Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli oldum. Maaşı yükseltmek ve kontrol muayenesi hakkında..?

allakasi

Aktif Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
iyi günler

ben maalülen %71 rapor ile 2000 günden emekli oldum.
603 lira maş bağlandı. asgari üçretten yatıyordu. Bu rakam düşük degil mi?

malülükten emekli olanları ssk devamlı kontrole cagrıyor mu? gelen kagıtta 2011-4 ayı kontrol diyor.
maasımı dilekce vererek bakıma muhtac diye yükseltebilir miyim?
aylık tedavi masrafım 2500tl buluyor ssk karsılıyor ama bagladıgı maas gecinmem için yeterli degil.

yardımcı olursanız sevinirim

Maaş sanıyorum normal.
Eğer başkasının bakımına muhtaçlık söz konusu ise ve bu durum emekli olurken tespit edilmemişse, o zaman bakıma muhtaçlığın bulunduğunu belirtip maaşınızın %10 oranında arttırılmasını talep edebilirsiniz. SGK sigorta müdürlüğüne başvurmanız ve hastaneye sevk almanız gerek...

sgk dilediği zaman kontrol muayenesine çağırabilir. Genelde bir şüphe ya da ihbar olursa çağırıyorlar.

konturollar belirli aralıklarla mı oluyor yoksa ssk kendi kafasınagöremi cagırıyor kontürole emekli olurken%71raporaldıgım halde ikinçi bir devlet hastaneinetekrar gönderdi ikincide kontrolde kabulettiler vermiş oldugunuz bilgiler için çok teşekkür ederim

Emeklilik esnasında bir kontrol muayenesi öngörülmemişse, kafsına göre çağırır ya da çağırmaz kurum. Bir ihbar ya da kurum içi sahtekarlık söz konusu ise mesela, belli tarihler arasındaki tüm raporları kontrole çağırırlar...
Ama genelde bir kontrol muayenesinden sonra sekelin sabit olduğuna kanaat getirir kurum.

Örneğin ben 10 yıl oldu nerdeyse malulen emekli olalı. Hiç kontrol muayenesi daveti almadım. Zira sakatlığım sabit.

Üst Alt