Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olursam tahmini ne kadar maaş alırım?

Konular
57
Reaksiyonlar
1
1995 yılında trafik kazası gecirdim kazandan sonra sigortam yapıldı 95 yılında sadece 3 aylık bir prim ödemesi olmuş asgari
ücretten sonra 2002 yılında 2 ay ödenmiş 2003 de 3 ay ödenmiş sonra 2005 yılına kadar komple
asgari ücretten ödenmiş daha sonra 2009 kdr 900 tl eskı paraya göre 900 milyon olarak ödenmiş
2011 yılının 8. Ayına kadar 3313 prim günü ödenmiş ne zaman emekli olurum emekli oldugumda tahmini
ne kadar maaş alırım vede kalan seneleri yüksekten ödememin bana getirisi ne kadar olur mesela
ne kadar prim ödesem bana maas aldıgımda farkeder eger cevap verirseniz sevinirim teşekkürler iyi günler

Defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimi derecesine göre aşağıdaki tabloda belirtilen şartlarda erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız:

2008_oncesi.PNG

Geçmişe dönük olarak sigorta primi ödemeniz mümkün değil. Sadece eğer askerlik yapmışsanız, o süreyi borçlanabilirsiniz, o kadar (eğer ilk sigortalılığınız askerlikten sonra idiyse, borçlanacağınız süre kadar sigorta başlangıç tarihiniz geriye gider)

merhaba herkese iyi aksamlar 28.04.2012 de emekli olacagım acaba yapmam gerekenler nelerdir mesela emekli olmadan önce sorun cıkmaması için yapmam greken nedir veya günümü doldurduktan sonra yapmam gereken nedir tek basıma yapabilirmiyim teşekkürler

ilker sana danışayım dedim azda olsa fikrin vardır ben 25 10 2015 de emekli olabiliyorum verdiğin linkten geçen sene hesapladım 696 tl yazıyordu emeklilik hesabi fakat 2012 de hesapladım 665 tl gözüktü primin dolmasınada 127 gün var 4080 olmasına şunu ögrenmek istiyorum normal ssk lı olarak azmı değilmi yada hesaplanırken üzerine artı bir şeyler ilave ediliyormu yukarıdaki arkadaşa 850 900 tl demişsin oda asgari ücreten yatmış bende son 3senedir 1400 tlden yatıyor ortalama siğortam ne kadar almam lazım tahminen kusura bakma bilğin varsa açıklayabilirmisin kafam karıştı neden gitikçe aşagı düşüyor emekli maşım.

Yukarıdaki tabloya göre emekli olabilmek için çalışırken defterdarlığa başvurup, sakatlık indirim hakkı elede etmeniz şart. Erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için bu hakkı elde etmek zorundasınız

bu güne kdr hiç basvurmadım peki sorun olurmu normal bir calısan gibi ödendi sigortalarım su asamada yapsam sorun olurmu emekliligimde

Halen çalışan statüsünde sigortalı iseniz, işyerinizden alacağınız bir yazı ile defterdarlığa başvurup sakatlık indirim hakkı elde etmelisiniz. O hakkın derecesine göre emeklilik kriterleriniz belli olacak:

2008_oncesi.PNG

bu sakatlık ındırımı nasıl oluyo anlamadım bı turlu nerde ındırım yapılıyo
bırde ben malulluk basvurusu yaptım evraklar tamamlandı ankaraya gönderildi,
benım 1800 gunluk prımım var bunun yettıgını sanıyorum bu yuzden aksılık cıkarmı.

calısan statüsündeyim halen ne tür bir yazı alacagım vede 1995 ten beri sigortalıyım 3600 iş gününü doldurmama 5 ay var ne tür bir yol izlemeliyim

bülent abi sana danışayım dedim azda olsa fikrin vardır ben 25 10 2015 de emekli olabiliyorum verdiğin linkten geçen sene hesapladım 696 tl yazıyordu emeklilik hesabi fakat 2012 de hesapladım 665 tl gözüktü primin dolmasınada 127 gün var 4080 olmasına şunu ögrenmek istiyorum normal ssk lı olarak azmı değilmi yada hesaplanırken üzerine artı bir şeyler ilave ediliyormu yukarıdaki arkadaşa 850 900 tl demişsin oda asgari ücreten yatmış bende son 3senedir 1400 tlden yatıyor ortalama siğortam ne kadar almam lazım tahminen kusura bakma bilğin varsa açıklayabilirmisin kafam karıştı neden gitikçe aşagı düşüyor emekli maşım.

bülent bey benim emekliligime 5 ay var bu güne kada vergi indirim dilekçesi yazıp vergi dairesine vermedim hiç bu sorun olurmu ne zaman yazıp vereyim vergi dairesine

Hiç bir sorun olmaz. Emeklilik zamanı gelmeden defterdarlıktan sakatlık indirim hakkını elde edin de, ister emeklilik gününden bir gün önce olsun, ister bugün.

Ama, bi an önce yapmanız en doğrusu tabii ki. Terslik olursa bir de onun için emeklilik zamanınızı geçirmiş olmayın...

defterdarlıktan sakatlık indirim hakkını elde etmek uzun sürermi vede ne gibi evraklar isterler hiç bilginiz varmı rica etsem soylermisiniz

En az 3 ay sürüyor..emekliliğinize az kalmış bir an önce başlatın işlemlerinizi...

Şafakyıldızı,
Vergi ind. hakkı almadan erken emekli olamazsın sizin rapor oranınız nedir???

Bir an önce defterdarlığa sakatlık indirimi için başvurun... Erken kalkan yol alır! :)

Tüm hizmetlerim şu şekildedir:
2003 - 2004 : Yedek Subay - (EMEKLİ SANDIĞI)
2006 - 2010 : Kamuda işçi statüsünde büro personeli - (SSK)
2010'dan bu yana: Devlet memuru (EMEKLİ SANDIĞI)

SSK'lı (4a) toplamda 1510 gün prim günüm var. ABO oranımı bilmiyorum. 2010'da istifa edip memuriyete geçtim. 4a'lı hizmetlerim şu şekildedir:
2006-2008 arası= 890 prim günü ve o günün parasıyla toplamda 43.000 TL ssk matrahı gözüküyor.
2008-2010 arası = 620 prim günü ve o günün parasıyla toplamda 45.000 TL ssk matrahı gözüküyor.

%68 engelli raporum bulunmaktadır ve bu yıl malulen emekli olabileceğim sistemde görünmektedir. Emeklilik tarihi doğru mudur ve malulen emekli olursam alacağım maaş ve ikramiye nedir? İşçi statüsündeyken istifa etmiş olmamın malulen emekli maaşıma ve ikramiyeme olumsuz etkisi olur mu?
Teşekkürler..

selam ben hesaplayamadım nasıl hesaplıyorsun %94 engeliliyim

merhaba ben bi konu hakkında bilginizi alacagım ben %94 agır engelliyim ama ssk gün sayım 2368 3600 güne tamamlamak için borçlanma yapa bilirmiyim malulen emekli olmak istemesem

Arkadaşlar işitmeden %32 aldım gözden sonuçlar
sağ:0.2
sol:+0.50 aks 160 ile tam
sağ temporalde periferik korneal dejenerasyon
vep istendi bu gün yaptırdım yarın alcam
toplam kaç olur %40 olurmu bilgisi olan arkadaşlar yorum atarsa

Üst Alt