Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emekli olduktan sonra düşük oranlı aldığım rapor sorun çıkarır mı?

Aydoga

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Ben malulen emekli oldum.Malulen emekli olduktan sonra Engelli kartı çıkartırra bilmek için hastaneye engelli raporu için başvurdum.Hastaneden raporum yüzde de 45 olarak çıktı. Benim kafama takılan beni huzursuz eden malulen emekli olduktan sonra çıkan bu yüzde 45 lik rapor yarın öbür gün bana senin yüzde 45 raporun var yanlışlık olmuş maaşını kesiyoruz verilenleride faiziyle geri istiyoruz derlermi Bu konu beni çok huzursuz ve tedirgin ediyor uyku uyuyamiyorum lütfen yardım. Rahatsızlığım şizofreni

raporunuz yüzde 80 çıksaydı bile şu durum değişmez,
SGK istediği zaman malulen emekliyi kontrole tabi tutar süreli süresiz fark etmez.

sungate_

Cevabınız için çok tessekkür ediyorum çok sagolun Benim kafama takılan beni huzursuz eden ssk nin beni tekrardan kontrole çağırması değil.Ben malulen emekli olduktan sonra bir kere kontrol muayenesine girdim bu kontrol muayenesi sonrasında emekliliğim kontrol süz onaylandı.Yarın öbür gün senin yüzde 45 raporun varmış verilen maaşları faiziyle geri ver demeleri.Böyle bir ihtimal varmı?Yüzde 45 veren dr hiç yüzüme bakmadan yüzde 45 yazdı gönderdi.

Şizofren hastaları tamamen düzelse bile alacağı oran en düşük 45 dir.. O orandan kurtuluş yoktur.

Aydoga

Kardeşim, bu maalesef önemli bir risk doğurmuş. Her ne amaçla alınmış olursa olsun düşük oranlı rapor sgk'nın radarına girmeye neden oluyor. Muhtemelen sgk bir ara malulen emekliliğin devamı için kontrol muayenesine çağıracak.

Ama bence bunu düşünme. Çünkü hem olan oldu hem de ben de malulen emekliyim mesela, beni de kafalarına göre kontrole çağırabilirler. Bu herkes için geçerli. Senin yeni rapor çıkartman işi biraz daha görünür kılabilir o kadar. Velev ki ileride çağırırlarsa,i gider kontrolünü olursun, emekliliğin devam eder.

Üst Alt