Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilerin maaşları arasındaki fark..?

capatult

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
4 senedir diyaliz hastasiyim, %90 özürlü raporum var. Gecen sene subat ayinda SSK'dan malülen emekli oldum. 780TL maaş alıyorum.
Tanidigim baska biri var omurilik felclisi , o da malülen emekli ve 1050TL maaş alıyor. Bunun sebebi acaba , ona ayri bir maas daha verilmesi midir yoksa ödenen prim gün sayisi ile mi alakalıdır?
ve diger bir sorum maaş konusunda baska yardimlarda alabilir miyim?

Bu konularda yardimlarinizi bekliyorum ,şimdiden tşk ederim...

2002 yılının başında 1877 gün prim ve 500 gün askerlik borçlanması ile -bakıma muhtaçlık düzeyinde- malulen emekli oldum (İlk sigortalılık 1988 ve ödediğim primler de 4754 TL). Şu anda (70 Aylık Bağlama Oranı ile) 662 tl aylık alıyorum. Ek Ödeme Miktarı da 26 tl görünüyor.

780 de iyi, 1050 de :) Eğer iş kazası sözkonusu ise, o zaman emekliliğin yanı sıra sürekli işgüremezlik ödeneği de alıyor olabilir. Veya primleri yüksek yatmıştır....

Ayrıca Evde Bakım aylığı da talep edilebilir. Ama hanede kişi başına düşen gelir 318'den az olmalı.

Üst Alt