Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olmuş biri vefat ederse maaşı geridekilere kalır mı?

Duman6Kestik

Yasaklı Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
Babam malulen emekli olucak bugunlerde
Fakat doktor hastaligi cok ilerlemiş az ömrü var dedi

Annem sigorta girişi bile olmamiş ev hanimi

Babam vefat ederse annem babamın maaşını alabilir mi?

@VurdukDibine Büyük geçmiş olsun . Mallülen emeklilikte normal emekli haklarına sahiptir . Annenize dul maaşı hemen bağlanır ve babanızın üzerinden sağlık hizmetlerinden faydalanır . Yetim çocuk varsa onlara da yetim maaşı bağlanır . Engelin % 60 dan fazla ve gelir durumun yoksa sizede yetim aylığı bağlanır .

-DORLİON- cevabınız için teşekkür ederim.

Ben psikiyatrik tedavi görüyorum. Forumada daha önce yazdım. İnanın notr birazda rahat haldeyim. İlaçlar psikolojimi iyi hale getirdi üzüntüm çok az. Daha onceden çok ağlıyordum şimdi yok! Öyle bir üzüntü yok! Kendimi vicdansız babasını sevmeyen hayırsız bir evlat gibi hissediyorum. Ama aslinda babamı çok seviyorum fakat bu ilaçlar ağlamamı üzülmemi yasaklamış gibi.

Saatlerdir ağlardım babam bana üzülmiyeceksin! Ben ölsem dahi üzülmiyeceksin ağlamıyacaksın diyordu. Onun bana dediği psikolojiye geldim sanırım.

Doktor çok acimasız ve açık sözlüydü. Beni yalnız başıma odaya çağırdı yaşımı sordu 27 dedim falan filan derken sizi çok zor günler bekliyor Allah sabır versin en son sözü bu oldu. Ben biliyorum herseyi çok araştırdım dedim. Doktor benden ağlama sızlama göreceğini zannetti ama benim duygu durumumda değişiklik olmadı. Durum bu. İnşallah Babam daha uzun ömürlüdür sadece Allah'a dua etmek kaldı elimde.

VurdukDibine Çok zor durum hele ki ilaçlarla beraber . Duygu küntlüğü yaptığından cenazene ağlatmıyor düğününe sevindirtmiyor . 7 yıl önce aynı durumu bende yaşadım .
Duygu dışa vurumun da hatan yok ilaçların etkisi sebebiyle oluşmakta .

Şu soruya net cevap bulamadım yardimci olabilirmisiniz?sgk dan 3bin gün 10yil hizmetle malulen emekli olan biri vefat edince maaşını eşi alır mi?eş 4cli devlet memuru ve 18yasindan küçük 1erkek cocugu buna göre geride kalanlara maaşın nekadarini alir yada alabilirmi?

Malulen emekli olan aldiği maas vefat edince eşi de aynı maaşı mı alır yoksa kesintimi olur?

@zekioz vefat eden kişinin , 2008 öncesi dul eşine % 75 oranında maaş bağlanırdı

2008 sonrası , çalışan memura dul maaşı % 50 oranın da bağlanır .

Yetim kalan çocuğa % 25 oranın da maaş bağlanır .

Üst Alt