Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emekli olmak istiyorum, fakat ben bağkura başlamadan hastaydım..?

saadetangels

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
aadet ERGÜN.Bana mesaj yollamışsınız. Malülen emekli olabilirsiniz.DİYE allah razı olsun sizden. ben 2003 te bağkurlu oldum. 5 yıl ödedim. sonra 3 yılda ssk çalıştım. . işime 1 yıl ara verdim.3 aydaha çalıştım.ssk lı. Ben malulen emekli olmak istiyorum.Ama bağkur olduktan sonra hasta olursam malulen emekli olabilirmişim. doğrumu?Ben bağkura başlamadan önce panik atak ve astım hastasi idim.Bu sebeble ben malulen emekli olamazmıyım.Size çok dua ederim . Neolur bana bilgi verirmisiniz.Çalışamıyorum.Yaşım 50 LÜTFEN YAZARSANIZ MİNNETTAR OLURUM.aYRICA NEREYE BAŞVURAYIM

eger panik atak, astımdan dolayı emekli olacaksanız, olamazsınız. başka nedenlerden dolayı emekli olacaksanız olursunuz.
ama hastanelerde tutulan kayıtlar 5 yılın sonunda siliniyor diye biliyorum. 2003 den önce tedavi aldığınızı bağ-kur öğrenmeyebilirse emekli olabilirsiniz.
ben iş yerimi açtıktan 6 ay sonra kaza geçirdim, 5 yıl prim ödeyince beni emekli etti bağ-kur

saolun teşekkür ederim. işallah öğrenmez ssk bir öğreneyinm bakalım

rapor oranı malülen emeklilik için 60 iş gücü kaybı dır o oranda rapor almanız gerekli hastalık larınız çok ilri evre ise ola bilir aksi taktirde o saydıgınız hastalıklardan dolayı malülen emekli olmanız çok zor allah hakınızda hayırlısını versin

"Eski ve çalışmaya engel olmayan bir hastalığın, Ek-1 Hastalık Listesi’nde belirtilen seviyelere yükseldiği" tespit edilirse malulen emeklilik mümkün olabilir.

Yani sigorta başlangıcından öncede varolan bir hastalığınızla malulen emekli olabilirsiniz, ancak bunun için maluliyet cetveline göre malul seviyede olmamak, sigorta başlangıcından sonra malul seviyeye ilerlemek gerekir..
10 yıl 1800 günü tamamladığınızda malulen emeklilik başvurusu yaparsanız hastaneye sevk edilirsiniz ve sgk değerlendirir durumunuzu...

maluliyet cetveli'ne göre astım için olan bölüm:

2. Bronş Astımı
A. Birer hafta arayla usulüne uygun yapılan 3 spirometri ölçümü ile kalıcı ağır fonksiyonel bozukluğun gösterilmesi ( FEV1/FVC <% 55, FEV1<% 40)
veya
B. Spirometriye uyum sağlayamayan hastalarda; hastanın yılda en az 6 kez astım atağı ile acil servise başvurmuş olması ve arteriyel kan gazlarında en azhafif veya orta dereceli hipoksemisi bulunması
(Astımda maluliyet için rapor düzenlenmeden önce optimal tedavi yapılmış ve klinik stabil dönem sağlanmış olmalı ve değerlendirme en az 12 haftalık tedaviden sonra yapılmalıdır.)

Üst Alt