Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olunca ne kadar maaş alırım?

esesli__26

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhaba Benim Sigorta Girişim 2007 Ve 360 Günüm Var 2009'da BöBREK NAKLİ oldum Bir Hafta Önce Yeni İŞE Girdim 1800 Günden Malülen EMEKLİ olursam Kaç Tl maaş Alırım SAYGILAR....?

5 yıl prim ödersen emekli olursun. 950 tl civarı alırsın.

2007 de işe girerken böbrek yetmezliğiniz var mıydı, diyalize giriyor muydunuz?

Bende Böbrek Rahatsızlığı 12 Yaşımdanberi Var Ve 2009'da Böbrek Nakli oldum Siğorta Girişim 2007...

esesli__26

1800 günden malulen etmeyeceksit sgk. Ancak dava yolu ile lansınızı deneyebilirsiniz.

Maaş konusu tamamen ödediğiniz sigorta primine bağlı. Maaşınız 450 tl de olabilir, 2000 tl de.

Merhaba OturanBoğa

Ben 26 Yaşındayım Bu rahatsızlık 12 Yaşımdan Beri Var Ve Siğorta Girişim 2007 Ve 365 Gün Siğortam Var
Ve 2009'da Rahatsızlandım Ve BÖBREK NAKLİ oldum
1 ay önce de İşe Başladım Tekrar 1800 Günü Doldurunca Malülen Emekli Olursam Kaç TL maaş Alırım.......

Yazdığınız Cevap anlayamadım Dedaylı Yazarmısınız SAYGILAR.....

esesli_26
Sigorta başlangıcında yani 2007 yılında zaten böbrek yetmezliğiniz bulunduğu için sgk sizi malulen emekli etmez.
Malulen emekliliğin bir şartı da ilk sigorta giriş tarihinde malul derecede engeli olmamak, rahatsızlığın çalıişma sürecinde oluşması ya da malul duruma gelmesidir. OturanBoğa'nın bahsettiği yargı konusuna gelirsek;
şayet 2007 yılında böbrek rahatsızlığınız maluliyet gerektirecek oranda değilse, o tarihte henüz diyalize girmemişseniz, işe girişinizde malul olmadığınız savıyla kuruma karşı dava açabilirsiniz. Ama 2007 de zaten diyaliz hastasıysanız hiç gerek yok.

merhaba ufukalp Benim Siğorta Başlanğıcım 2007 Haziran ayı Ve 2008'de İse İşden ayrıldım Sağlık Nedeni ile 2009' Mart ayı Böbrek Nakil olduğum Tarih Bu durumda Malülen emekli olamıyormuyum...

Böbrek nakli olduğunuz tarih tamam da nakilden önce haziran 2007 de diyalize giriyor muydunuz, yada o tarihten önceye ait bir raporunuz var mı varsa oranı kaç?

2007'den önce %40 Raporum Vardı 2008 aralık ayında diyalize girmeye başladım mart 2009 arası diyalize girdim...

Üst Alt