Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emekli olamaz mıyım? Çalışacak durumum yok!

Emre0101

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim sonradan aldığım%43 raporum var 1991 yılinda öğretmenliğe başladım.raporu la SGK başvurdum malül değilsiniz dedi %60 gerekmiş.Yaşa 17 ayım var 1966 yım. Çalışacak durumda degilim ne yapmam gerek.Yorumlarda %40 da olabilir yazıyor.yanlişmı okudum.Yardımcı olursanız memnun olurum.

Emre0101

Hala öğretmenseniz, yani 4c'li iseniz, 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden %40 ve üzeri raporla erken Yaşlılık emekliliğine başvuracaksınız. Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alabilirseniz emekli olursunuz. Zira hizmet yılınız fazlasıyla tamamdır.

ben 27 yıılık öğretmenim %43 le emekli etmediler.%60 olması gerekmiş ret dediler.Şimdi yeniden sağlık kuruluna girecem %60 geçer dediler tahmini.Kurulda uzun bir süreç tabi emeklim gelmeden olsa bari.görüşebilirmiyiz emrcelik01@gmail.com

Kanun bu tabiki yazıldığı gibi uyğulanırsa maduriyet olmaz.Biz madur olanlardayız endişeye gerek var bence.

Emre0101

Normalde emekli etmeleri gerekir, 5510 sayılı yasanın geçici 4 maddesi 6 fıkrasına istinaden başvurmadınız mı?
Raporunuzu nereden aldınız? Bir de sürekli mi idi?

Üst Alt