Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olursam yaklaşık ne kadar maaş alırım?

HOROZ1980

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
16 nisan 2009 tarihinde

aylık tutarı: 662 tl
ek ödeme tutarı: 27 tl
net aylık tutarı: 689 tl

bugün aldığım maaş:

aylık tutarı: 1006.72 tl
ek ödeme tutarı: 40.27 tl
net aylık tutarı: 1046.99 tl
,

çok teşekkürler beyefendi,size bir sorum daha olacak,benim sigorta girişim 03.08.1999,işten çıkış tarihim 03.08.2004 tam 1800 günüm var ssk,ben tahminen ne kadar maaş alırım,işgücü kaybı oranım ` dan fazla malül olarak kabul edildim,ama bakıma muhtaç değil ibaresi var,ben ne kadar maaş alırım tahminen beyefendi cevaplarsanız çok sevinirim,primlerim hep asgari ücret üzerinden yattı.

bülent bey bir sorum daha olacak,bülent bey malulen emekliler için 3 yılda bir yapılan kontrol muayenesi kaldırıldımı?

Maaşınız tamamen ssk primlerine bağlı asgari ücret üzerinden yatmış ise 900 civarı alırsınız. Primleriniz daha yüksekten yatmış ise daha yüksek bağlanır emekli maaşınız.

officer;

ilker bey 1800 gün bağkur kapsamında emekli olursam ne kadar malulen emekli maaşı alırım?1999-2004 tam 5 yıl,primler en asgari düzeyden yattı.bu soruyuda cevaplarsanız çok sevinirim.sevgiler saygılar.

Bağkur'dan emekli olursanız 550-600 TL bağlanır bence. SSK'dan olursanız 700-750 TL.

mrhaba bülent bey öncelikle e devlet bağurluların 5000 günden daha az pirim günü olanların maaşını hesaplamıyor ..bende size bir tahmin sorayım emeklilik başvurusunu 20 gün önce yaptım (sgk da evrak takibinde görünmüyor hastane 15 gün sonra göndeririz demişti) 10 yıl 11 ay+550 gün askerliği yatırdım yani 4500 gün -31000tl yatan para (bağ-kur 2003-1-2 girişim var) gene bir aksilik olmazsa çünkü hatırlarsanız daha öncede başvuru yapmıştım red geldi böbrek nakillilerin sorununu biliyorsunuz bu seferde sorun olmazsa malülen emekli olursam ne kadar maaş alırım

971 tl olması lazım....% 60 malülüyet gerekli.

turan bey dediğiniz rakamı 1 eylüldeki çıkan gazete haberlerine göre yazmışsınız fakat öyle bir ihtimal yok bende 1 eylüldeki yeni yasaya göre başvuru yaptım ilik nakli hariç tüm organ nakillilere verilen malüllük hakkına göre ama bu 971 tl maaşa inanmıyorum resmi bir dayanağıda yok ve bir eksimde BAĞ-KURlu olmam buda dezavantaj nedense bağkurlulara düşük maaş bağlanıyor

teşekkürler bülent bey,bu aylık bağlama oranı malulen emekli maaşını etki ediyormu ayrıca bu aylık bağlama oranı neye göre belirleniyor,kişinin maluliyet oranına göremi belirleniyor.ayrıca bakıma muhtaç olan malulen emeklilere daha fazlamı maaş bağlanıyor?sevgiler saygılar,allaha emanet olun.

Bu detayları hiç bilmiyorum. Doğrusu ya önemli de değil. İki kuralım var: 1- En erken hangi statüde emekli olabiliyorsan, ol, 2- İster malulen ister Yaşlılıktan emekli ol, maaşında anlamlı bir fark olmaz.

Üst Alt