Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emekli olursam evde bakım için verilen aylık kesilir mi?

İbrahimt5

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
Merhabalar malülen emekli olursam evde bakım için verilen aylık kesilirmi yardımcı olursanız çok sevinirim.

Gelirin olması Evde bakım hizmeti almana mani değil sonuçta o para sana değil bakıcına veriliyor, ancak emekli maaşınla beraber haneye giren para kişi başı 348 TL'den yüksek olmaması gerekir.

Bilgi için çok teşekkür ederim ,benim şu anki durumum evde 3 kişiyiz gelirimiz babamın emekli maaşı ve evde bakım maaşı ile birlikte 1200 tl bu durumda ben malülen emeklilik için başvursam bakıcı maaşı iptal olur zannedersem ne yapmalıyım sizce ?

Evde bakım aylığınız gelir hesabına dahil edilmez. Babanızın aylığı ve sizin malulen emekli olduğunuzda alacağınız aylık, artı varsa diğer gelirler toplanacak, hanede yaşayan kişi sayısına bölünecek, eğer kişi başına 348 tl'Nin altındfa kalınırsa, evde bakım aylığı almaya devam edeceksiniz. Aksi halde aylığı kestirmekle yükümlüsünüz.

Anladım oturan boğa ,çok teşekkür ederim bilgi için .

Üst Alt