Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olurkenki evraklarla diğer engelli haklarından yararlanabilir miyim?

cashboytr

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selam dostlar ben 2014/ocak ayında basvurup 5 ıncı ayda malulen emeklı olmus bıreyım sımdı sormak ve bılgı almak ıstedıgım ist. bagcılar sgk ya ılk basvurum sonrası okmydanı ssk hastnesınde heyete gırdım ve bana herhangı bı evrak vermedıler
takıben 4 ay sonra telefonuma msj geldı malulen emeklı oldunuz iş çıkısı yaparak bagcılar sgk basvurunuz ve msj dakı gıbı gıttım yaptım sgk dakı persolen bana 2017 de tekrar heyete gırmem konusunda bılgı verdıler bı kac gun sonra evıme evrak geldı bu evrak 3 adet aynı a4 kagıttan ıbaret kagıtlarda yazan baslıklarda ( sgk aylık/gelır bağlama kararı ) alt bılgılerde sigortalının bılgısı vsvs rapor tarıhı bıtıs tarıhı aylık baglanma oran olarakda / 60.00/40.00 .. bu 60 ,40 olayı engel oranımı onu da anlamadım? vebu bahsı gecen kagıtlar benım raporum olan kagıtlarmı ? cok merak edıyorum
son olarakda bu eğerki rapor olarak varsayarsak beyaz kart sehır ıcı ulasım ve basbakanlık kartı maclara gırıs ıcın ne gıbı bı yol ızlemem lazım nasıl cıkartabılırım ? ltf bırılerı yardım etsın cok ıhtıyacım var bılgılendırılmeye

Malulen emekli oldum raporum yok?

2 ay önce 3 yılda bir kontrol olmak şartıyla malulen emekli oldum..istanbul bağcılar sgk bana posta ile zarf gönderdi bu zarfın içinden 3 adet birbirinin aynı yazılı kağıtlar çıktı ^^ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU AYLIK/GELİR BAĞLAMA KARARI ^^ yazıyor bu evraklar şimdi benim raporum sayılıyormu? bunlarla stadlara girmek için başbakanlık kart ve sehir içi seyehat için kart cıkarabiliyormuyum ltf cvp yazarmısınız

Malulen emeklilik için alınan raporun sgk aracılığı ile alındı ise raporu alamazssın çünki rapor emeklilik raporu olduğu için sana vermezler diğer imkanlardan faydalanmak için yeni rapor çıkarman gerekli

o evraklarla ya da maluliyet için alınan raporla engelli haklarından yararlanamazsınız.

engelli haklarından yararlanmanız için % 40 ve üstü özürlü sağlık kurulu raporu almalısınız.

engelli kimlik kartı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidin raporunuz olmadığınızı söyleyin, elinizdeki evrakları da gösterin sizi yetkili bir hastaneye sevk etsinler, size yol göstersinler. bu şekilde rapor için ücret ödemezsiniz.
ayrıca Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine kendiniz de gidebilirsiniz ama ücret istiyorlar bunu bilin.
hastaneye giderken sağlık durumunuzla ilgili evrakları da götürün fikirleri olsun.

Selam baya zaman gectı gırmemıstım dedıgınız hıcbıseyı yapmadım ama suanda bobregımde sorunlarla bogusuyorum ve malesef bı adet bobregım de gıttı calısmıyormus alınması gerekmıs sahane oldu sımdı malulen emeklıgım garantı altına almıs oldum sanırım :)
ve anlamadıgm 530 tl maas baglandı ve ben sımdı amelıyat olucagım bobregımde cıkarıcakalr bu ıslem sorası yapmam gereken varmı raporla malulyetle ılgılı yanı testıs gıttı bobrek gıttı gıdece ne kaldı az kaldı gozumu oyucam rapor ve maas yukseltmek ıcın :D
ıın esprısı tabıde bu amıleytan cıkıp tekrar sgk mı gıtmem gerekıo bobregım de gıttı benı tekrar sevk edın rapor oranımı yuklsetyım vsvs

Üst Alt