Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olursam kıdem ve ihbar alabili miyim?

LorDReaL

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhabalar sizlere bir sorum olacaktı herkes farklı söylüyor kafam karişti malulen emekli olacam raporum %40 bulunmaktadır emekli olduğumda kıdem ve ihbar alabilirmiyim teşekkür ederim

Merhaba yüzde 40 rapor ile erken emekli olabilirsin bunun içinde engeli raporunla birlikte vergi indirimi talebinde bulunman gerekir, malulen emekli olamazsın malulen emeklilik için tek bi hastalıktan en az yüzde 60 oran alman lazım.Vergi indirimin talebin kabul olursa, erken emeklilik için prim gün sayın ve sigortalılık süresi şartların tutuyorsa, kıdem tazminatını alabilirsin ama ihbar tazminatını alamazsın

Merhabalar Suqer arkadaşımız dün cevap verdi ama bugün Göztepe ssk sordum ihbar ve kıdem arabilirsiniz dediler kafam karıştı Ufuk Alp bey cevap verebilir misiniz net olarak %40 engelliyim 18 yıl tabiyim 2017 mayısta emekli olacam

SGK dan emekli olabileceğinize dair alacağınız yazıyı işverene vererek,kıdem tazminatınızı ve var ise kalan yıllık izin ücretinizi alabilirsiniz.

BuTcHeR dediğimi anlamadınız galibi kıdem alabiliyorum ben ihbarı alabiliyormuyum onu sordum size Bu konu Hakkı'nda net bilgisi olan varsa yardımcı olsun tsk ederim

Emekli olurken ihbar tazminatı ALAMAZSINIZ.
Bundan daha net bir bilgi olmaz.

LorDReaL

İhbar tazminatı; İş veren işçisini haksız şekilde iş akdini fesih ediyorsa, işçinin çalışıtığı süreye nazaran, iş kanununda belirtilmiş süre içerisinde işçiye tebliğ yaparak ihbar süresini başlatır.Bu süre içerisinde işçinin günlük 2 saat iş arama hakkı vardır.Burada ki amaç işçi işten çıkarılınca mağdur kalmasın işsiz kalmasın yeni bir iş bulup çalışma hayatına başlasın diye kanunda yer verilmiştir.Aynı şekilde işçi işi bırakıyor ise çalışma süresine bağlı olarak işverene yazılı olarak şu tarihte işten çıkacağını belirtmesi gerekir.Buradaki amaçta, işveren işçinin ansızın işi bırakıp gitmesinden dolayı mağdur duruma düşmesin diye.Eğer ihbar süresine uymak istemeyen, işveren veya işçi çalışma kanununda belirtilen sürelerin ücretini karşı tarafa ödemekle mükelleftir.İhbar sürelerinde işçi erkek ise askere gitmesi halınde, işçi bayan ise evlilik halinde, işçi haklı sebeplerle sözleşmesini fesih etmişse veya emeklilik halinde, kıdem tazminatını alabilir ama ihbar tazminatını alamaz.Bu net bi bilgidir pek ala dahada emin olmak istiyorsan hukuki.net diye bir site var, o sitede avukatlatdan yardım alabilirsin.

Üst Alt