Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
benim ssk girişim 1987.1988 yılında askere gittim 7 aylık askerken kulağımdan dolayı çürük raporu verdiler.
şuan 2500 günden fazla pirimim var.
şimdi ise birden çok hastalığım var hatta devlet hastanesinden almış olduğum yüde 64 raporumda var.
malülen emekli olmak için başvuracağım üniversite hastanesine.benim askerden kulağımdan dolayı aldığım çürük raporu malülen emekli olmama engel olur mu.
şimdiki hastalıklarım.
1 paranoid şizofreni
2 ankilazon spondolit
3 kalp ritim bozukluğu
4 astım
5 şeker
6 hiper tansiyon
7 yüzde 24 işitme kaybı
tek çekincem kulaktan dolayı almış olduğum çürük raporu.beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
not: kulak hariç bütün hastalıklarım ilk sigortalı olduğum tarihten nice yıllar sonra bu saydığım hastalıklara yakalandım.
iliginize şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım
Sigortalı olmuşsunuz sonra askere gitmişsiniz. engelli olsanız askere almazlardı sizi bu bir kanıttır belgedir kanımca..
Şimdi yapmanız gereken halen çalışıyor iseniz sgk ya maluliyet tespiti için müracaat edin kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder ve yeni rapor almanızı talep eder.
Bu rapor ssk tarafından incelenir tarafınıza bilgi verilir. malul olduğunuz anlaşılır ise tekrar rapor almadan iş yerinizden çıkış alarak malulen emekli olmak için sgk ya müracaat edersiniz.
ben sgk ya malülen emeklilik için başvurdum şuan raporum sgk da incelenmede fakat
tıp fakültesi sgk ya sadece teşhisleri yazmış fakat özür oranı belirtmemiş
sosyal güvelik kurumunca karar verilecektir yazıyor sizlere sorum şu özür oranını nasıl hesaplarım beni bilgilendiri seniz çok sevinirim şimdiden herkese saygılar sunarım
1.kardioloji: parasikmal AF (+)EF yüzde 60.aritmi klas 2A.hiperetansiyon evre 1
2: endokrinsistemi:tip 2 diabetüsmelitüs
3:kulakburunboğaz:bileteral ileri derecedemiks tip işitme kaybı
4:solunum sistemi kronik bronşit yazmış (solunum dereceleri yazmış ama uzun diye ben buraya yazamıyorum
5:kas ve iskelet sistemi:27 yıldır ankilazon spondolit hastası.boyun rom range başında kısıtlı ağrılıher yöne
lomber rom range başında kısıtlı ağrılı her yöne epz:50 cm çene manibrum 7 cm
tragus-duvar 40 cm. l schober 2 cm intermalleolar mesafe 57 cm.baş fleksiyon popstüründe tipik ankilazom spondolit görünümü mevcut.ankilazon spondolit hastalığana bağlı servikal trokal ve lomber vertabralarda ciddi eklem hareket ksıtlığı.
raporum bu şekil ama oran yok sizce malülen emekli ederlermi veya bu rapor oranını kimden yüzde kaç oran verilir öğrenebilirim.malülen emekli etmezlerse yasal olarak mahkemeye bu raporla baş vurabilirmiyim.gösterdiğiniz ilgiye şimdi den teşekür ederim saygılarımla hoşca kalın
Malulen emeklilikte oran haricinde hastalıklara da bakılmakta olup malulen emeklilik için maluliyet cetveli'nde belirlenmiş geçerli olan belirlenmiş hastalıklar vardır.
Bir de malulen emeklilik için birden fazla rahatsızlık olduğunda tüm hastalıkların oranları formüllenmez. En fazla orana sahip olan rahatsızlık değerlendirmeye alınır diğerleri dikkate alınmaz.
Buradan bir şey söylemek mümkün değil ancak yazdıklarınız ışığında benim düşüncem bahsettiğiniz rahatsızlıkların hiç birinin tek başına maluliyet sağlayamayacağı yönünde.
öncelikle cevabın için teşekkür ederim.bana adana sgk bu raporumdan dolayı ara karar geli tekrar aynı fakülteye gidecekmişim ben içeriğini tam olarak bilmiyorum fakülteye daha benim yazım gitmemiş.bu ara karar hakında bilgisi olan varsa bildirirseniz çok sevinirim.hoşca kalın
sgk malulen emeklilik için kişide maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde işgücü kaybı arıyor. Yani, oran değil, bu cetvele uygunluk arar sgk.
Ayrıca hastanenin oran yazmaması da doğru bir uygulama. Aksine, yazmış olsa sgk bu bahaneyle malulen emeklilik başvurusunu reddedebilirdi.
Ara karar denmesinin nedeni, durmunuza dair tetkik ya da doktor değerlendirmesini eksik bulmaları. Bu eksikleri giderdiğinizde süreç işlemeye devam eder.
slmlar bülent bey arakarar için tekrar tıp fakültesine ftr ye gönderdiler aynı kontrölleri yapıp aynı yazıyı sgk ya gönderdiler. doktorlar bile sgk ya sitem ediyorlar.biz hastanın teşhisini yazıyoruz bunlar neden tekrar bize gönderiyorlar diye haklı sitemde bulunuyorlar.yani benim raporda değişiklik olmadı aynısını tekrar gönderdiler.sizce sgk benim için 2. bir ara karar yazsı istermi yoksa ara karar için 2 ci raporu değerlendirirlermi..benim rapor oranım hesaplansa çok yüksek çıkar.yanlız sgk tek hastalığa bakıyormuş blarthazart tan emekli etmiyormuş.bana ret gelirse yasal süreci nasıl başlatabilrim mahkeme için.yerel mahkemeyemi
yoksa direk yargıtayamı başvurmalıyım.beni aydınlatırsanız sevinirim hoşca kalın
sgk yeniden rapor isterken tıbbi bir değerlendirme eksikliğinin altını çizmemiş mi? Neden yeniden değerlendirme isediğine dair bir bilgi yoksa, hastane yine aynı raporu sgk'ya göndermişse, bu durumda ne olabilir bilemiyorum. Şans diyelim...
Hele bir sonuç gelsin. İtiraz veya mahkeme sürecini o zaman konuşuruz...
Geçmiş olsun bu hastalıklar ile yüzde 60 oran zor sgk tek hastalıktan malul ediyor en önemli hastalığın şizofreni. Yüze 45 ama yüzde 60 olmasi için pozitif semtomllar ses duymak halisilasyon görmeyin tıkar isteği varsa başka. Negatif semptomlar isteksizlik sikinti.falan şizofreni hem pozitif hem negatif belirti olarak değerlendiriliyor. Inşallah malul league kabul edilir.en az tek hastalıktan yüzde 60 istiyorlar.
Konuşma bozukluğu düşünce bozukluğu malul eder
Sana kontrolde salak gelen sorulara cevap ver.inslh malul emekli olursun eğer calisamiyorum başka yol yok
sadece fizikten muayene istemiş beni sadece muayene etiler başka bir şeyde olmadı.bana gelen raporda malüliyet durumunu bildirir rapor yazıyordu.bekleyeip göreceğiz.bu arada ben raporu başka fizik uzmanını gösterdim en az yüzde 65 oran var sadece fizikten dedi.rapor sonuçlasın durumu size bildiririm ona göre hareket ederiz.iyi ki varsnız çok sağ olun
öncelikle herkese selam ve esenlikler temenni ederim .ben malülen emeklilik için heyete girdim raporum adana bölge sgya gitti benden ara karar fizik tedaviye gönderdiler ve benim ara karar raporun cevabı geldi tekrar ara karar istemiş fizik tedaviye gönderdiler.sgk yazısında filim istediği halde tıp fakültesi filime gerek yok dedi filim istemedi tekrar gönderdiler.ben bu durumda 3. ara kararın cevabını bekleyeceğim ama akabinde sgk tekrar ara karar istermi inanın hastaneye gidip gelmekten bıktım.veya tekrar ara karar isterlerse ben hastaneye gitmeden mahkemeye verebilirimiyim.sgk resmen insanla dalga geçiyor
ne yapmam lazım beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.hoşca kalın
not.benim fizik tedavi bölümü hariç diğer hastalıklarım.
1.kardioloji: parasikmal AF (+)EF yüzde 60.aritmi klas 2A.hiperetansiyon evre 1
2: endokrinsistemi:tip 2 diabetüsmelitüs
3:kulakburunboğaz:bileteral ileri derecedemiks tip işitme kaybı
4:solunum sistemi kronik bronşit yazmış (solunum dereceleri yazmış ama uzun diye ben buraya yazamıyorum
5:kas ve iskelet sistemi:27 yıldır ankilazon spondolit hastası.boyun rom range başında kısıtlı ağrılıher yöne
lomber rom range başında kısıtlı ağrılı her yöne epz:50 cm çene manibrum 7 cm
tragus-duvar 40 cm. l schober 2 cm intermalleolar mesafe 57 cm.baş fleksiyon popstüründe tipik ankilazom spondolit görünümü mevcut.ankilazon spondolit hastalığana bağlı servikal trokal ve lomber vertabralarda ciddi eklem hareket ksıtlığı.
sgk olumlu veya olumsuz bir cevap verse hakkımı hukuken arayacağım
SGK emekliiğe dair nihai bir karar açıklamalı ki ona karşı dava açılabilsin. Bence hastanede sgk'Nın istediği filmi çektirmek konusunda ısrarcı olmak lazım. Büyük olasılıkla ona taktılar
bülent hocam sgk gene ara karar isterse ne yapmam lazım ben bu ara karar için hastaneye gidip gelmekten bıktım. bunun hukuki çözümü varmı.mağduriyet davası açabilirmiyim sizce
ali-33
Aynı durumdayız seninle.Benimde şuan 2.ara kararım istendi ve henüz istenilen tetkikleri tamamlayamadım.Sgk bölge kurulu ara karar yazarken sayfanın en altında hastanenin yapması gereken şeyleri yazar.Sen o yazılan şeyler ne ise onları eksiksiz yaptır.Hastanede doktorlar tekrar gerek yok yapmaya derlerse de,sen yazıyı onlara iyi okuttur.O yazılı olan istek ne ise o zaman yapmaya mecbur kalacaklardır.Film ise film,tahlilse tahlil ne isteniyorsa onu aynen yaptırmalısın hastanede.
Ben 2.ara kararda istenilen şeyleri yapmaya devam ediyorum.Benden uyku problemi için geçen sene yaptırmama rağmen aynı hastaneden polisomnografi ve titresyon testi istediler.Yani aslında traji komik bir durum ama,maalesef elden gelen bir şey yok.Geçen sene 38 çıkan Ahi,Bu sene 82 çıktı.Yani 2 kattan fazla artmış hastalık.Ama tabi arada geçen süreler insanı bezdiriyor.Bir rapor almak için her defasında 2 ay sıra beklemek gerekiyor.Hastane ve heyet süreleride buna katılırsa her bir ara karar istenmesi en az 4 ay zaman geçmesi demek oluyor.
Allah hayırlısını nasib eylesin.İnşaallah bu defa son karar olup,hakkımız olan emekliliği verirler.Kolay gelsin sana arkadaşım.
inanın şaşırmış durumdayım hastaneye ısrar ediyorum sgk bölgenin yazısını gösteriyorum filim çekin gönderin diyorum prof ne filimi diyor bizim kriterde flim hiç bir yere göndermeyiz diyor biz üst yaznı yazıp gönderiyoruz diyor allah yardımcımız olsun
slm bülent hocam sonunda karar verebildi sgk 3 ara karardan sonra ret kararı vermişler.bende bulunduğum sgk müdürlüğüne itiraz ettim ankara yüksek sağlık kuruluna göndermişler raporu.ankarada ret verirse mahkeme hakkım varmı ? hoşca kalın