Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emekli oldum, engellilere tanınan haklardan nasıl yararlanabilirim?

sibel12

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum bende bipolar hastasıyım yanlız benim şöyle bi sıkıntım var ben işbankasından malulen emekli oldum bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden şöyle bi raporum var (bipolar duygulanım bozukluğu denilen hastalığının tespit edildiği 11 yıllık hastalık öyküsü olduğu 9 yıldır tedavi gördüğü hastalığının hızlı döngülü seyrettiği kronisite kazandığı çalışma gücünün %70 ini kaybettiği düzenli ve sürekli çalışamayacağı malulen emekli olmasının uygun olduğu tıbbi kanaatini bildirir sağlık kurulu raporu oy birliği ile verildi ) benim merak ettiğim ben engellimi sayılıyorum hani bu engellilere tanınan haklardan yararlanabiliyomuyum ? Haklarım neler ? Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz ...şimdiden çok teşekkür ederim...

Selam arkadaşlar ben %70 bipolar duygulanım bozukluğuyla malulen emekli oldum bende ötv muafiyetinden yararlanabiliyomuyum....

öcelikle geçmiş olsun Sibel hanım. Sorunuza gelince, elinideki maluliyet raporuyla engellilere tanınan bütün haklardan yaralanabilirsiniz. Sadece engelli araç alımında uygulanan ötv muafiyetinden yararlanamazsınız okadar.

Peki diğer haklarım ne ? Mesela bu tokinin başlattığı projeden engelliler ile ilgili olan kısmına bende giriyomuyum ...

BİDE SON Bİ SORUM DAHA OLUCAK NEDEN ARAÇ ALIMLARINDAKİ ÖTV MUAFİYETİNDEN YARARLANAMIYORUM ...ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

Sibel hanım araç alımlarında %90 ve üzeri rapor arıyorlar. onun haricinde diğer haklarınız ücretsiz toplu taşıma, emlak vergisi muafiyeti,ücretsiz park,su,internet,gibi hizmetlerde indirim. thy de indirim,trenlerde ücretsiz. devlet tiyatrolarına ücretsiz giriş. daha birçok kolaylık var. internette arattırırsanız daha detaylı bulabilirsiniz.

Peki ilginiz için çok teşekkür ederim sağolun

Büyük harfler o ne öyle hiç hoş değil cimere yazsanız öyle ya buranın kabahati ne

Öncelikle hayırlı olsun emekliliğiniz sibel hanım. Geçmiş olsun. Raporunuz Tek bir hastalıktan ise malulen oluyor. Birkaç hastalıktan olursa sınır oranınıda geçse engelli emeklilik oluyor. Aradaki tek fark malulen emeklilikte çalışamıyorken engelli emeklilikte çalışılabiliyor. Yanlış bilmiyorsam Özel sandıktan emekli olduğunuzdan malulen emeklilikte fark yok. Hem emekli hem munzam sandığında farketmiyor. Su faturasında indirimden yararlanabiliyorsunuz. Digiturkte yarı yarıya indirim var. Cep telefonu tarifelerinde indirim var. İstanbul ulaşım kartı ücretsiz. Aklıma gelenler bunlar. Ötv içinse ortapedik engel aranıyor. Ayrıca raporunuz sürelimi?

Çok sağolun allah razı olsun benim raporum süresiz

Raporun aslı ile bulunduğunuz ilçenin aile ve sosyal politikalar bakanlığından engelli kimliği çıkarın. Kolaylık sağlar. Bazı prosedürleri gerçekten devlet sırrı gibi çözüyoruz. Bende inşallah emekli olacağım. Ankaradan sağlık kurulundan onay bekliyorum. Aynı kurumdayım. Basidav a üyeliğiniz varmıydı.

Evet üyeydim sizin rahatsizliginizdami benle aynı

Farklı hastalıklardan dolayı. %63 engel raporu. Ağır osas hipertansiyon şeker. Maluliyet yardımından yararlanabildinizmi basidavdan

Basidavın maluliyet yardımı mi var ? Gerci belki yaralanmisimdir ben emekli olduğum zaman çok kötüydüm birde hafızama ilgili sıkıntılarım var :( bazı şeyleri aradan zaman geçince hatırlamıyorum:(

Çok geçmiş olsun allahım yar ve yardımcınız olsun inşallah en kısa zamanda sizde emekli olursunuz

Engel oranında yardımı mevcut. Orana göre tazminattan yararlanabiliyorsunuz. Çok teşekkür ederim. Amin. 😔😔😔 Rabbim sizinde yar ve yardımcınız olsun. Acil şifalar diliyorum size

Ben emekli olalı 9 sene olucak belkide 10 hâlâ böyle bi imkanım varmıdır sizce yada nereden öğrenebilirim bi bilginiz varmi bu arada sizin için yapabileceğim bisey olursada elim geleni yapmak isterim

Çok teşekkür ederim sibel hanım. Basidavı arayıp üye numaranız ile maluliyet yardımından yararlanıp yararlanmadıģınız konusunda bilgi alabilirsiniz. Teşekkür ederim

basidavın geçmişe dönük yardımı olamıyomuş bu cevabı verdiler :(

sanırım birikmişinizi aldığınızdan ötürü yani çıkış yaptığınızdan ötürüdür. Ve de sanırım müracaat etmeyen engelli üyelerin engel durumundan bi haberdarlar.

Üst Alt