Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olamıyorum. Ne yapmam gerek?

ayhan212

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
slm

1989/2 baslangic tarih 1800 günü tamamladim ssk GENEL TOPLAM26.421,02 90 engelli raporum var 1800 gün tamamladim ve Malülen Emeklilik için dilekce verdim cvp sözlü olarak ssk olmadan önce hastalıgım oldugu için emekli olamayacağım..

en fazla hastalıgım vardı romatızma askeligimi yapmadim hastalıgımdan dolayı ve evde bakım maaş aliyor annem 2022 maaşı almiyom alabilirmiyim basvuru yaptım haber beklıyom nasil emeklı olurum
toplu yada bir sekılde ödemek istiyom bakım maaşiylan ve malülen emeklikmi iyi yoksa evde bakımmı nasıl bir yol izlesem ne yapmalıyım

Önemli olan şey bugün maluiyetinizi gerektiren rahatsızlığınızın ilk sigortalı olduğunuz tarihte var olup olmaması değil! Önemli olan şey ilk sigortalı ıolduğunuz tarihte maluliyet dercesinde (% 60 ve üzeri) rahatsızlığınızın olup olmadığı.
SGK aksini iddia etse de kanun bu şekilde.

Eğer ilk sigortalı olduğunuz tarihte malul düzeyde değil idiyse durumunuz, ve/fakat bugün malul düzeyde ise, bu durumda malulen emeklilğinizi reddeden sgk'ya karşı dava açıp hakkınızı almak yoluna gitmelisiniz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Bülent bey çokçok tskler bu bilgi sayesinde inş emekli olcam malulen emeklilik için verdiginiz bilgi sayesinde allah razı olsun sizden

Gelişmelerden de haberdar ederseniz, o bilgilerden başkaları da yararlanmış olur

Selam
bir arkadasimdan duydugum bilgiyi sormak istedim 1800 günden maaş almak 3600 güne gõre daha iyimis 300 tl daha fazla alirsin dedi aklim almadi çok pirim ődeyerek daha yüksek maaş almam gerekmiyormu ssk 2 yildaha õdeme yaparsam 3600 tamamliyom ssk baslangic 1990 1800 günü tamayip maas basvurdum red cvp geldi ssk olmadan Å‘nce rahatsizligim oldugu icin ne yapmaliyim sizce hangisi benim için iyi 1800 gùnden tekrarmi műracad edeyim yoksa 3600 tamlayip emeklimi olayim

ayhan212

Hayır. Sadece, başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık söz konusu ise malulen emekli maaşı %10 arttırılır, o kadar. Onun dışında bir tane kural vardır: ne kadar erken emekli olunursa o kadar iyidir.

%92 süreklık raporum var evde bakım baglanmıstı ocak ayında üstümde araba vardiye kestiler 4sene araba sorun degıldı 4senesınde arabayı bahane ederek kestıler bakım paramı kısacası bırının bakımına muhtac degılım ama 92 raporum var halıyle o konumda oluyom bunasıl oluyor dersenız 2 bastonla yürüdügümden kendı kendımı ıdare edebılıyom
1800gün den emeklı olmayı deneyım ne kadar maas baglıyorlar bakayım az baglarlarsa 3600 günden 2yıl daha ödeyerek tamlayıp emekli olabilirmiyim. konuyla ılgılı degıl ama araba devri 5 yıldan 3yıla düstü diye duydum aslı varmı teşekkürler şimdiden verdiginiz bilgilerden dolayı

Son düzenleme:
Ben anlatayım çünkü ilk önce malulen emekli oldum ama o kadar kolay değil bakıma muhtaçlık hastalığa göre değişiyor benimki pnh adında bir kan hastalığı idi. Hemoglobinim 6/ 6.5 seviyelerinde PLT ise 12.000 civarı ve devamlı pansitopeni vardı. Malulen maaşım %70/60/40 olarak bağlandı. Sonrasında ilik nakli oldum 3 ayda topladım kendimi iyi bir iş teklifi geldi ssk ya dilekçe verip emeklilikten vazgeçtim. Tabi malul olmadan engelli raporu almış ve onunla süreli vergi indirimi hk. vardı. O hakla sgk dan vergi indirimi ile emekli oldum maaş 60/60/30 oranları ile bağlandı. %20 bir kayıp ile tabiiki. Ama malul emekliliğimde süreli idi.

Kusura bakma serkan kardes anlamadim tavsiyen ne benim hastaligim eklem romatizmasi [FONT=sans-serif]%92 eng
[/FONT]
[FONT=sans-serif][FONT=sans-serif][FONT=sans-serif]elim sen 1800 gÅ«nden emekli olunca mi çok maaş aldin 3600 den emekli oluncami çok maaş aliyorsun suhan kaç para 3600 den emekli olduysan %20 kayip maaşindanmi oldu
[/FONT]

[/FONT]

[/FONT]

Üst Alt