Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olan teyzem, kontrol muayenesinden sonra rapor alamazsa..?

mymehmet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar,

Benim bağkurdan malulen emeklilik sıkıntısı çeken teyzem var. Kendisi 1962 doğumlu, 1995 yılından 2006 yılında kadar prim ödemeleri yapıldı. daha sonra kalp kapakçığı ameliyatı geçirdi ve nörolojik olarak sağ tarafı felçli durumda. ilk olarak 2008 yılında malulen emeklilik için başvuruldu ve raporlarla 2 yıl geçici olarak emekli maaşı aldı. daha sonra tekrar rapor istendi ve 2011 yılında tekrar rapor alındı. 1 yıl sonra tekrar kontrol edilmek şartıyla tekrar maaş bağlandı. en son bu sene eylül gibi rapor alındı ve henüz kesin bir sonuç olmamasına rağmen verilmeyecek olduğu bilgisi alındı. raporlarda maluliyet ile ilgili bir oran bulunmamakta, ama teyzemin rahatsızlığıyla ilgili bir gelişmede yok. Bu durumla ilgili yardımlarınızı rica ediyorum..

Teşekkürler..

Malulen emekli olamaz ise (malulen emeklilik için 60% ve üzeri) 5510/28 kanunundan faydalanarak erken emekli olabilir. 60% ve üzeri rapor alamaz ise şu tablodan bakarak erken emekli olma seçeneklerini değerlendire bilirsiniz,

bagkur.PNG

Eğer artık malul durumda olmadığı iddiası ile emeklilik sonlandırılırsa, mutlaka itiraz edin ve başka bir hastaneye sevk talep edin sigorta müdürlüğünden.

Değerli üstadlar,

rapor geldi ve malul durumda olmadığı iddiasıyla emekliliğin kesilmesi gerektiği belirtildi. Yüksek kurula itiraz etme hakkımız olduğu yazıyor raporda. Şimdi izlenebilecek yol ve uygun bir itiraz dilekçesi için yardmlarınızı istiyorum.

Teşekkürler..

Yazıldığı üzere, yüksek sağlık kuruluna itiraz edin ve yeniden değerlendirilmesini isteyin. Özel bir dilekçeye gerek yok. Sigorta müdürlüğüne gidin, oradakiler halleder.

Teşekkür ederim Bülent bey, gelişmeler oldukça sizle paylaşacağım ve yardımlarınızı tekrardan isteyeceğim.

İyi günler..

Üst Alt