parası alıyordum raporun süresi bitti diye kesildi yraporu yeniledim ama budefada ağır engelli ibaresini kaldırdılar alamadım bende sağlık müdürlüğünü itiraz dilekcesi yazdım raporun tekrar çıkarılması için başka neyapabilirim yardımcı olurmusunuz

@kenan45

Öncelikle forumun maksimum fayda sağlaması için düzen ve ulaşılabilirlik şarttır. Bu yüzden lütfen konu açarken ilgili foruma açınız.

İl sağlık müdürlüğüne başvurunuzu yapmışsınız, sizi başka bir hastaneye sevk edeceklerdir.
Şu aşamada yapılacak başka bir şey yoktur.

Üst Alt