Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olan kişi tekrar çalışabilir mi?

bLaCkRaCe

Aktif Üye
Konular
126
Reaksiyonlar
2
"MALÜLEN EMEKLİ OLUNUNCA BİR DAHA ÇALIŞAMIYROMUŞSUNUZ SANIRIM YANİ ÇALIŞIRSANIZ DEVLET MAAŞINIZA EL KOYUYORMUŞ."

"sizin bir yazınızı okudum sanırım emekli olmuşsunuz
ben %64 raporluyum fakat daha raporun ankaradan gelmedi indirecekler mi yoksa aynımı kalacak bilmiyorum 3442 günüm var 1998 girişliyim sigortaya askerliğimide ödersem ortalama 4000 günüm olur bu dyurumda emekli olabilirmiyim acaba bilginiz var mı?"

Bir arkadaş soruyor cevaplarsanız sevinirim.

Malulen emekli olur iseniz emekli maaşınıza el konmaz Malulen emekli olup ve tekrar çalışma hayatına atılır iseniz emekli maaşınız kesilir.Ama erken emekli olur iseniz hem emekli maaşınızı alır hemde çalışarak hak ettiğiniz maaşı alırsınız..
Malulen emekli olmaz ise..
Erken emekli olur İlk ssk girişi 19 yaşından gün almış olmak kaydı ile %64 rapor ile vergi ind.hakkı alıp erken emekli olur ise 17 yıl 3840 güne tabi olur.
.../.../1998 + 17 : .../..../2015 tarihinde emekli olmaya hak kazanır

Tabii, İlker raporun %60 ve üzeri olarak onaylanacağını ve 2. dereceden sakatlık indirimi alabileceğinizi varsayarak yazdı.

slm ben 1991sıgorta gırısım var 2009yuzde 46rapor var şimdi emeklı olsam ısyerınde çalişmay devam ede bılırmıyım eger çalişmayı hak ettıyomsa hangı yasa kanun madde nosu verrıseneız sevınırım.

m.ufuk %46 vergi indirimin varsa malülen degil erken emeklilikten yararlanıp 3600 pirimin varsa istedigin zaman müracat edip emekli olursun girişin uygun yıl tamam hem maaş hemde emekli maşını aynı anda alabilirsin

yaşlılık emekliliğime 9 ay var ama malullük şartlarına uyuyorum. sınava hazırlanıyorum. şuan hiç gelirim yok. malulen emekliliğe başvurmamı önerir misiniz? sınavı kazanır atanırsam kesilir tabi maaş ama ne zaman atama olur kazana bilir miyim (şüphem yok da :) ) Ne dersiniz?

9 ay daha bekleyin derim. EKPSS süreci tamamlansın, bugünden boğu boşuna malulen emeklilik başvurusu yapıp yorulmayın. Malum, hastanelerde sürünmek az iş değil...

teşekkür ederim. malulen emekliliğe başvurdum 20.02.2012 de heyete de girdim artık süreci takip edeceğim.

malulen emekliliğe başvurmamın bir nedeni de ödenen yüksek sigorta primlerinin farkını görmek.

Bir arkadaşın 3. atamada başına bir sıkıntı gelmiş ve forumda paylaşmış. arkadaş 4c li yani memur iken malulen emekliliğe başvurmuş ve emekli olmuş. Sonra sınava girmiş ve 3. atamada MEB na atanmış ve sorun yaşıyor.
yaşadığı sorun benim de aklıma kuşku düşürdü sağı solu karıştırdım çünkü bende sınavdan sonra atanırsam durdurur ve çalışmaya başlarım diye malulen emekliliğe başvurdum. 5 aydır çalışıyorum kendi çapımda sınava, emek var, hayal var, ihtiyaç var ve aklıma kuşku düştü.
araştırmamda bulduğum Emekli olup yeniden çalışmak isteyenlerin emekliliklerine dair uygulamalar cetvelinden bir şey anlamadım ama malulen emekli olunan kurumlar arasında ki farklı uygulamalar olduğu gerçeği ortaya çıktı. bu durumda araştırmaya devam edeceğim.

1 ekim 2008 öncesinde malulen emekli olanlar EKPSS ile atanıp çalışabilirler. AMa 1 ekim 2008'den sonra malulen emekli olanlar emekli maaşlarını iptal etmeksizin çalışamazlar.

Amcam yeni malulen emekli oldu.sigortali olarak calismaya başlayacak. Emekli maasi kesilir mi. Her yerde farklı bilgiler var kafamiz karıştı. 170 arayip tc ile sorduk maasi kesilmez dediler ama emin olamiyoruz.

benim de bir sorum olacak şidmi kişi Engelli statüsünde kamu d görev yapıyor yeterli süreyi doldurmuş ve MALULEN EMEKLİ oluyor sigortalılık başlangıç süresi de 1 ekim 2088 den önce ye tekabül ediyor bu durumda bu kişi nin malülen emekli olduktan sonra yeniden çalışmaya başlaması halinde maaşı kesilir mi uygulama nasıl yapılır bu konuda bilgi rica ediyourm

Malüllen emekli sürekli iş göremez raporu ıle verilir .. Yani çalışmasına engel rahatsızlık varsa emeklılığe sevk edilir . Çalışabilecek durumda olsa emekli etmezlerdi . SGK kaydına tabii olmadan hoby amaçlı meşgale iş yapabilir . SGK ya tabii olsa ...kardeşim seni çalışamaz durumda olduğun için emekli ettik der ... maaşı keser .

Engelli emekliliği ile erken emekli olan ve yaşlılık aylığı (SGK) alan bir kişi kamu da çalışabilir mi? hangi kurumlarda hem emekli maaşı alıp hem memur olabilir?

çalışabiliir ama önce engelli emekliliğini iptal ettirmesi zorunludur.ayrıca yeni memur engelli emeklileri düşük maaş alıyor diye forumda yazılar var

Ben emekli oldum ama maaşım 1044 lira. Herhalde memur olsam daha düşük almam.

OturanBoğa, Diyelim % 40 Rapor aldım. Emekli olabilmem için illa vergi indirim'i almam şart mı. hastahane'ye başvurdum diabet'ten % 40 aldım diyelim . (Gün - hizmet vb. tam) !! yani ben direk raporumu SGK'ya verip emekli olamıyor muyum?

NOT: Ben Vergi dairesi yoluyla başvurdum hastahaneye %37 çıktı itraza gidcem.. il Sağlık'ta itraz sırasında başka hast. seçmek istiyorum ve Vergi dairesini bu sefer karıştırmak istemiyorym.. Sade ve direk kendim başvurucam! Ne dersiniz?

Erken emeklilik için vergi indirimi almanız şart
Hastane raporu için illaki Vergi dairesi aracılığıyla gitmeniz gerekmiyor.
Bireysel başvuru yaparakta alabilirsiniz ama sizden 200-300 tl gibi bir rapor ücreti isterler.

cihan7999
Emekliliğiniz 4A statüsünden olacaksa ve sigorta girişiniz 1 Ekim 2008 öncesi ise erken emeklilik için vergi indirimi şarttır.
Emekli sandığı ya da bağkur için ve 1 Ekim 2008 sonrası girişli ssk lılar için vergi indirimi şartı yoktur.

Üst Alt