Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olunca engelli yakını olarak aldığım maaş kesildi! Ne yapabilirim?

emresevde

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selamlar ben 2 engelli cocuğum için engelli yakını maası alıyordum ancak maaşım 05.05.2014 tarihinde kesildi sebebi ise benim 21.03.2014 tarihinde malülen emekli olusum aldığım emekli maaşı 683 tl ben daahil evde 4 kişiyiz başka gelirim yok maaşım kanunenmi kesildi kanunsuz olarak mı kesildi ne yapabilirim?

2 çocugunuz için evde bakım parası alıyormusunuz birde 3 ayda bir verilen 2022 den yararlanıyor mu 2 çocugunuz bu bilgileri aktarırsanız yardımcı oluruz

esim bakım maaşı alıyor 2022 maasını engelli yakını olarak ben alıyordum ama gerekçeleri benim sgk malülen emekli olusum bakım maaşı gelir tesbitinden ayrı tutulacaktı kanunen yanlışmı biliyorum?

2022 maaşları artık gelir olarak hesaplanmakta bu yüzdende senin emekli maaşı da girince yüksek çıktıgını düşünüyorum

gelir tesbiti dısında değilmi bakım maaşı 2 cocuğumda 18 yaş altında ben calısmıyorum 683 tl malulen maaşım var 21.03.2014 te bağlandı.ne yapmalıyım dava acayım mı?

2022 maaşı kesildi zaten gerekçeleri benim malulen 683 tl maaşım.

2022 engelli yakını aylığı alıyormuşsunuz. Çocuğunuz 18 yaş altında yani.
Engelli yakını aylığı alanlar sgk kaydı olduklarında, emekli olduklarında aylıkları kesilir. yapılan işlem yasal.
çocuğunuz ancak 18 yaşını doldurduğunda kendi adına başvurabilir, o durumda hane bazlı gelir hesabı yapılır.
Engelli yakını aylığına başvuran ebeveynin sgk kaydı olmaması, emekli olmaması gerekiyor.
eşiniz de başvursa baglanmaz artık. hem siz emeklisiniz hem de zaten hane geliriniz muhtaçlık sınırı olan 255,22 liranın üstünde.
çünkü evde bakım aylığı da hesaba katılacak artık. Bu durumda evde bakım aylığı ve malulen emekli aylığını toplayın kişi sayısına bölün 255,22 lirayı aşar.
mahkemeye başvursanız bile sonuç alamazsınız. Kanunun gereği yapılmış. Kanun öyle diyor zaten.

ne sacma önce kanun koy sonra o kanunu uygulam bu engellilerin ahını devlet almasın anne dualarındanda bu engellilerın beddua ları daha vahim.

kesildiği aya kadar olan kısmı ödenirmi yada hepsimi kesilir?

malulen emeklilik aylık başlangıç tarihinden itibaren 2022 aylığı alma hakkınız yok. kesildiği tarihe kadar aylık alma gibi bir şey söz konusu olamaz yani.

Üst Alt