Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olmak için tekrar hastaneye sevk gerekli mi?

i_brahi_m

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
4
Merhaba arkadaşlar bi sorum olacak bilen varsa cevap verirse sevinirim kamuda memur olarak çalışıyorum ayrıca vergi indirimimde var e devletten baktığımda emeklilik için 15 yıl diyor. Şimdi sormak istediğim diyelim ben 15 yılı tamamlayamadım beni hastaneye çalışmaz ropuru mu almaya gönderiyor kurum. Yani yüzde kaç rapor almam gerekiyor.
2.si ise 15 seneyi doldurdum direk kuruma dilekçe verip ayrılıyor muyuz yoksa yine hastaneye gidip rapor mu almak zorundayız. Herkes bişey söylüyor bilen varsa beni aydınlatabilir mi.
Birde her ikisinde de rapor oranı önemli mi yani yüzde 90 falan mu almam gerekiyor.

Malulen emeklilik için SGK'ya başvurup sevk istenir.
Heyete giriliyor, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp belirlenirse malul sayılıyor.
Tek bir hastalıktan malulen emeklilik olunabiliyor.
En az 1800 gün primi olması gerekir.

Malulen emeklilik için girdiğiniz heyetin raporunun,
Devlet hastanelerinden alınan raporlarla ilişkisi yok.

sungate bu dediğiniz her iki durumda da aynı mı 15 yılı doldursam da yine hastaneye mi gideceğim.

i_brahi_m

Yeni SGK Hastalık Listesi'ne göre alınacak rapordaki değerlendirmeler önemli. Hafif, Orta, Ağır olarak nitelenen 3 kategori var. Ağır olursa malulen emeklilik mümkün olur. Diğerleri emeklilikteki kademelendirmeyi belirler:

2008_sonrasi.PNG

Vergi indiriminiz maalesef size emeklilik hakkı kazandırmayacak. Memurların emekliliğinde vergi indirimi etkisizdir.

OturanBoğa
Abi attığın tabloda 3. Sıradaki gibi e devlette çıkıyor ama benim anlamadığım 15 yılı doldursam dahi hastaneden yine çalışamaz yani ağır engelli raporu mu almam lazım.

i_brahi_m emeklilik için kurum tekrardan mallüliyet tespiti istemektedir . İşe giriş ve emeklilik başvurusu sırasında alınan engellilik oranının yükselmesine veya düşmesine bakıyor . Emekliliği hak etmiş engellilik derecesinde düşüm veya yükselme var mı diye tekrar sağlık raporu istemektedir .

@DORLION
Bu dediğiniz emeklilik süresi dolduğu zaman demi. Dolmadığı zaman zaten hastaneye gönderirler

i_brahi_m emeklilik başvurusunda bulunur iken mevcut raporunuzun fotokopisini veriyorsunuz . Emeklilik işlemleri başlar iken önce sizi emeklilik hak ediş olup olmadığını tespit için yeni sağlık kurulu raporu isterler ve bu rapor üzerinden emeklilik işlemleri başlatılır .

Başvuru da bulunduğunuz da SGK sizi devlet hastanesinden yeni sağlık raporu istemektedir . Başvurudan önce alınan raporları kabul etmemektedir .

@DORLION
İlk önce senenin dolup dolmadığına bakılmaz mı yoksa dolsa da dolmasa da direk hastaneye mi gönderirler. Öyle olursa neden e devlette 15 sene esas alınır yazıyor bende onu anlamadım

i_brahi_m önce prim günün toplanır sonra emeklilik için engel oranı tespiti istenir . Eski rapor belgelenmesi ise erken emeklilik için dayanaktır . Bu raporuma istinaden 15 yılı doldurdum emekliliği talep ediyorum anlamındadır .

@DORLION
Peki şunu sorayım diyelim gün dolduramadın çalışamıyorsun hastaneye gidip çalışamaz almak zorundasın demi. Bunda da mı yüzde oranı 60 yoksa 90 mı

Üst Alt