Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olan kişi yeniden çalışabiliyor mu?

dogan3200

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
slm ben bugün malülen emekli olsam % 60 üstü raporlu tekrar esnaflık yapsam maaşım kesilirmi bağkur esnafı,,,,,,,? 4/b bağkurluyum

Malülen emekli olursanız çalışamazsınız.
Çalışırsanız maşaınız kesilir.

Malulen emeklilik ile Özürlü emeklilik şartları arasındaki farklar

Malullük emekliliği ile özürlü emekliliği gerek emeklilik zamanı ve gerekse de şartlar bakımından farklıdır.
Mesela malulen emekli emekli olduğu statüde SGDP'li çalışamaz ama özürlü emeklisi SGDP'Li çalışabilir

Son düzenleme:
dogan3200

Malulen esnaf olarak çalışa bilirsin 4-b ile sgdp ödeyerek işçi olarak çalışamazsınız sgk li ile karıştiriyorlar arkadaslar daha kesin bilgi için SGK tlf 170 bilgi alabilirsiniz

[FONT=Trabuchet MS]Bağ-Kur’lu özürlüler de artık erken emekli olabiliyor[/FONT]
[FONT=Trabuchet MS]Bağ-Kur (4/B) sigortalılarından özürlü-engelli olduğu için SSK’lılar gibi erken emekli olamayanlara da artık 5510 sayılı Kanun ile ilk defa erken emeklilik hakkı getirildi. Uygulamaya göre, ilk defa sigortalı olduğu tarihten önce malul (%60 ve fazlası) olduğu için malullük aylığı bağlanmayanlar, çalışma gücü kaybı yüzde 40 ila yüzde 59 arasında olanlar 1 Ekim 2008 tarihinden sonra tahsis talebinde bulunmaları durumunda aşağıdaki şartlarda 4/b sigortalılığı kapsamına konulan özürlü emekliliğinden aşağıdaki tablodaki şartlarla yararlanabilecekler.

[/FONT]

Bağ-Kur’lular Çalışma Gücünde Kayıp Oranı
%60 ve daha çok olanlar
%50 – %59 arası olanlar
%40-%49 arası olanlar
15 yıl, 3 bin 960 gün
16 yıl, 4 bin 320 gün
18 yıl, 4 bin 680 gün

[FONT=Trabuchet MS]
Ayrıca, malülen emekliler emekli olduktan sonra emekli oldukları statüde SGDP ödeyerek çalışamaz ama özürlü emeklileri tıpkı normal emekliler gibi SGDP ödeyerek çalışabilir bu sebeple malüllük aylığı yerine dileyen bu sebeple özürlü aylığını tercih etmesi daha doğru olur.[/FONT]

))))))))açil cevab beklerim (((((((((

Slm ben malülen emeklilik başvurdum her halde %60 üzeri oran bekliyorum eyer raporum beklentimin üstündeyse malülen değilde vergi indirimden ssk emekli olsam çalışmaya engel olmamasına uğraşıyorum maaşım kesilmemesine yani ben 4/b bağkurdan olacam ememklilik

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 çi sorum benim 1996 yılında 17 günlük ssk başlangıçım var 1999 dan bu yana bağkurluyum 1997 askere gittim 18 ya yaptım askerliğime askerlik borçlanmaya ssk son 3,5 yıl istiyor ya bu borçlanmaya illahki ssk bir yerde çalışmam gerekiyormu yoksa askerlik borçlanma yaparak ssk üzarinden ssk saydırabilirmiyim duyduma göre son 3,5 yıl bir yerde çalışarak pirimini doldurmanız gerekiyor dediler borçlandırarak yapamazısnız dediler doğrumudur açil cevab beklerim

bizede aynı şeyi söylediler 3 500 yıl ssk lı çalışmak lazım dediler ama öyle bişey yokmuşforumda okudugum kadarıyla

dogan3200

Borçlanabilirsiniz. Ama son 2520 primin 1261'i açısından hiç bir etkisi olmaz. Yani evet, çalışarak 1261 gün ssk (4a) primi tamamlamalısınız.

Üst Alt