Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olduktan sonra tekrar çalışabilir miyim?

dilara80

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
malülen emekli olunca tekrar çalışmaya devam etsem bunun cezası varmıdır emekli maaşı almıyarak üstüne devam etsem...

[FONT=sans-serif]benim merak ettiğim şey sadece diyelimki ben emekli oldumm[/FONT]
[FONT=sans-serif]aradan bi kaç ay sonra daha iyi bir iş buldum emekli maaşımı almayıp primimin üzerine devam etsem hani emekli olmamaışım gibi devam etsem oluyormu acaba [/FONT]

Dilara 80 sizin emeklilik malulen değil sanırım engelli maaş alıyorsunuz sanırım yüzde 60 üstü malülen olur doğrumuyum bülent abi

E emekliliğini iptal ettirip çalışmaya başlarsan zaten öyle oluyor... Çalışıyorsun çalııyorsun, günün birinde yeniden emekli olmak istediğinde yeniden başvurup emekli oluyorsun

arkadaşlar malulen emekli olan biri çalışamaz. ancak vergi indiriminden emekli olunursa çalışabilir. hem emekli maaşı alır hemde işyerinden bunu unutmayalım

yalnız insan
Soru sahibi arkadaşımız emekli aylığı almayıp çalışsam diyor.
Emekliliği iptal ettirdikten sonra ne şekilde emekli olmuş olursa olsun fark etmeksizin çalışılabilir.
Ancak emekkliliğin bizler için zorlu bir süreç olduğunu göz önüne alırsak uzun vadeli olacağı yönünde garantisi olmayan durumlarda hiç maceraya atılmaya gerek yok bence.

Malulen emekli olan devlet memurları emekli olduktan sonrada çalışabilirmiş. kaynak posta gazetesi sosyal güvenlik uzmanı ekrem Sarısu. ama ssk veya bağkurlu olanlar malulen emekliyken çalışırlarsa maaşları kesilirmiş.

ufuk bey vergi indirimden yararlanıyorum fakat benim raporumun sanırım %47
yada % 50 olması gerek bana söylenene göre malülen olmuyormuş normal engelli emeklisi oluyormuş engelli emeklisi olunca iptal ettirip başka yerde çalışabiliyormuş..
başka iş bulupda hem emekli maaş alıp hemde çalıştığın yerden almak oluyormuş fakat çalıştığın yerdeki sigortanı ödeme yapılması gerekiyormuş yoksa farkedildiği sırada ceza ödeniyormuş faiziyle..

dilara80
Vergi indirimi ile erken emekli olunduğunda çalışmaya devam edilebilir, hem emekli maaşı hem çalışılan yerden maaş birlikte alınabilir. Bunun için işe alım bildirgesi emekli çalışan olarak yapılmalı ve sosyal güvenlik destek primi ödenmelidir.

ufukalp bey benim önümüzdeki ağustos ayında emekli olma gibi durumum var primim ile düşük olduğu için 860 tl gibi bir kazanç olcağını dair bilgi aldım belki başka yerde çalışabiliri diye düşündüüğüm için bilgi almak içi maaşı düşük olduğundan şöyle başkan
erdoğan bey maaşları 1,000 altında alanlara 100 tl yardımı ile enfasyon oranda vs. bunla birlikte emekli maaşçılara 1,000 tl olcağına dair duydum bazı arkadaşlarımdan tabiki meclis yerleşirse gibi.. umarım olurr..

dilara80
Bahsettiğiniz zam uygulaması %4,76 lık normal Temmuz zammı uygulandıktan sonra maaşı 1000 tl nin altında kalanlara seyyanen 100 tl ve maaşı 1000 - 1100 arasında kalanların maaşının da 1100 tl ye tamamlanması şeklindedir, 1000 tl nin altında maaş olmayacak şeklinde değil yani.
Ancak bu uıygulama, o tarihte hali hazırda emekli olanları kapsamaktadır. Siz Ağustosta emekli olduğunuzda bağlanan emekli maaşınız ne ise onu alacaksınız.

mayısta başvuranlar onlara zam yokmu ufuk bey
mesala mayısta onandı maaşı fakat bağlanması temuzu buldu 3 aylık birden aldı öyle olmuyormu

Üst Alt