Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olamayan biri aynı heyet raporu ile vergi indirimine başvurabilir mi?

Berire

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Skolyoz ve tiroid kanseri gecmişim var. Ikisindende ameliyat oldum tedavi gördüm ama hala kalıcı izlerini tasimaktayim. Ancak malulen emeklilik icin tek hastaliktan %60 rapor alinmasi gerektigini bu surecin icerisine dahil olunca ögrendim. Sormak istedigim malulen emeklilik icin alacagim heyet raporu ile vergi indiriminden yararlanabilir miyim? Bunun icin elimdeki heyet raporu ile nereye muracat etmem gerekir?

Malulen emeklilik raporun da sgk kişiyi hastaneye sevk eder heyet sonrası rapor sgk ya gider rapor tarafınıza verilmeyebilir

Berire

malülen emeklilikteki rapor farklı, engelli raporu farklıdır. biri malüliyet cetveline göre diğeri sakatlık oran cetveline göre değerlendirilir. sgk hastaneye sevk eder. tetkiklerini yapar ilgili raporu oran yazmadan sgk ya gönderir.
bu tespitler malüliyet cetveline göre yapılır.sonucuna sgk kadar verir. raporu size vermez versede hastalıklar malüliyet cetveline göre değerlendirildiğinden işinize yaramaz. siz erken emeklilik için sakatlık oran cetveline göre engelli raporu çıkaracaksınız.

Cevap için çok teşekkür ederim. Peki şu an alacağım malulen emeklilik heyet raporunu iptal mi ettirmem gerekiyor? Engelli raporu almak için nereye gitmeliyim?

Cevap için çok teşekkür ederim. Peki şu an alacağım malulen emeklilik heyet raporunu iptal mi ettirmem gerekiyor? Engelli raporu almak için nereye gitmeliyim?

Heyet raporu değil sizin aldığınız sağlık durumunuzun scalası oran belirtilmez hastane sağlık durumunuz hakkında SGK ya görüş bildirir onlarda sağlık kurulunda çalışma gücünde %60 kayıp olup olmadığına karar verir.size o evrakları vermezler kanımca iptalide olmaz gerekte yok uğraşmayın derim(saçma aslında sağlık kurulunda kimler var hangi alanlarda uzmanlar orası muamma sır perdesi gibi ama genelde emekli yapmamaya çalışıyorlar yapsalarda yakanı bırakmazlar kolay kolay)

Anladim cok sagolun. Vergi indirimi icin nereye muracat etmeliyim?

Vergi indirimi için 2008 öncesi sigorta başlangıcı ve gerekli prim gün sayısını doldurmanız gerekmektedir ve en başında engelli raporu almalısınız

@Berire

öncelikle engelli raporu vermeye yetkili bir hastaneye gidip engelli raporu almalısınız.
eğer bağkurlu değilseniz ilk işe girişiniz 01 ekim 2008 öncesi ise erken emekli olmak için vergi indirimi almanız şart.
bunun içinde (sanırım istanbulda yaşıyorsunuz) çalıştığınız işyerinden sgk lı çalıştığınıza dair kaşeli imzalı bir dilekçe (örneğini bu sitede bulursunuz) ve raporunuzla vatan caddesindeki engelliler birimine müraacat edip vergi indirimi talebinde bulunacaksınız.
ilk işe giriş tarihinizine göre aşağıdaki tabloda yıl ve prim şartını tamamlamış olmanızda gerek.
2008_oncesi.PNG

Üst Alt