Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olmak mı yoksa bekleyip vergi indirimi ile emekli olmak mı?

kenan91

Aktif Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
2
Dün bende SGK'da bir memurla görüştüm sigorta girişim 2013/8 bir süre çalışıp ayrıldım bu dönemde. 2016/7'den bu yana da çalışmaya devam ediyorum. Hastalığımı 2015'te öğrendim raporu ise 2016 itibariyle aldım. 1 yıl süreli veriyorlar ve her yıl yeniletiyorum ve de vergi indiriminden yararlanıyorum, oranım 64%.

60% üzeri olduğu için ve sonradan engelli olduğum için 1800 gün 10 yıl sigortalılıkla malülen emekli olabileceğimi söyledi memur, 32 yaşımda emekli olmak istemiyorum açıkçası ve şu an asgari ücretle çalışıyorum, düşük maaş alacağım ve bir daha çalışma şansım olmayacak, olursa malüllük durumu ortadan kalkıyormuş. 2023/7'de prim dolduğu takdirde emekliyim.

Birde vergi indiriminden yararlanarak 2028/7'de 3960 gün ile emekli olabiliyorum.

Sizce ne yapmalıyım sizin düşünceniz ne, nasıl bir yol izlemeliyim.

Bir sorum daha var emekli maaşı nasıl ve neye göre hesaplanıyor?

Anlamadım.
Tarih vermemişsin.

2023/7'de prim dolduğunda emekli olabiliyorsan. Vergi indirimi ile 2028 e nasıl uzuyor?

Malulen emeklilikte alacağın maaş vergi indirimi ile bir olmaz. Vergi indirimli maaş hesabı normal emeklilik ile aynıdır. Malulen emeklilikte düşük maaş alınıyor.

2023 malülen 2028’deki vergi indirimi ile

Malülen emekli maaşının düşük olmadığını söyledi sgkdaki memur

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Malulen emekli olabilirsin demesine bakmayın zor Bi emekliliktir kendimden biliyorum, + primler asgari ücret yattıysa emekli maaşı bin TL civarı çıkar prim yüksekse ayrı konu tabiki,

Eserin79

peki arkadaşın dediği doğru mudur? Malulen emeklilik hesaplamasında düşük maaş uygulanmıyor muydu? Ben öyle biliyorum çünkü.

Hayır maaş neyse o düşük olmaz

kenan91

imkanın varsa vergi indirimi ile emekli ol, 5 sene için malulen emekliliği tavsiye etmem.
Çoğu gitimiş azı kalmış . sonrasında iş bulup devam etmek de zor olabilir.

karamel45

Teşekkür ederim, ben de malulen emekli olmayı düşünmüyorum. Çünkü yaşım çok genç ve emekli olsam dahi çalışmak istiyorum. Ayrıca memur vs olamazsam özelde asgari ücretle çalıştıracaklar. Şu an asgari ücretli emekli maaşının bin TL olduğunu düşünürsek vay halime..

Üst Alt