Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emekli olduğumda şirket ortaklığım devam edebilir mi?

yılmaz

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
1 Eylül de yürülüğe girecek yasa ile Malülen emeklilik şartlarını taşıyorum. Malülen emekli olduğumda şirket ortaklığım devam ederse veya malülen emekli olduktan sonra şirket ortağı olursam bu durum emekliliğimde bir sorun yaratır mı? Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgileri dahilinde cevap alabilirsem sevinirim. Şimdiden bilgilendirme leriniz için teşekkür ederim.

emekli olduktan sonra istediğin işi yapabilirsiniz, çalışmaya devam etmek isterseniz sgk maaşınızdan biraz kesinti yapar. ama en önemlisi, çalışacağınızı kuruma bildirin, ben bağ-kurdan malulen emekli olduktan sonra aynı işimi yapmaya devam ettim.

sgk yı aradım konuyu anlattım malülen emekli olduktan sonra çalışmaya başlarsanız emekli maaşınız kesilir diye bilgi verdiler.ama siz farklı bişey söylediniz.inşallah sizin dediğiniz gibi olur

kesinti olur, kesilmez.

vergi indirimi alma hakkınızda var.

Erken emekli olursanız maaşınızda sgdp kesilir. Malulen emekli olup çalışırsanız maaşınız kesilir.

ben bağ-kurdan 5 yılımı dolduırunca malulen emekli oldum, ama işime devam ettim. bu süre zarfında maaşımıda
aldım. iş yerim açık olduğu içinde maaşımdan çok az kesinti oldu. her türlü sosyal güvencemde devam ediyor halen.

iş yeri açarsanız birşey olmaz sgdp ödüyerek fakat malülen emekli sgklı çalışamaz

şirket ortaklığında işyeri açmış kabul edilmezmiyim.

yılmaz.
sen zaten bağ-kur'lusun, ister aynı işine devam et, ister yeni iş yeri aç, ister çalışma. emekli maaşın devam eder.

eğer çalışmaya devam edeceksen, maliyeye vergi indirimi için müracaat et.

sen devlet memuru değilsin. özel sektörde çalışıyorsun

Yılmaz bey, bağkurlu ve de ssk lı olarak çalışamazsınız. 2013 yılı başında arkadaşım emeklilik bağvurusunda bulundu, iş yerini kapat öyle emekli ederiz dediler. Bir de başka bir şahıs 2007 de emekli olmuştu. Sene başında yazı geldi hisseni devretmezsen emekliliğin iptal olacak diye.

Çalışan değil, işveren statüsünde bağkurlu olursanız, malulen emekliliğiniz kesilmez. Bağkur kapsamında sosyal güvenlik destek primi ödersiniz o kadar...

Not: İlk sigortalılığı 1 Ekim 2008'den sonra olanlar içinse durum böyle değil. Onlar hangi statüde olursa olsun sigortalı oldukları an emekli maaşları iptal edilir (bkz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...enlerin-emekliliklerine-dair-uygulamalar.html)

Bülent bey
Ben şuan sigortalı olarak çalışmaktayım. sigortaya ilk giriş tarihim 01.02.1996. yeni çıkan genişletilmiş malülen emeklilik yasası ile emekli olmayı düşünüyorum.lakin bu şartlarda emekli olursam, emekli olduktan sonra herhangi bir şirkete ortaklığım söz konusu olduğunda malülen emekli maaşım tamamenmi kesilir yada sosyal güvenlik destek primi mi öderim?

yılmaz sigorta girişin ve primin nekadar net yazar isen daha açıklayıcı cevap vere biliriz şartlar uy gun ise malülen degilde vergi indirimi alarakta erken emekli olup istediginiz şartlarda emekli maaşı kesilmedende çalışa bilirsiniz

01,02,1996 sigorta girişim 3250 gün primim var 31,07,1977 doğum tarihim raporum şuanda %50 fakat 3 tane boyunda bir adet belde fıtık oluşmuş ameliyat riskli vergi indirimi için tekrar rapor alacağım bu fıtıklardan dolayı raporuma puan eklenirmi acaba

fıtıktan yüksek oran cıkmaz fakat genede ufakta olsa bir puan çıka bilir

vergi indirimi alırsanız şayet 50 ile 3 dereceden17 yıl 3920 pirim tamamlamanız gerek

2inci dereceye yükseltirseniz 16 yıl 4 ay3760 olaraktan emekli olursunuz

askerlik yaptı iseniz eksik piriminiz kadar ödeyip priminizi tamamlıya bilirsiniz şayet vergi indirimi alırsanız

hasan_06

Hasan bey arkadaşım aile şirketinde hissedar şimdi yüzde 90 emekli olabiliyor. emekli olursa şirket hisseleri devri gerekir mi yukarıda yazdıklarınız hala geçerli mi ?

Üst Alt