Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emekli oluncaya kadar prim ödemeye devam etmeli miyim?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar isteğe bağlı sigorta primi ödüyordum malulen emekliliğe başvurdum hastaneye sevk ettiler oradaki işlemleri tamamladım bu arada emekli olana kadar isteğe bağlı bağkur primlerini ödemeye devam etmeliyim yoksa primleri ödemeyeyimmi nasıl bir yol izlemeliyim cevabınız için teşekkürler.

Malulen emekli liğiniz kabul görünceye kadar ödemeniz gerekir neticede emekli olup olmamanıza hastahane bildirim yapacak ssk onaylarsa sizi emekli yapabilir

zaten emekli olamazsam bağkurdan çıkmak istiyoruz gss ye geçmek istiyoruz bize 2 ay ödemeyin sonuçlanıncaya kadar dediler

Velhasıl madem ödeme yapmayın dediler neyin cevabını aradınız

sizdende bir fikir almak istedim sadece.isteğe bağlıyı kapatsam nasıl olur ozaman sağlıktan nasıl faydalanabilirim.nasıl kapatabilirim isteğe bağlıyı.

İsteğe bağlıyı ssk ya müracaat edip kapatıyorsunuz kapatmassanız cezalı ödersiniz

teşekkürler.peki malullen emklilik sonuçlanıncamı kapatalım yoksa şimdimi siz ne tavsiye edersiniz kapattıktan sonra sağlıktan nasıl faydalanabilirim.

OturanBoğa selam bülent abi bi sorum olacak 667 günü ssk 4260 günü isteğe bağlı olmak kaydıyla 4930 gün primim bulunmaktadır.malulen emeklilik için başvura bulundum (1,8,2022)sonuç bekliyorum isteğe bağlı prim ödemeye devam etmelimiyimiyim yada bunu kapatarak genel sağlık sigortasına geçebilirmiyim.kaybım olurmu? vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim saygılar.

velhasıl08

Yukarıda yazdığım gibi, sigortalılığa son vermelisin ki adamlar seni malulen emekli edebilsin. Sigortalılık devam ederken emekli olunamaz.

Ama zaten prim yatırmayı kestikten sonra bir süre daha sağlık güvencesi devam eder. Yanlış aklımda kalmadıysa 100 gün. Onun için, primi durdurun, emekliliğin sonucunu bekleyin, sonuca göre hareket edin...

OturanBoğa sağol bülent abi senin dediğin gibi yaptık isteğe bağlıyı kapattık .gss ye geçtik eylül ayından itibaren aylık 194 lira gss primi ödicez.ilgi ve alakan için teşekkürler.

Üst Alt