Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olan memur iyileştiğinde görevine geri dönebilir mi?

heyet raporu alacaksın çalışabilir . ve emekli maaşın kesilir. başka bir işe girersin

Sayın Masumoncu,
İyileştiğime diar raporu bu hafta aldım. Aynı görevime iade edilebilmem için yasal dayanak nedir? Onu sordum. Malulen emekliyim. Sağlık Bakanlığında çalışıyordum. Tekrar atanabilmem için mevzuat yada mahkeme kararı varmıdır?
Saygılar

2008 öncesi girişli, malülen emekli olan memurun iyileştiğinde göreve dönmesini düzenleyen bir mevzuat yok. Mahkeme kararını da İdare Mahkemeleri kararlarını yayınlayan dergilerden taramak gerek. Göreve dönmesini engelleyen aksine bir yasa olmadıkça iyileşenin dönebilmesi gerekir. Ancak o zaman da emekli olduktan sonra iyilşenlerin hepsinin tespit edilerek göreve iadesi gerekir.

2008 den sonra tüm çalışanar için kontrol muayenesi konularak 1 ya da 2 yıl aralıklarla iyileşebilecek durumda olanlar kontrol edilerek iyileşenlerin emekli maaşları kesilerek göreve dönmeleri sağlanıyor.

ben 1997 yılında kaza yaptım. 2002 yılında adalet bakanlığından malulen emekli oldum. belli bir süre sonra tekrar göreve başlamak istediğimi bakanlığa dilekçeyle bildirdim. bana gelen cevapta tekrar sağlığıma kavuştuğuma dair heyet raporu vermemi istediler. tabi ki omurilik felçlisi olduğum için ve tedavisi mümkün olmadığı için heyete girmeye gerek görmedim ve malulen emekliliğim devam etti. bu durumda bence bir heyet raporuyla sağlığınıza kavuştuğunuzu ispatlarsanız bir dilekçeyle göreve geri dönebilirsiniz diye düşünüyorum.

Acaba geri dönüş yapabildiğimizmi.birde sağlığıma kavuştuğuma dair heyet raporunu direk hastaneden mi almalıyım yoksa kurumunun mu beni sevk etmesi lazım.

Kurum sevkediyor. Kuruma başvuruyonuz. Kurum SGK ya bildiriyor. Kuruma başvurun. Onlar sizi yönlendirecektir.

Geri dönüş yapan oldu mu acaba mahkeme ya da başka bir kanalla benim idari mahkeme ye açtığım dava reddedildi itiraz ettim bölge idare mahkemesine oradan da ret kararı çıktı.

Üst Alt