Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olmak mı yoksa engelli raporu almak mı iyi? İş bulabilir miyim?

helifan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhabalar,

ben 9 yıldır bipolar hastasıyım 2010-2011 temmuz arası 4 defa yatışım oldu .sürekli ilaç kullanıyorum.
malülen emekli olmak için başvurdum.sgk beni yattığım hastane olan bakırköy ruh sinire sevk etti. sonunda heyet bana %70 rapor verdi.
sgk 3 ay neyi incelediyse ara karar verdi yılbaşında. tekrar ikinci bir hastaneye sevki bu defa üniversite olacak dediler. crrah paşa seçtim. epikriz raporunu ve düzelip düzelmeyeceğini çalışıp çalışamayacağını soruyor sevk belgesinde.
2 aydır cerrahpaşaya gidiyorum.bana gençsin diyorlar. psikolog testlerinde mükemmel daha önce başarılı olan yokmuş bu kadar. bende farkındayım kendimin ama ben 2010 sonrası 3 ay çalış 1 sene isiz 6 ay maksimum çalışmam oldu ama peşi 1 yıl işsizlik oldu.yani istikrarsız bir iş yaşantım,
125 kiloyum ilaçlarla birlikte oldu bu. 80 kiloydum. firmaların tercih etmemesi yani bir çok kişinin yaşadığı işsizlik sorunu.

yani sorum şu olacak bana engelli raporu mu verseler iş bulabilr miyim kamu kurumlarında belediyelerde sınavsız alım var mı.
e kpss varmış bide. yoksa malülen emekli mi olsam.

yardımcı olabilirmisiniz lütfen.yaşım 39,1997 girişim 2650 günüm var.

malülen emekli olmak mı ?engelli raporu alıp iş aramak mı?

Öncelikle Allah yardımcın olsun Raporunuzla birlikte 3600 günü tamamlayıp yaş sınırı olmadan malulen değil vergi indirimi için başvuru yapıp vergi indiriminden emekli olabilirsiniz malulen olmanız için gerekli şartlar biraz daha ağır ayrıca raporunuzla işkura kayıt olup iş bulabilirsiniz biraz uzun bir bekleyiş olabilir ama sabretmeniz gerek lakin ben 6 ay bekledim aradığım gibi bir iş bulabilmek için umarım sizin için herşey istediğiniz gibi olur.

helifan

Merhaba, ben kendimden örnek vereyim, siz kendinize bişeyler çıkarın.

40 yaşındayım, 1 sene önce engelli raporu aldım. Çalışıyordum ve 2017 maaş ortalamam 3500 TL idi. Raporu aldıktan sonra işten ayrıldım. İşten ayrılmamın engelli raporuyla alakası yok. Kendi kendime dedimki emekli olurum ve engelli kadrosunda iş bulurum 2 maaşım olur ama hiç öyle olmadı. İşten ayrıldıktan sonra 6 ay işsizlik maaşı aldım sonrasında emekli oldum. 10 aydır iş arıyorum ama bulamıyorum. Asgari ücrete bile razıyım ama yok. 80e yakın büyük kurumsal şirketle görüştüm ve hepsinden elendim. Çoğu sebebini belirtmedi. Belirtende ya yaşımdan dolayı yada tecrübe ve donanımımdan dolayı olduğunu söyledi. Boş adam değilim. Özel sektörde yöneticilik bile yaptım. İşkur'a güvenmeyin bir b*k yaptıkları yok. Sadece haftada bir gün engelli görüşmesi yapıyorlar hepsi bu. Aylardır engelli arayan firmalar var, sorsanız adam bulamıyorlar, hepsi yalan. İşkur evet görüştürüyor ama devamı yok, takip yok ceza yok.

İyi düşünüp kendiniz için doğru olana karar verin. Hakkınızda hayırlısı.

Haklı olabilirsiniz ama istisnalar kaideyi bozmaz bende 6 ay boş kaldım çıldırıyordum ama hayırlısı dedim hep sabrettim her nasip vaktinin esiridir dedim bir gün bir telefon çaldı Allaha şükür 14 şubatta birinci yılımı bitirdim şuandaki şirketimde elbette ben işkuru örnek verdim bunun kariyeri var işinolsunu var, var yani sabredip çaba göstermek lazım yicek ekmeğin varsa yiyorsun zaten.

DüşünürBilir

Ben dediğiniz her yolu deniyorum. Sürekli Gebze Tuzla sanayileri dolaşıp form dolduruyorum. Demekki benim yiyecek ekmeğim yok.

yesilsy teşekkürler.bende en çok kafama takılan engelli raporu alınca iş bulabilirmiyim sürekli.raoru alınca mesela 2016 normal kpss den64 puan lise için aldım.2016 sonucu ile engelli raporu ile belediyelere gitsem iş bulurmuyum.

Yicek ekmeğiniz vardır elbet sadece zamanı var dediğim gibi her nasip vaktinin esiridir İşkurun Online iş başvuru platformunu tavsiye ederim eminim ordan dönüş yapılıcaktır.

DüşünürBilir işkur'un sitesini açılış sayfam yaptım, sadece oradan ilanlara başvurmakla kalmıyorum mail adresi varsa mail atıyorum yoksa telefonla arayıp mail adresi istiyorum, benim artık çok umudum yok.

helifan

Adamınız yoksa belediyeden iş bulamazsınız. Emekli olursanız belediye ve memurluk işide olmaz. Bence vergi indiriminden emekli olup engelli kadrosundan iş bulmanız. Emekli maaşı dediysem öyle aman aman bişey beklemeyin.

yesilsy

Umudunuzu hiç bir zaman kaybetmeyin inanın sabır her şeyin ilacı klişe söz gibi gelmesin size bizzat ben yaşadığımı söylüyorum sizide çok iyi anlıyorum işsizlik maddiden fazla manevi zorluğu etkiliyor bana kendinizle ilgili rapor yüzdeniz hastalığınız doğum tarihiniz mezuniyetinizi hangi işlerde çalışmak istediğini ikamet ettiğiniz şehir ve ilçenizi yazar mısınız yardımcı olmak isterim ayrıca artık öyle devlet kurumlarına torpil felan geçmiyor artık Fetö davasından sonra kurum sizin her şeyinizi araştırıyor ona göre mülakatlarla girebiliyorsunuz.

malülen emekli

merhaba arkadaşlar ben 39 yaŞındayım 2010 yılı itibariyle bipolarım.2010 ocak 2011 temmuz arası 4 kez hastane yatışım oldu.iş yaşantım istikrasız olduğu için malülen emekli olmak için temmuz 2018 de sgk başvurdum.bakırköy ruh ve sinire sevk oldum.%70 heyet raporu aldım.sgk 2019 ocak 15 de ara karar çıkardı.2. bir hastane sevki ile cerrahpaşa sevk oldum.ordaki psikolojik testlerde çok başarılı olduğum söylendi.dün heyet raporu çıkmıştı aldım ve başhekimliğe teslim ettim.koca hastane heyet raporunu baş hekimliğe teslim edecek kimse yok herhalde.neyse raporda şöyle yazmışlar.ruhsal durum muayenesinde yaşını gösteren,iletişime istekli,göz teması kurup sürdürebiliyor.duygudurumu ötimik,duygulanımı uygun, PMA ;NORMAL,düşünce içeriğinde hezeyan saptanmadı.düşünce akışı doğal,algı muayenesinde patolojik bulgu yok.soyutlama korunmuş,uyku ve iştahı normal.NPT;DİKKAT UZANIMDA HAFİF azalma var var ama telafi edildiğinde tam performan sağladığı düşünüldü.KARAR BÖLÜMÜNE İSE MALÜLİYET TESPİTİ SGK TARAFINDAN BELİRLENMELİDİR YAZILMIŞ.

SİZCE SONUÇ NE OLUR EMEKLİ EDERLER Mİ.YOKSA ENGELLİ RAPORU VERİRLER Mİ.ENGELLİ RAPORU VERİRLERSE İ BULMA ŞANSIM OLUR MU.İKİSİ OLMAZSA ZATEN İŞSİZİM MADDİ SIKINTILARIM VAR.

Sgk nın kararı yaklaşık 15 güne belli olur siz bu tespitleri nasıl elde ettiniz hastane sgk ya yazı ile bildirir ama

bakırköy ruh sinirde heyete kişiyi alıyorlar.öyle oldu heyete girdim gerçi 1 dakika belki sürmüştür.orası sonucu direk sonucu sgk ya yolladı.yaklaşık üç ayda ara karar çıktı.cerrahpaşada ise poliklinik takip ve psikolog testi yapıldı heyete girecekmiyim dedim hayır dediler.heyet kararı çıkınca almaya gelirsiniz diyince bende şaşırdım herhalde alıp sgk ya ben götüreceğim sandım.sağlık kurulu gittim aldım dediki başhekimliğe götür dedi.teslim ettim tamam biz göndereceğiz dediler sgk ya.elden alınca hakkınızda bir karar var doğal olarak bende okudum kapalı zarf değildi yani.ben sonucu sgk ne karar verecek acaba emekli etmiyorsa hiç olmadı engelli raporu verseler iş bulurmuyum asıl düşündüren o beni

merhaba arkadaşlar ben 39 yaŞındayım 2010 yılı itibariyle bipolarım.2010 ocak 2011 temmuz arası 4 kez hastane yatışım oldu.iş yaşantım istikrasız olduğu için malülen emekli olmak için temmuz 2018 de sgk başvurdum.bakırköy ruh ve sinire sevk oldum.%70 heyet raporu aldım.sgk 2019 ocak 15 de ara karar çıkardı.2. bir hastane sevki ile cerrahpaşa sevk oldum.ordaki psikolojik testlerde çok başarılı olduğum söylendi.dün heyet raporu çıkmıştı aldım ve başhekimliğe teslim ettim.koca hastane heyet raporunu baş hekimliğe teslim edecek kimse yok herhalde.neyse raporda şöyle yazmışlar.ruhsal durum muayenesinde yaşını gösteren,iletişime istekli,göz teması kurup sürdürebiliyor.duygudurumu ötimik,duygulanımı uygun, PMA ;NORMAL,düşünce içeriğinde hezeyan saptanmadı.düşünce akışı doğal,algı muayenesinde patolojik bulgu yok.soyutlama korunmuş,uyku ve iştahı normal.NPT;DİKKAT UZANIMDA HAFİF azalma var var ama telafi edildiğinde tam performan sağladığı düşünüldü.KARAR BÖLÜMÜNE İSE MALÜLİYET TESPİTİ SGK TARAFINDAN BELİRLENMELİDİR YAZILMIŞ.

SİZCE SONUÇ NE OLUR EMEKLİ EDERLER Mİ.YOKSA ENGELLİ RAPORU VERİRLER Mİ.ENGELLİ RAPORU VERİRLERSE İ BULMA ŞANSIM OLUR MU.İKİSİ OLMAZSA ZATEN İŞSİZİM MADDİ SIKINTILARIM VAR.

helifan
Cerrahpaşa neredeyse sapasağlam adam tarif etmiş gibi görünüyor.

bide kararı sgk belirlesin demiş.sgk nın canına minnet etmeyecek emekli bu rapora göre.peki bilgin varmı red olursa engelli sayılıyormuyum.

tedaviye rağmen işlevselliği kısmen düzelen

MERHABA TEKRARDAN AŞAĞIDAKI CERRAHPAŞA İKINCİ HEYET RAPORUNDA BUDA YAZIYOR UNUTMUŞUM YAZMAYI ;TEDAVIYE RAĞMEN İŞLEVSELLİĞİ KISMEN DÜZELEN YAZIYOR.BU MALÜLEN EMWKLILİK İÇİN Mİ ENGELLİ RAPORU İÇİN Mİ DAHA UYGUN BŞR KARAR ÇIKAR SİZCE?merhaba arkadaşlar ben 39 yaŞındayım 2010 yılı itibariyle bipolarım.2010 ocak 2011 temmuz arası 4 kez hastane yatışım oldu.iş yaşantım istikrasız olduğu için malülen emekli olmak için temmuz 2018 de sgk başvurdum.bakırköy ruh ve sinire sevk oldum.%70 heyet raporu aldım.sgk 2019 ocak 15 de ara karar çıkardı.2. bir hastane sevki ile cerrahpaşa sevk oldum.ordaki psikolojik testlerde çok başarılı olduğum söylendi.dün heyet raporu çıkmıştı aldım ve başhekimliğe teslim ettim.koca hastane heyet raporunu baş hekimliğe teslim edecek kimse yok herhalde.neyse raporda şöyle yazmışlar.ruhsal durum muayenesinde yaşını gösteren,iletişime istekli,göz teması kurup sürdürebiliyor.duygudurumu ötimik,duygulanımı uygun, PMA ;NORMAL,düşünce içeriğinde hezeyan saptanmadı.düşünce akışı doğal,algı muayenesinde patolojik bulgu yok.soyutlama korunmuş,uyku ve iştahı normal.NPT;DİKKAT UZANIMDA HAFİF azalma var var ama telafi edildiğinde tam performan sağladığı düşünüldü.KARAR BÖLÜMÜNE İSE MALÜLİYET TESPİTİ SGK TARAFINDAN BELİRLENMELİDİR YAZILMIŞ.

SİZCE SONUÇ NE OLUR EMEKLİ EDERLER Mİ.YOKSA ENGELLİ RAPORU VERİRLER Mİ.ENGELLİ RAPORU VERİRLERSE İ BULMA ŞANSIM OLUR MU.İKİSİ OLMAZSA ZATEN İŞSİZİM MADDİ SIKINTILARIM VAR.[/QUOTE]

merhaba tekrardan aşağıdakı cerrahpaşa ikınci heyet raporunda buda yazıyor unutmuşum yazmayı ;tedavıye rağmen işlevselliği kısmen düzelen yazıyor.bu malülen emwklılik için mi engelli raporu için mi daha uygun bşr karar çıkar sizce?merhaba arkadaşlar ben 39 yaşındayım 2010 yılı itibariyle bipolarım.2010 ocak 2011 temmuz arası 4 kez hastane yatışım oldu.iş yaşantım istikrasız olduğu için malülen emekli olmak için temmuz 2018 de sgk başvurdum.bakırköy ruh ve sinire sevk oldum.%70 heyet raporu aldım.sgk 2019 ocak 15 de ara karar çıkardı.2. Bir hastane sevki ile cerrahpaşa sevk oldum.ordaki psikolojik testlerde çok başarılı olduğum söylendi.dün heyet raporu çıkmıştı aldım ve başhekimliğe teslim ettim.koca hastane heyet raporunu baş hekimliğe teslim edecek kimse yok herhalde.neyse raporda şöyle yazmışlar.ruhsal durum muayenesinde yaşını gösteren,iletişime istekli,göz teması kurup sürdürebiliyor.duygudurumu ötimik,duygulanımı uygun, pma ;normal,düşünce içeriğinde hezeyan saptanmadı.düşünce akışı doğal,algı muayenesinde patolojik bulgu yok.soyutlama korunmuş,uyku ve iştahı normal.npt;dikkat uzanımda hafif azalma var var ama telafi edildiğinde tam performan sağladığı düşünüldü.karar bölümüne ise malüliyet tespiti sgk tarafından belirlenmelidir yazılmış.

Sizce sonuç ne olur emekli ederler mi.yoksa engelli raporu verirler mi.engelli raporu verirlerse i bulma şansım olur mu.ikisi olmazsa zaten işsizim maddi sıkıntılarım var.[/

Arkadaşlar merak ediyorum malulen emekli olanlar 1800 günden hastalıklarını ve malul emeklilik için gösterdiği çabayı ve sonuçlarını paylaşabilirler mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

malulen emekli olanlar çalışma fırsatı yok malesef cunku malulen emeklı olmus ve devletten bu ndenden dolayı para alıyorsunuz , ama normal engelli emeklilikten emekli oldugunuzda çalışma fırsatınız devam edıyor. ayırca malulen emeklılıkte düşük maaş baglanıyor genelde :(

essaygin

Bunları biliyorum öğrenmek istediğim ssk nasıl bir tutum sergiliyor malul emeklilik başvurusunda bulunanlara bir çok insanın başvurusuna red cevabı veriyorlar buna karşılık neler yapıyor insanlar ve sonuç olarak ellerine ne geçiyor

essaygin
Peki şuan vergi indiriminden yararlanıyorum %60 peki malulen emeklilik başvurusu yaparsam raporun derecesi düşerse vergi indiriminden yararlandığım %60 da düşer mi?

DüşünürBilir

vergi indiriminiz % 60 ama vergi indiriminden sonra çalışıyorsunuz nihayet sgk nın nasıl tepkı verecegını bilmiyorum fakat emeklilik işlerinin zorlaştırıldığından bahsettı ankara ssk . raporunuz yeni tarihli ve devlet hastanesinden ayrıca maliye bakanlıgından vergi indiriminiz yararlanabiliyorsanız pek sıkıntı çıkmaz gibi düşünüyorum , açıkçası basvurmadan bilemessiniz .. ama sitede önce 60 larda hesaplanan raporların 47 lere kadar düşebiliyor bu riskide göz ardı etmeyın . vergıde ise sadece 2inci dereceden 3.uncu dereceye düşersiniz

essaygin
İşte düşerse emeklilik uzuyor 16 seneye çıkıyor..

DüşünürBilir, size çeşitli sohbetlerde malulen emeklilik için tek hastalıktan %60 şart dedin ve başka diyenlerde oldu ha genede deneyin siz, malulen emeklilik sürecine gelince inan burnumdan geldi ilk müracaatta ret geldi kimle karşılaşsam seni emekli yapmıyorlar da kimi yapıyorlar dedi en son sgk dosya da emekli olabileceğin hiçbirşey yok dedi ve doğruymuş bak çorabımı kendim giyemiyorum, o derece ürünler inkontinans var elhasılı fizik tedavi doktor u Bi ibne ( kimse kusarak bakmasın) sağlam yapmış beni Benden de kabahat var ekiprizleri sunmamıştım o iş olmayınca engelli raporuna itiraz ettim 60 tı 2.hastanede 70 oldu geldik hakem hastane ye noroloji 80 yazdı üroloji 15 bu beni 2019 ocakta emekli yapardı heyete Bi girdim düşmüş 66 ya gene fizik tedavi bozdu işi meram araştırma da 😭neyse heyet doktoruna ilaç yazdırmaya hemde 2 çift laf etmeye gittim (heyet başkanı meram araştırma nın ha) girdim tanıdı hemen buyurun, ilaç bitti yazdırmak istedim dedim o ilaç girerken hocam 80 olmazmıydı dedim duymazdan geldi tekrar sordum cık dedi biz sana 40/60 arasında çok gittik geldik dedi oda iyiymiş dedim bozuldu Allah sana şifa versin biz sana 20 verelim dedi Allah şifa versinde buranın önünden geçmeyeyim dedim sonra maluliyet sevki ile hastaneye gittim sgk ara kara tekrar sevk ve kabul edildi pek ümidim yoktu kısaca kolay değil öldüm öldüm dirildim kolaymı ya

Üst Alt