Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olan özel sağlık sigortası yaptırabilir mi?

univ34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
Organ nakli olan kişi malulen emekli olduktan sonra özel sağlık sigortası yaptırabilir mi?

Malulen emekliliğin kesilmesine sebep olur mu

Not: Malulen emeklilikte bir iş yerinde sigortalı çalışmanın yasak olduğu biliniyor, ama bir işe girmek isteniyor, beni sigortalı gösterme diyorsun, işyeride özel sağlık sigortası yaptır ozaman diyor.

İşin sonucu nedir, özel sağlık sigortası yaptırılırsa malulen emeklilik kesilir mi ?

univ34

Merhaba,yazınızda bahsettiğiniz gibi malulen emekli olan kişiler herhangi bir işte sigortalı olarak çalıştıkları zaman kendilerine tesis edilen malulen emekli maaşları kesilir.

Bu konuların dışında Malulen emekli olan vatandaşlarımızın veya engelli vatandaşlarımızın rapor almalarına neden olan rahatsızlıkları sebebiyle bir sigorta kuruluşundan özel sağlık sigortası yaptırmak için başvurduklarında ilgili sigorta firması yazılı beyan ve resmi rapor ve belge talebinde bulunacaktır.Sigorta firması yasal çerçevede sizin rahatsızlıklarınıza neden olan hastalıkları poliçe ödeme listesinden (muafiyet) çıkararak oluşabilecek diğer hastalıklar için özel sağlık sigortası yapabilecektir.

Burada asıl önemli olan konu sigorta kuruluşları size özel sağlık sigortası yaptığı yani sözleşme başladığı zaman raporlarla kesinleşmiş hastalıklarınızdan dolayı hastane masraflarını ödemeyeceğini hüküm altına almasına karşın,ileride doğabilecek yasal sıkıntılar ve sizin lehinize gelişebilecek durumlar veya mevcut rahatsızklarınızın başka bir hastalığa sebep olması nedeni ve bu yeni hastalığın sigorta firması tarafından ödenmeme isteği (red kararı) firmayı kanunlar önünde zor durumda bırakabileceği için,sigorta firmaları bizler gibi malulen veya engelli sağlık kurulu raporu olan kişilere pek özel sağlık sigortası yapma taraftarı değildir.

Yazımda da belirtiğim üzere yasal olarak raporlu rahatsızlıklarımızı başta ödemeyeceğini yazılı olarak beyan ederek(muafiyet) ,diğer oluşabilecek diğer tüm hastalıkları özel sağlık sigortası kapsamına alabilir.Bu durum tamamen sigorta firmasınının iş politikasına bağlıdır.

Sigorta firmaları ile görüşerek durumu netleştirmeniz de büyük fayda olduğu kanaatindeyim.

Saygılar.

Bilgi için teşekkürler.
Şunu tam anlayamadım

Tamam özel sağlık sigortası yaptırdım diyelim, bu özel sağlık sigortası sonucunda malulen emekliliğimin kesilmesine neden olur mu ?

Çünkü normal sgk olunca kesilir biliyorum ama özel sağlık sigortası malulen emekliliği kesermi.

@Bilgi Hazinedir

Bilgi için teşekkürler.
Şunu tam anlayamadım

Tamam özel sağlık sigortası yaptırdım diyelim, bu özel sağlık sigortası sonucunda malulen emekliliğimin kesilmesine neden olur mu ?

Çünkü normal sgk olunca kesilir biliyorum ama özel sağlık sigortası malulen emekliliği kesermi.

univ34

Rica ederim.

Hayır.

Özel sağlık sigortası para karşılığı sigorta kuruluşuna benim veya tüm aile fetlerimin hastalığında hastane masraflarımı karşılamasında kişiye destek olması ve yardım etmesi amacıyla yapılmış bir sözleşmeden ibarettir.Tabii içerikleri daha da genişletilerek daha çok hizmet alınabilir.

İsteğe bağlı bir yapılanma olması ve SGK kurumu ile hiçbir bağının olmaması nedeni ile herhangi emekli bir vatandaşımızın emekli maaşı etkisi,bağlantısı veya yaptırım gücünde bulunması mümkün değildir.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

Çok teşekkür ederim tekrar

Çünkü malulen emekliliğim var, biryere dışardan evden destek olarak çalışmak istedim, işveren özel sağlık sigortası yaptırmamı istedi(masrafını ben karşılarım dedi), benim korkum özel sağlık sigortası yaptırırsam sgk görürse emekliliğimi kesermi düşüncesi içersine girmiştim.

Üst Alt