Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olmuştum ama aylığım durdurulmuş. E-devlette durum kodu "D". Bu nedir?

Ocean35

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Malulen emekli olmuştum ama aylığım durdurulmuş. E-devlette durum kodu "D". Bu nedir?

Merhaba ; 2015 yılında günlerimi toplatarak Askerlik borçlanmasını ile primle SSK 4a Özel statüsünden SGK'dan malulen emekli oldum.

Devlet Hastanesinden Tedaviyle Çalışma Olanağı Vermeyen %80 Şizofreni Sürekli Engelli Raporum var. Birde Adli Tıp Kurumu İstanbul'dan Şizofreni raporu verdiler. Fakat tesadüfen bu ayın 21'inde E-Devlet Sistemine giriş yaptım maaşımın durdurulduğunu öğrendim. Durum kodu: D yazıyor. Nedenini bilmiyorum, öğrenmek için böyle yeni bir konu açtım.

Yüksek Sağlık Merkezi Ankara'ya raporlarla birlikte Dilekçe yazdım ve gönderdim. Dilekçemin cevabı ne zaman gelir birde nasıl bir yol izlemeliyim, bu durumda olan kişiler var mı?

İlker bey çok sağ olun... sosyal güvenlik kurumuna gittim, buradan tepecik araştırma hastanesine sevk ettiler, şimdi bu kurumda işlemlerim devam ediyor. Ocak ayında yine bu hastanede randevu verdiler. Çarşaf gibi kocaman kağıt doktor doktor gezdiriyorum. :)

Ocean35 öncelikle geçmiş olsun
Sgk sizin elinize gelen bir bildiri yokmu
Sgk sizden kontrol istemiş rahatsızlığınızın
Durumu hakkında eger bir iyleşme yok ise kontrol den sonra
Maaşınızı tekrar bağlarlar ve birikmişlerle birlikte alırsınız.

Umut bey selamlar, bana konulan teşhisler kronik şizofreni,psikotik bozukluk,psikoz , daha 1 gün önce Manisa dan yatış sonrası en son aldığım epikriz da F29 kodlu Organik Olmayan Psikoz tanımlanmamış adlı rahatsızlık var. İlaçlarımı düzenli olarak kullanmaktayım. Gyrex 100 mg (1Adet), Rexapin 10 mg (1Adet) , Abilify 5 mg (1adet) bu 3 ilacı her gün düzenli olarak muntazaman içiyorum. Sürekli bu işlemleri her 2 senede bir yaptırmak zorunda mıyım? Uğraşırken Stres yaşıyorum. raporlarım da sürekli . bu süreci devamlı olarak yapmadan tekrar etmeden nasıl bir sonuç alacağım yetkili mercii yok mu?

Ocean35 malesef sgk belirli sürelerde bazı kisıleri genelde psikiyatri rahatsızlıklardan emekli olmuş kişileri kontrele çağırıyor bir kaç kontrolden sonra iyleşme olmaz ise birdaha
Kontrole çağırmazlar sizi anladığım kadarıyla sizin durumunuzda bir değişiklik yok maaşınız tekrar bağlanır

inşallah... olumlu sonuç alırım... tşkrler!

Merhaba beyfendi maaşınız tekrar bağlandı mı. Bağlandıysa eğer kesilip bağlanması tam olarak ne kadar sürdü. Anneminde maaşı kesildi. Kredi çekmişti annem. Şimdi ne yapacağız bilmiyorum. Bizde kontrol muayeneye gittik rapor bir ay içinde kuruma gider dendi bir buçuk ay oldu ses yok. Acil cevap yazarsaniz sevinirim. Saygılarımla...

SGK'dan maaşımı açtıklarını bağlandığı söylendi. Henüz daha hesabımda yatan birşey yok. E-Devletten baktığımızda yine bağlanmamış görünüyor.durum kodu D Allah biliyor ne zaman olur. Uzun sürüyor yazışmalar ve de stres dayanacak gücü kalmıyor insanın. Dün Risperdal Consta iğne vuruldum.15 günde bir tekrar vurulacak zihin karışıklığı oluyor sürekli... Allah yardımcımız olsun sizinde benimde. Bağlanınca haber ederim. Kolay gelsin. Sabırlar diliyorum.

@umut2135
sürekli ibareli rapor olacak, tedaviyle düzelmiyor denilecek.
ve siz bu kişiye Malulen emekli olması hakkını vereceksiniz..

buraya kadar her şey anlaşılır, peki kazanılan bu hak çerçevesinde
SGK neden böyle bir yola başvurur, hastalığa ya da hastasına güvenmiyorsa
neden emekli yapıyor!

neyse asıl sorum şu,
malulen emekliyi (şizofreni mesela)
SGK, "sen iyileştin ödediğimiz aylıkları geri vereceksin"
diyerek bir yaptırıma sokması olasılığı var mıdır, böyle bir şey mümkün mü?

merhaba ;benim hastaminda kontrol muayenesinde durduruldu malesef.%70 ağır engelli ve çalışamaz raporu olduğu halde .yuksek saglik kuruluna itiraz dilekcesi yazdim ,sonucu bekliyorum.

bu durum kodları ne anlamlara geliyor açılımları nedir??

Benimde Durum kodu D yazıyor Hastaneye sevk ettiler rapor aldım tam iş bitti derken başka bir Hastaneye tekrar sevk ettiler şimdi onla ugraşıyorum.Durum kodu D yazdığı günden itibaren geriye dönük maaşı alabilirmiyiz.

ikarabay

Durdurulan maaşlar durdurulduğu tarihten itibaren ödenir. Yani bir kayıp olmaz.

OturanBoğa

Abi ekonomide çalkantılar var diye olabir mı bu engellileri kontrole göndermeleri öncesinden beri aklıma başka birşey gelmiyor.

samedo99

Yok kardeşim, müteahhitler, saraylar, yandaşlar, savaşlar, toma-polis-bekçi-asker vs. derken herkes kafasını taşın altına sokacak, masraf çok. Bu hengamede emeklilinin üzerine düşen de açlık sınırının altında emekli maaşı ve kontrol muayenesi işte...

Teşekkürler inş dediğiniz gibi olur..Çok zor durumda kaldım..

Kontrol amaçlı yeniden rapor isdicekler ve rapor oranı %40altında oluşa kesilecektir.ama il sağlık müdürlüğü ne itirazda bulunabilecek siniz onlarda siizi yeniden başka bir hastaneye sevk edecek burasıda kararı değîştirmezse artık hukuki yola başvuracaksınız bizleri babamız emekli etmedi yine bu kurum emekli etti o halde kesme hakkıda yok bir yanliş arıyorlardı doktorlari araştırsınlar emeklileri deyil

OturanBoğa slm malul emekli olmuştum konrol muayesinde red yedim durum kodu d oldu tekrar baş vurdum rapor çıktı ara karar talep ettiler tedaviden fayda görüp görmeyeceği diye tekrar bağlandığında ödenmeyen maaşları öderlermi acaba

ilhanates

Evet, kontrol süreci sonunda durdurulduğu tarih itibarı ile maaşlar birikir ve toplu halde ödenir.

Üst Alt