Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olan annemin kontrol şartını kaldırmak için yeni rapor alabilir miyim?

Cangamze

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba, admin ve bu yoldan geçmiş arkadaşlarından yardım rica ediyorum. Annemin sağlık raporu işlerine ben koşturdum o dönem çok kötü bir iş yerinde çalışıyordum. Hiç bir şekilde izin alamıyordum. Sağlık raporunda da biliyorsunuz, her branş ayrı ayrı tahlil mr vs istiyor. Bende izin alaadığımdan sadece psikiyatriden hastalığımızı belirtebildim. Yüzde 70 psikiyatri oranıyla annem emekli oldu ama tabii sadece psikiyatri olduğu için bizi sgk iki hastaneye daha çalışamaz raporu için koşturdu. Onları da tamamlayınca bu sefer psikiyatri ama belki iyileşir diye kontrol muayenesi yazarak malülen emekli ettiler.

Ben şimdi işten çıktım anneme işten çıkmışken yardımcı olmak istiyorum İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE sağlık raporuna itiraz ettim. Tüm bölümleri dolaşarak hastalıklarını kanıtlayarak yeni raporunu alacağım inş. Alınca oran balhthazar oranına göre yüzde 98 çıkıyor.

Onu ( itiraz sonucu oluşan yeni raporu) Sgk ya versem annem kontrol muayenesiz emekli olur mu ?

Şimdiden yardımınız için çok teşekkür ederim �� Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah. Tez zamanda bu rapor ve çilelerinden kırtuluruz.

Bu konularda çok bilgili değilim fakat bende malulen emekli olduğum için bildiğim kadarıyla yanıtlayayım.Anladığım kadarıyla Anneniz bakıma muhtaç olarak tabir edilen emeklilerden değil.Eğer dediğim gibiyse hangi Sgk dan emekli olduysa oraya gidip Annenizin durumunun daha da ağırlaştığını ve bakıma muhtaç olduğunu dolayısıyla kurum tarafından size yakın bir eğitim araştırma hastanesine yeni rapor için sevkinizi isteyebilirsiniz.

Ve yeni alacağınız raporda oranlar yükselince büyük ihtimal hem bakıma muhtaç emekli olma şansı artar hem de belki kontrol muayenesi istemezler. Ve bakıma muhtaç emekli olursa maaşında %10 civarı bir artış olur.
Ayrıca kendinizin hiç Sgk ya başvurmadan şahsi olarak aldığınız raporu Sgk nın kabul etmediğini daha önce duymuştum.

Dediğiniz şeyler kontrol muayenesi zamanı geldiğinde yapın.
Emekliliğin ortasında kontrol muayenesi günü gelmeden yaparsanız bi işe yaramaz.

hemde malülen emeklilikteki hesaplama, özürlü raporu gibi hesaplama değil, özürlü raporunda baltazar var maulen emeklilikte tek hastalıktan 60 aranıyor

Malülen Emekli Kontrol Muayenesi

Merhaba, annem 5 senedir Parkinson ve alzemhır hastası. 2. kez kontrol muayenesine gideceğiz. Anlayamıyorum. Alzemhır’ın çaresi yok ki, giderek kötüleşirken, kaç kez daha KONTROL muayenesine gideceğiz? Yazık anneme gerçekten. YAPABİLECEĞİM birşey var mı duru la ilgili

3. Kez kontrol heyetine gireceğiz
önce eğitim araştırma sonra da üniversite hastanesine kontrol heyetine gireceğiz.
4. sine halimiz kalmadı. Evimde dört tane engelli var. İhtiyacları doğuyor ve 2 tane kredim var.

Cangamze...gamze hanım gerçi etkili olacağını sanmıyorum ama,cimer e yazın ''eğer parkinson un alzhaymer ın tedavisi varsa, annem iyi olacaksa 10 kere daha kontrole getireyim istermisiniz''diye yazın bu üslüp la..ha onlarda utanma arlanma olmaz da siz bir şansınızı deneyin!..geçmiş olsun kolay gelsin.

yılda bir veya iki yılda bir kontrol yok mu zaten. neden bu kadar sorun yaptığınızı anlamış değilim. her hafta gidiyor olsanız hak vereceğim de yılda bir kontrolün bu kadar sorun olmaması lazım.

fatih_123

Bu çok acımasızca ve bence saygısızca bir mesaj. Hayata tutunmak için bütün enerjisini kullanan kişilere gereksiz yere kontrol muayenesi ile aylarca sürecek bir eziyeti reva görmek ne hakkaniyete ne hukuka ne de vicdana sığar.
Rapor alma sürecinin ne kadar zor ve can sıkıcı olduğunu bilmeyen varsa kendilerini herhangi bir hastanede rapor almaya davet ediyorum. Her gidişini videoya çekip buraya atsın. Bakalım nasılmış.

Üst Alt