Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olmam konusunda baskı yapan amirimi kime, nasıl şikayet edebilirim?

jengis

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
ben %63 özürlü kamuda çalışan, kadrolu kamu işçisiym. Benim sorum şöyle, çalıştığım dairede ki bir amirle sorun yaşıyorum. adam, sürekli olarak beni malulen emekli olmamı dile getiriyor. Lakin, yaşım henüz 36 ve daha evlenmedim. Daha fazla detaylara girmeden, emeklilik için henüz erken. Üzerime, bekar ve asi oluşumdan mütevellit bir bela atacağından yahut uzak bir yere sürüleceğimden korkuyorum. Bu niyet ile; ben, devlet memuru olan müdürümü nereye nasıl şikayet dilekçesi yazarak şikayet ederim? Diken üzerindeyim, raporun ve mağduriyetimin bana sağladığı avantajları yazarmısınız? Çok teşekkürler...

Amirinizi atlayarak bir üst amirinize şikayet edebilirsiniz...
Ayrıca direk şube müdürü veya müdürden randevu alarak bizzat şikayetinizi dile getirirsiniz...

Ve, hiç kimse kimseyi zorla emekli edemez. Siz işinizi yapın, o kişi dahil kimseyle dalaşmayın, kimse size zarar veremez. Rahat olun...

Bu işler karışık işler. Şikayet dilekçesi verirsin yüzde yüz haklısındır ama sen zararlı çıkarsın. Müfettişler gelir, kanunlar, yönetmelikler havalarda uçuşur ama arkası sağlam olan bir şekilde kendini haklı duruma çıkarır. Karşı tarafın cezası onaylansa bile ilgili müdür tarafından hasıraltı edilir ve yüzde yüz haklı olan sen huzuru bozmaktan ceza alabilirsin. Olayı tatlılıkla halletmeye çalış, dilekçe falan vermeden bir güzel konuş. Olmadı üst amirlerle de konuşabilirsin. Birini şikayet ediyorsan elinde delil, belge olmalı ya da şahitlerin olmalı. İş resmiyete binince elin sağlam olmazsa sen haksız duruma düşebilirsin. Sana gaz verenler iş ciddiye binince şahitlik bile yapmayabilirler.

Bir defa kimse kimsenin üstüne durduk yere suç falan atamaz ve süremez. Elinde delil, belge olması lazım. Sen işlerini layıkıyla yap, açık verme. Kanun ve yönetmelikler çerçevesinde üzerine düşen görevlerini yap. Kendi işine bak, kafaya taktığına bile değmez.

dostempati;

Bu arkadaşımızın yazdıklarına bir çok noktada katılıyorum. Yukarda konuyu açan arkadaşımı bende 4857 sayılı yasaya tabi bir iş işçi olduğum için çok çok iyi anlıyorum. Nede olsa bizler işçiyiz bizim karşımızda sürekli bir iş veren edasında amir var ve sanki biz onun düşmanıyız. Bende işe girdim gireli sürekli mobbingle mücadele etmek zorunda kalıyorum üstüne üstelik son zamanlarda iş yerinde yaşadıklarım psikolojimi konuyu açan arkadaşımın psikoloji gibi yaptı. Çok yıprandım. Bende diken üstündeyim sanki benim açığımı arıyorlar sanki benim her an iş hakkımı fes edecekler gibi bir duygu içindeyim. Yukardaki arkadaş beni uzak bir yere sürecekler demiş nerde o günler beni uzak bir yere sürseler bu insanlardan kurtulurum ve burda edindiğim tecrübelerle başka bir yerde hem aynı hataları yapmam hemde çok daha sağlam bir şekilde yoluma devam eder diğer yerdeki insanlarla daha sağlıklı ilişkiler kurarım diye düşünüyorum sonuçta Türkiyenin her yeri benim vatanım. Ama ben burda engelli kontenjanında istihdam ediliyorum üstüne bir işçi olunca tayin almak memurunki gibi kolay olmuyor

Üst Alt