Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emekli oldum ama muhtaçlık durumunda "hayır" yazıyor!?

Furkan08

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
2
OturanBoğa malülen emekliyim e devletten baktığımda rapor bakıma muhtaç hayır yazıyor. Ama benim en son raporum tam bagımlı . Ne yapmam lazım sgk da rapor bakıma muhtaç evet yazması İçin ???Ve o zaman maaşım yüzde 10 fazla hesaplanır . Şuan kontrol muayenesi için rapor çıkardım Sgk ya gelcek bu defa hesaplama yaparlarken rapor bakıma muhtaç yazmaları İçin ne yapmam lazım .

Malulen emeklilikte durum bildirir sağlık raporu alınıyor o raporda bakım durumu yazmıyor diye biliyorum

muntada al ansar malülen emekli oldum . Maaş hesap yapılırken rapor bakıma muhtaçsa yüzde 10 fazla hesaplanıyormuş maaş . Ben bakıma muhtacım raporumda var ağır özürlü ama Sgk maaş hesaplarken rapor bakıma muhtaç mı hayır yazmış e devletten baktığım da . Hafta içi gidip dilekçe vercem bu konu İçin Sgk ya dilekçe vermeden sizlerede sormak istedim emin olamadım

durum bildirir raporunu bize vermiyorlar e devlette görünmüyo içeriğini nerden göreceğiz hastaneden istedim devlet sırrı gibi vermediler

aynı dönem malulu emekli olduğum kişi şuan 1850 tl maaş alıyo beni araştırma hastanesine yolladılar onu normal devlet hastanesine yollamışlar neden anlamadım kontrol muayenesinden sonra maaş ta fark olurmu bana şuanda 1150 tl maaş bağlı

@Furkan08(muhtaçsa yüzde 10 fazla hesaplanıyormuş maaş .)diye yazmissin bunun kaynağı ne hangi yönetmelik
Hic bir kaynakta senin söylediğin bilgi yok furkan özellikle malulen emeklilikte kaynak varsa göster şehir efsanelerine bakma

@Furkan08 Maluliyet Tespit İşlemleri
Malullük
Hic bir yerde senin bahsettigin bakıma muhtaçsa yüzde 10 fazla hesaplanır geçmiyor verdiğim linkleri bir incele istersen
Sen acaba özürlü emeklisi yani (yaşlılık aylığına mı hak kazandın)cunki malulen emeklilik farklı özürlü emeklisi farkli

muntada al ansar
Bazı linklerde var, resmi gazetede yayınlanmış.
Gerçi tarihi 2006 olarak gözüküyor. Değişmiş olabilir mi diye düşündüm ama Habertürk sitesinde 2019 da aynı şeyi yazmışlar.

MADDE 27-
Malûllük aylığı; prim ödeme gün sayısı 9000 günden az olan sigortalılar için 9000 gün üzerinden,
9000 gün ve daha fazla olanlar için ise toplam prim ödeme gün sayısı üzerinden, 29 uncu madde hükümlerine göre hesaplanır.
Sigortalı başka birinin sürekli bakımına muhtaç ise tespit edilen aylık bağlama oranı 10 puan artırılır.

Resmi gazete

Habertürk

Doğru söylüyor.bakima muhtaç kısmı evet yazıyorsa yüzde 10 fazla maaş bağlanır malulen emeklilikte...

Valla bu konuya en guzel yorumu patron yapar(oturan boğa)ben sustum .ama sgk sitesinde yazmaması ilginc

Furkan08

başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık söz konusu olduğunda sgk emekli maaşını %10 attırır. Raporla birlikte bu bağlamda wgk'ya dilekçe yazın. Ya raporu kabul edip işlem yaparlar ya da yeniden hastaneye sevk edip durumun tespit edilmesini isterler. Ama her koşulda maaş %10 artar (5510 27. madde: "Sigortalı başka birinin sürekli bakımına muhtaç ise tespit edilen aylık bağlama oranı 10 puan artırılır.")

OturanBoğa peki bu yuzde on artar ssk nin sitesinde niye yok yukarda verdiğim linklerin hic birinde bu bilgi niye verilmemiş acaba, çok merak ettim acaba kastı olarak mı veremiyorlar bu bilgiyi
Gerçi bende yeni öğrendim bölge sağlık kurulunun ret ettiği dosyayı ankara yüksek sağlık kuruluna gönderme hakkım oldugunu

muntada al ansar

Yok yok, bu çok bilinen bir şeydir. Sitede maaş hesabına dair bir detay yazmamışlar, onun için bu bilgi de yok.

Bakıma muhtaç raporumla birlikte SGK ya dilekçe verdim . Bakıma muhtaç olduğum ve yüzde 10 artmasını istedim . SGK yine bakıma muhtaç değildir yazmış . Ben anlayamadım durumlar böyle dilekçede olmadı

Üst Alt