Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olsam mı, karar veremiyorum. Maaşım ne kadar olur?

_Songül_

Aktif Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
Merhaba ben 2014 yilinda maluliyetimi haketmis fakat 10 yillik sgk lilik surem dolmadigi icin emekli olanamistim bu sureyi beklerken kamuya isbasi yaptim ve hala calisiyorum kamuda 2,5 yildir calisiyorum.Dusunuyorum calismaya devam etsemmi emekli dilekcemi versemmi.Emekli oldugumda acaba ne kadar maas baglanir bu konuda bilgisi olan arkadaslar varmi.

@_Songül_

Anlaşılan o ki,işe giriş tarihiniz 2000 yılı sonrası,bu durumda alabileceğiniz malulen emeklilik maaşınız 1100 lirayı geçmez sanırım.

Şuan kamuda olduğunuzu söylüyorsunuz,ki millet kamuya girebilmek için çok uğraşlar veriyor. Bence sağlık durumunuzun götürdüğü yere kadar dayanmaya çalışın derim. Zira,malulen emekli olursanız tekrar çalışma şansınızda olmaz, Alcağınız 1100 lira gibi bir rakam şu günümüzde,mümkün değil bir aile geçimine yeterli olmaz.

Bence emeklı olmayın düşük maaş alırsınız tekrar özel sektörde çalışmak zorunda kalırsınız..

tesekkur ederim evet ise girmek icin yillarca ugrastim saglik konusunda zor bi surecten gectim.Hamdolsun su an calisabiliyorum hani zorda kaldigimda emekli olursam ne kadar maas alabilecegimi merak etmistim.

_Songül_

Bencede emekliligi hic düşünme
Kamuda çalışıyorsunuz zaten
Maaşınız ciddi bir oranda düşer

Gül, malulen emekli olurken şununla demiş oluyorsun, artık çalışmayacagım, ve çalışamazsın kısaca malulen emelik yaş, tavsiyem durumun elverdiği kadar çalış malulen emeklik hakkı bir köşede dursun Allah kerimdir belki normal emekli olursun.

benimde malulen emekliliğim söz konusu iş kazası sonucu iş gücü kaybı oranı için başvuruda bulundum. eğer oranım %60 ı geçerse direk emeklimi ederler yoksa emeklilik için benim başvuruda bulunmam mı lazım. kısacası böyle bir durum olursa bende emekli olmayı istemiyorum.

Malulen Emekli Maaşım Ortalama Ne Kadar Olur?

Merhabalar arkadaşlar,

Sigorta girişim 2009 yılında başlıyor, bu yıllarda patronum sigortamı yapmayı reddediyordu ben de bir kaç sene sonra dava açıp çıktım. Daha sonra kendi işimi açtım ama bu esnada kalp kapağı rahatsızlığı geçirip ameliyat oldum. Şimdi de sigortalı olarak çalışmaya devam ediyorum.

Engelli raporum yakında çıkacak, danıştığım doktor arkadaşlarıma göre en az %70 alacak gibiyim. Ayrıca davam da yargıtayda devam etmekte, yakında o da çok büyük ihtimalle lehime sonuçlanacak ve primlerim ödenecek.

2019'da 10 yıllık sigortalı olacağım ve malulen emekli olmaya hak kazanacağımı umuyorum.

Kusura bakmayın aşağıdaki tablo epey karışık, toplayabildiğim bütün bilgileri topladım.

Sorularım şu şekilde:

1- Malulen Emeklilik kriterlerini karşılıyorum değil mi? Yanlış düşündüğüm bir kısım varsa bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
2- Maaşım yaklaşık ne kadar olur sizce?

Şimdiden çok teşekkürler

Davalı kısım (bu kısım bilirkişinin ödenmesi gereken günlük primleri söylediği tablo. Günlük net ücretlerim)

06/09/2009 - 31/10/2009 55 gün 23,10 TL günlük ücretle
01/11/2009 - 31/12/2009 60 gün 38,92 TL günlük ücretle
01/01/2010 - 31/10/2010 300 gün 38,96 TL günlük ücretle
01/11/2010 - 31/12/2011 360 gün 46,56 TL günlük ücretle
01/11/2011 - 31/12/2012 360 gün 65,19 TL günlük ücretle
01/11/2012 - 31/12/2012 60 gün 83,81 TL günlük ücretle
01/01/2013 - 31/12/2013 360 gün 83,93 TL günlük ücretle

Bağkurlu kısım

21/01/2015 - 01/01/2017 702 gün net maaşım 2500 TL (maalesef burada ne kadar aylık prim yattığı turkiye.gov.tr den çıkmıyor)

SGK'lı kısım

02/01/2017 - Bugüne 180 gün Toplam 27.000 TL

Bugünden 2019 Eylül'e kadar da 13 ay daha var. Terfi alacağım için maaşım yaklaşık net 7.000 TL civarı olacak

cosarakis

10 yıllık süre dolduktan sonra malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler. HAstaneden alacağınız rapor maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeyde olursa ve sgk bunu onaylarsa, malulen emekli edileceksiniz.

Eğer sigorta primler hep 5-7 bin gibi yüksekten yatmışsa, emekli maaşının 2800-3500 TL civarında olmasını beklerim.

OturanBoğa

çok teşekkürler cevabınız için. 10. yıl 2019'da dolacak, emeklilik için başvuru yaptığımda yeniden mi rapor istiyorlar o kısmı anlamadım. iyi akşamlar

cosarakis

Malulen emeklilikte sgk sevki ile hastaneye gidip maluliyet tespiti yapılmamışsa, malulen emeklilik başvurusunda kurum sevki ile hastaneye gidip yeni rapor almak şart.

OturanBoğa

çok teşekkürler bunu bilmiyordum. Raporum geçici değil ama sürekli rapor, yine de istiyorlar sanırım :(

malulen emekli olmak yerine 3 5 sene daha götürün bu işi. erken emekli olun.. maaşınız güme gitmesin bari. tabi bilmiyoruz vergi matrahınızı.. eğer gih sınıfı bir memursanız tahminen 3000 ciivarı vergi matrahı çıkıyor ve 1500-2000 tl (tamamen sallıyorum) arası maas alırsınız..

ayrıca tazmınat için esas konu, çalışılan yıl, prim ödenen gündür. şartlarınızı zorlayıp 5 6 sene daha çalışın.. en azından hiç olmazsa tazminat alırsınız.. kayda değer bir miktar olur.. tazminat diiyip geçmeyin. alacağınız 20 - 40 bin tl (farazi sallıyorum) arası miktar, bu devirde üzerine eklenen azıcık krediyle güzel bir araba demek..

Malulen emeklilik mi daha avantajlı engelli emekliliği mi

Arkadaşlar kafam bayağı karışık. Malulen emeklilik mi daha avantajlı yada normal engelli emekliliği mi daha avantajlı. Arasındaki farklar nelerdir.

@ackurt19

arasındaki en önemli fark malülen emekli olan bir kişi emeklilik sonrası çalışamaz. ancak engelli erken emekli olan kişi çalışabilir ve emekli maaşında düşüş yaşanmaz.

ayrıca maaş konusunda malülen emekli biraz daha fazla maaş alır. bu arada malülen emeklilik erken emeklilikten daha zordur. malülen emeklilikte elinizdeki rapora bakılmaz. tekrar hastaneye sevk edilir ve oran yazılmadan durumunuz sgk ya rapor edilir.sakatlık oran cetveli ile malüliyet cetveli farklıdır. malüliyet cetveline göre enaz 1 hastalıktan %60 oranında işgücü kaybı tesbit edilirse malülen emekliliğiniz onaylanır. sizin engelli raporunuz %? malülen emeklilik şartlarını taşıyormusunuz?

eğer taşıyorsanız 1- ağır engelli iseniz minumüm 1800 prim günü ile 2-ağır engelli değilseniz minumum 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün ile emekli olursunuz.

2022 yazını görmek nasip olursa %45 üzerinden erken engelli emeklisi olacağım. Ama şimdiki işimde çok rahatım. O gün gelsin bakalım; psikolojim nasılsa ona göre karar vereceğim. Herkesin hakkında hayırlısı olsun...

Mehmer005 Evet haklısınız bende yıllarca çaba vermiştim işe girebilmek için.Çalıştığım kurumun avantajları da çok güzel Rabbim herkese nasip etsin inşallah yazdığınız gibi sağlığım elverdiği sürece nasipse çalışmayı düşünüyorum.

Üst Alt