Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emekli olurken yattığım hastanede heyete girmek avantajlı olur mu?

77ayla77

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben 2001 den beri psikolojik tedavi görüyorum ve yine bu tarihten beri aralıksız ilaç tedavisi görüyorum. 2 kez Bakırköy de yattım. En son yatışım da bana konulan teşhis kronik depresyon ve anksiyete bozukluğu 1 kez de intihar teşebbüsüm oldu ve yaklaşık 3 gün yoğun bakımda kaldım. 1 kez malülen emeklilik için başvuruda bulundum ama red edildi.

Bu ara da malülen emeklilik için gerekli bütün şartlara sahibim. Yalnız emeklilik için başvurduğumda yattığım hastanede değil Erenköy de heyet e girdim. Sormak istediğim 2. kez başvuruda bulunucam acaba yattığım hastaneden yani Bakırköyden heyete girsem dahamı iyi olur ve benim rahatsızlığım için malüllük oranı nedir ve ben bu rahatsızlığım yüzünden çalışamıyorum. Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

@77ayla77
Tedavi gördüğünüz hastanede heyete girmek sizin için tabikide avantajlı olacaktır.Zira hastane durumunuzla ilgili tam bir bilgiye sahip olduğundan hakkınızda kurumu net olarak bilgilendirecektir.
Yalnız malulen emeklilikte kurum sizi istediği hastaneye sevk edebiliyor,bu durumda kendi hastanenize sevkinizi yaptıra bilirseniz ne ala.

Oran konusuna gelince,malulen emeklilikte hastane oran vermez,hastalığınız ile ilgili son durumunuzu sgk'ya rapor eder ve maluliyetinize,sgk sağlık kurulu tarafından karar verilir.

Engelli yani erken emeklilikte hastane oran verir ve bu oranında enaz %40 olması gerekir,ki buda sgk başlangıcınıza ve prim gün sayınıza göre değişir.

Malulen emeklilik çok zor bayağı uğraşmanız gerekiyor. Piskiyatri hastalıktan malulen emeklilik dahada zor sgk yıl ve günsayınızı bilmiyorum ama eksiği tamamlayıp erken emekliliği düşünseniz daha iyi olur. Bende aynı yollardan geçtim , sizi anlaya biliyorum şimdi yıl doldurdum erken emeklilik için başvurdum .İNŞALLAH sizin için hayırlısı olsun vede çok geçmiş olsun .Ha bu arada bende yattığım hastaneden girdim bende işe yaramadı

@Mehmet005

@Mehmet005 İşe başlangıç tarihim 1993 ve prim gün sayım da 1816. Oran%40 demişsiniz benim bildiğim%60 olması lazım malülen emeklilik için. Acaba%40 erken emeklilik içinmi dediniz bide erken emeklilik için şartlar neler acaba.

Bu ara da kurum hastane konusunda sorun çıkarmıyor, istediğim hastaneye zaten İstanbul'da bu konu da bir bakırköy bir de erenköy var, dediğiniz gibi yattığım hastanede heyete girersem daha iyi olur demişsiniz. Bakırköy de yatmıştım ve son yatışım da yaklaşık 35 gün kaldım, çıkarken doktorum ömür boyu bu ilaçları kullanmam gerektiğini söylemişti hatta çalışabilicekmisin diye de sormuştu, demekki çalışamıycağımı düşünüyordu.

Bir de bu hastalık yüzde skalasında benim rahatsızlığım eğer tedaviyle düzelmiyorsa%70 oran vermiş. Rahatsızlığım kronik depresyon. Sizce şansım varmı ve psikolojik rahatsızlıktan emekli olan varmı. Teşekkürler.

@koç 35 sizin de konuyla ilgili bilginiz varsa, cevap yazarsanız sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleme:
@77ayla77
Malulen emeklilikte aranan şart,tek hastalıktan vucudun çalışma gücünü %60 oranında kaybetmiş olmasıdır (maluliyet cetveli).

Bu %60 lık oranı size hastane vermez,hastane durumunuzu sgk'ya rapor eder,sgk'da kendi saglık kurulunda durumunuza oran verir ve malulen emekli eder,ki yukarıda @koç 35'inde söylemiş olduğu gibi kolay kolayda emekli etmez.

Mesela benim %85 raporum varken,beni malulen emekli etmedi ve ben 3 yıldır sgk ile mahkemeliğim.

Size tavsiyem şu olacak,sizin prim gününüz şuan malulen emeklilik için gerekli olan enaz 1800 gün prime yeterli oluyor,engelli erken emeklilik içinse enaz 3600 priminiz olması gerekiyor.

Arzu ederseniz ilk etapta malulen emeklilik için sgk'nın kapısına tekrar gitmeden önce, şahsi müracatla engelli sağlık kurulu raporu için kendi hastanenize bir başvurun bakalım hastalığınıza ne oran verecekler.

Şayet verecekleri oran %60'ın üstündeyse, o dem sgk'ya malulen emeklilik talebinde bulunun.

Alacağınız oran %40'ın üstünde %60'ın altındaysa o zamanda prim gününüzü doğum borçlanması yaparak 3600'e tamamlayıp erken emeklilikten faydalanın.

Mehmet005 benim%85 maluliyet oranım var demişsiniz acaba maluliyet iniz fiziksel mi yoksa benim gibi psikiyatrik mi bu orana neden emekli etmemişler o zaman ben boşuna başvurmasammı acaba bilemedim.

@77ayla77

Benimki fiziksel birden fazla periferik damar tıkanıklığı, diyabet, nöropati, ortapedi ve kbb ayrıca koah.

Sizin durumunuz ise farklı,size tavsiyem öncelikle hastanenize şahsi başvuru yaparak hastalığınızla ilgili oran belirten bir sağlık kurulu raporu almanız. Bakalım size sizin hastaneniz ne oran verecek. Bu oran belli olduktan sonra ne yapilması gerektiği ile ilgili bir yol haritası çizeriz.

Şayet hastaneniz size %60'ın üstünde bir rapor verirse işte o dem, malulen emeklilik için başvurursunuz,oran düşük gelirse kendinizi malulen emeklilik yolunda bir girdaba sokarak sıkıntı yaşamaz diğer çarelerini ararsınız.

Mehmet005 teşekkür ederim bu arada çok geçmiş olsun. Son bir sorum daha olucak siz bir kaç rahatsızlığınız olduğunu yazmışsınız benim de kronik depresyon'un haricinde obsesif k.b ve yaygın anksiyete bozukluğu var acaba her rahatsızlık için ayrı oran psikiyatrik rahatsızlıklar içinde geçerli mi. Şimdiden çok teşekkürler vakit ayırıp cevap verdiğiniz için. İyi akşamlar.

77 ayla77 piskiyatri den malulen emekli olan var ama bunların sayısı çok düşük. Diğer hastalıklarından birisi yüzde 60 geçmiyorsa boşuna denemeyin derim ,hastaneden aldığımız 70 veya 80 oran sgk da önemli değil onlar ayriyeten değerlendiriyorlar. Olmaz diye birşey yok kardeşim şansınızı denemek isterseniz bir deneyin ret cevabı gelirse yasal haklarınızda var itiraz, dava v.s şansınız düşük olsada isterseniz deneyin hayırlısı

77ayla77

Malulen emeklilik başvurusu yaparken sigorta müdürülüğüne tedavi gördüğünüz hastaneye sevk etmeleri yönünde talepte bulunun. Çok uzak bir hastane değilse sevk edeceklerdir.

Bir de, eğer prim gününüz yeterliyse, malulen değil de erkan Yaşlılık emekliliğinden de emekli olabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Üst Alt