Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliliğe sigorta başlangıç tarihinin etkisi..?

dogan3200

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar

ben 1996 yılında 17 günlük ssk başlangıçım var
1999 yılından 2015 yılına kadar esnaf bağkurluyum

1996 başlangıç günüm 17 günlük
1997 askere gittim 1999 yılında da geldim

malülen emekli olmak için ssk dan düşünüyorum 17 günlük sigortamın bana faydası ne...
Ve son 3,5 yıl çalışıp veya askerlik borçlanma yapılabiliyor muyum ssk dan veya malülen emeklilik ssk kesin 3,5 yıl istiyormu malülen olunca veya istemiyormu son 3,5 yılı saygılarımla saygılarımla

ssk dan emekli olmak istiyor iseniz ssk ya geçmeli ve 3,5 yıl prim ödemesinden sonra ssk şartları ile emekli olabilirsiniz. Askerlik borçlanması yapabilirsiniz ama 3,5 yıla sayılmaz..
17 günlük ssk prim ödemesi emeklilik hesabında dikkate alınır. bu 17 günlük sürede 3,5 yıla etki etmez..
yani şöyle diyeyim 15 mart 2015 te ssk ya geçtiniz (15.03.2015+ 3,5 yıl )

Malulen emeklilik ile Yaşlılık emekliliğii birbirinden farklı iki konudur. Bunu biliyor musunuz?

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olmalı.

Bağkur'dan (4b) Yaşlılık emekliliği için ise sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri oran olmalı. Bu durumda emeklilik kriteri:

bagkur.PNG

Üst Alt