Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliliğe başvurayım mı karar veremedim..?

cemay36

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba,

hipertrofik kardiyomiyopati hastasıyım, 10 yıldır, şu an yaşım 41, istanbul eğitim ve araştırma has.engelli raporu almak için başvurdum, bir kac doktora muayene oldum, herhangibir hastalık cıkmadı,
kardiyoloji doktoru hipertrofik kardiyomiyopati evre 2 hastalığıma 100 verdi,
psikiyatri ve kulak burun boğaz doktoruna daha muayene olmadım, o yüzden evraklarımı teslim edemedim,
evraklarımı teslim edince acaba heyetten rapor olarak 100 mü alırım, ertesi gün en son calıştığım yerdeki sgk ya gittim, erken emekli olabilir miyim diye, evrak verdiler, evrakta hastaneye sevk yazıyordu doldurdum, size mesaj olarak geri döneceğiz dendi,

şimdi ben sgk ya da engelli maaşı için hastaneye gitmekte hangisinde hata yaptım, sgk benim bu kalp hastalığından malulen emeklilik olayının zor olduğunu, olsa bile hastalıkta iyileşme olduğunda maaşın kesileceğini söylediler, en iyisi erken emeklilik senin için dediler,

ne kadar doğru söyledikleri bilemiyorum, sizin bilginiz var mı? 100 rapor verirlerse raporda calışamaz ibaresi olur mu acaba, olursa, erken emeklilikte olmazsa işe girişim zor olmaz mı,

çok kafam karıştı kusura bakmayın bülent bey,cevap verirseniz sevinirim, şu işlemler bitince de alkol ablasyonu olmayı düşünüyorum, sgk da bu işi iyi yapan biri var mı

cemay36

Prim gün sayınız ve sigortalılık süreniz erken Yaşlılık emekliliği için yeterliyse, Yaşlılık emekliliğini tercih edebilirsiniz. Bu şartları tamamlamamışsanız, o zaman malulen emekliliğe başvurun tabii ki. Malulen emeklilik için 3 şart vardır: 1- İlk sigortalı olunan tarihten bugüne 10 yıl geçmeli. 2- En az 1800 prim olmalı. 3- Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak oranda iş gücü kaybı bulunmalı

Malulen emekliliğe başvurmanın size hiç bir zararı olmaz. Başvurunuz reddedildiğinde çalışmanıza da mani olmaz

bülent bey ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim,birkac gündür sağlık kurulu heyeti beni oyalıyor, samatya hastanesine kardiyolojiye göndermişler ve hipertrofik kardiyo miyopati evre 2 için 100 puan vermişti, şimdi bu 100 puan cok diyorlar tekrar samatyaya git doktora yazı yazmışlar, doktor bizi arasın diye numara verdiler, 50 puana düşürmeye calışıyorlar, doktor 50 ye düşürürse itiraz edecem ama başka hasteneye sevk ederler mi, ne sacma şeyler, doktorun kararlarına saygıları yok, maksatları oran düşürmek

cemay36

Malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurdunuz. Onlar sizi hastaneye sevk etti. Hastanede rapor konusunda sıkıntı çıkıyor. Doğru mu anladım?
Malulen emekliliğe temel olacak raporlarda oran yazmaz. Hastane tanıyı yazar ve raporu sgk'ya gönderir. SGK sağlık kurulu raporu maluliyet cetveli'ne göre değerlendirir ve emeklilik için karar verir.

bülent bey, ben engelli maaşı için başvurmuştum, bugün de kardiyoloji kendi yazdığı 100 yazısını silip 50 ye düşürdü, neden böyle yaptınız deyince samatya başhekimi böyle istedi dedi, sen zaten psikolojiden de puan alacaksın, sgk ya erken emeklililk için başvurabilirsin dedi,
ben sgk ya da başvurdum. ben raporun sonucunu 15-20 gün alacam, eğer 60 dan düşük çıkarsa nereye başvuracağım,

ayrıca kardeşimin mental retardosyon zeka geriliği 70 oranlı raporu vardı 2007 e ait, onu da yeniledik,onun raporu cıktı 53 e düştü, ona da itiraz edeceğim,
bu osmaniye hastanesinde mi sıkıntı var, kimle konuşsam oran düşürüyorlar diyor

cemay36

Siz malulen emekli maaşı derken engelli maaşını kastettiniz. Orada durum farklı tabii. Orada kendiniz hastaneye başvurup rapor alabilirsiniz. Eğer rapor oranının az verildiğini, sakatlık oranı cetveli'ne göre daha yüksek oran verilmesi gerektiğini düşünüyorsanız, il sağlık müdürlüğüne giderek rapora itiraz edebilirsiniz.

Üst Alt