Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliliği engelli emekliliğine çevirmem gerekirse..?

Aydoga

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim ssk başlangıcım 1998 4090 ödenmiş primim var. 2016 yılında malulen emekli oldum.Ben şimdi malulen emekliliğimi iptal ettirip engelli olarak emekli olabilirmiyim. Engelli olarak emekli olmak zormu beni neler bekliyor. Hastalığım şizofreni yüzde 45 5 yıllık engelli raporum var.Cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden tessekkür ederim sagolun

Şartlar "tamam"sa engelli emekliliğini "tercih" edebilirsin. Bu basit bir yöntem, malülen emekliliği iptal ettirip engelli emekliliğine geçmek.

Malülen emeklilikten vazgeçebilirsiniz. Engel oranınız tam olarak %45 ise 18 yıl 4080 gün prim yeterlidir.

Şartlarınız tamam bu arada.

2016 yılında neden "ENGELLİ EMEKLİLİK" hakkınızı kullanmamıştınız?

O zaman engelli emekliliğinden haberim yoktu. Sadece malulen emeklilik ve birde normal emeklilik var sanıyordum kimsede uyarmadı.O zamanlar durumum çok ağırdı çok daha kötü durumdaydım ikinci kanala geçmiştim. Kendi kişisel temizligimi bile yapamıyordum yardımsız.Benimde pek araştıracak soracak sorgulayacak durumda değildim.Çok şükür o zamanlara göre daha ıyiyim çalışamasam bile evimi iyi kötü temizliyorum.En azından çöpten ev değil😀 Kişisel temizligimi yapabiliyorum çok şükür Allaha.

Çok sağolun iyi dilekleriniz için çok tessekkür ediyorum.Sizde hep iyi olun inşallah

Aydoga
Neden malulen emeklilikten erken emekliliğe geçiş yapmak istiyorsunuz, önce onu açıklığa kavuşturalım, tekrar çalışmak mı istiyorsunuz ?
Çalışmak gibi bir düşünceniz yoksa bunun size ahım Şahım bir artısı hatta belki de hiç bir artısı olmayacaktır.
Malulen emekliyim, canım istemiyor, hoop erken emekliliğe geçtim yok öyle bir şey.
Bu ayDÜNYAvazo 'nun dediği gibi basit değil, öyle bir tercihle geçilmiyor.
Önce sigortalı bir işe girip, adınıza uzun vadeli sigorta kollarını da içeren tam prim ödenmesini sağlamalısınız ki malulen emekliliğiniz düşsün.
Ondan sonra da sigorta başlangıç tarihiniz itibariyle erken emekliliğiniz vergi indirimi şartına bağlı olduğu için çalışmaya devam ederken raporunuz ve işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair bir belge ile birlikte vergi indirimi için vergi dairesine başvuracaksınız. Bunun sonuçlanması da nereden bakarsanız 4 ay. Şu Corona salgını günlerinde bu süre çok daha uzun.
Kabataslak ve en iyimser ihtimalle en erken 6 ay sonra tekrar emekliliğinize kavuşacaksınız.
O da raporunuz Maliye Merkez Sağlık Kurulu tarafından onaylanıp vergi indirimi hakkı verilirse. Yani onun bile garantisi yoktur.
Arkadaşlar lütfen tam bilmediğiniz, emin olmadığınız konularda yanlış bilgi verip vebal almayın.

Ben malulen emekli olabilmek için Erenköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde kurula girdim orası oran söylemedi kuruma göndereceğiz dedi kuruma gönderilen raporla malulen emekli oldum.Sonrasında engelli kimlik kartı çıkartıra bilmek için Maltepe Devlet Hastanesinde kurula girdim Maltepe Devlet Hastanesinde engelli raporum yüzde 45 olarak çıktı. Bu yüzde 45 çıkan rapor benim uykularımı kaçırıyor huzursuz ediyor yarın öbür gün ssk bana senin malulen emekli olduktan sonra aldığın bir engelli raporun varmış sana ödenilen bütün maaşları faiziyle geri istiyoruz derler diye korkuyorum. Yoksa tekrardan calisabilecek gücüm kuvvettim yok ilaçlar çok ağır düşürüyor uzun süre konsantre olamıyorum dikkatimi veremiyorum.Hiç bir şeye. bu konuda bir bilginiz varmı Lütfen yardmcı olun

Aydoga
%45 oranlı raporu hangi tarihte aldınız ?
Çok fazla kafaya takarak kendinizi yıpratmayın, zaten rahatsızlığınız psikolojik.
Malulen değerlendirmeye tabi iş gücü kaybı ile raporlardaki tüm vücut fonksiyon kaybı farklı şeylerdir.
Raporunuz sahte ve şaibeli olmadıktan sonra maaşları geri isteme gibi bir şey olmaz rahat olun.
Her rahatsızlık ilerleyecek ya da sabit kalacak diye bir kural yok. Farz edelim ki geriledi, SGK sistemde düşük oranlı rapor gördü. Bu durumda direkt maaşı kesip geri isteme gibi bir şey söz konusu değil.
Eğer isterse sadece kontrol muayenesi isteyebilir. Kontrol muayenesinde yeterli oran çıkmazsa o tarihten itibaren maaşınız kesilir. Geri ödeme istenmez.
Malulen emekli maaşınız kesilirse hemen bir yerde sigorta girişi yaptırır, bu arada da vergi indiriminr başvurursunuz. Vergi indirimi onaylandıktan sonra da zaten erken emeklilik şartlarınız tamam olduğu için bu sefer de vergi indiriminize istinaden erken emeklilik başvurusu yaparsınız.
İnanın boş yere endişe ediyor, kendi kendinizi yiyorsunuz.
Şimdi arkanıza yaslanın ve bir ohh çekin.
İyi geceler. 😊

Ufukalp

Diyelim ki 2010'da malulen emekli olan birine bu sene yüzde 45 düşük oranlı rapor verildi.
Belirttiğiniz gibi vergi indirimi ile
emeklilik için başvuracak,çalışmaya devam edecek.
fakat raporun başlangıç tarihi bu sene 2020.
bu durumda erken emeklilik için rapor tarihi mi baz alınır yoksa ilk işe girdiği tarih mi?

sungate_
Tabi ki ilk sigorta başlangıç tarihi baz alınacaktır.

Eğer çalışmayı düşünmüyor isen karıştırma zaten en düşük malul maaş 1500 oldu normal erken emeklilik maaşı 1000 lira civarı bağlarlar zarara uğrarsın gerek yok al maaşını ye kardeşim ama ilerde sgk çalışıp ben yüksek prim ödenecek bir iş buldum sgk günümde var vb durum söz konusu ile düşünüp iyi hesap yapmak gerek eğer maaş yükselecekse tamam yoksa hiç hiç zorlama ki benim tahminim 3600 gün varsa sgk ne kadar maaş alırım sistemden bakabilirsin 3600 az ise emekli maaş com diye bir site var oda baya doğru sonuc veriyor ordan bak erken emekliye ne kadar maaş alırım hesap yap ona göre kendine yol çizersin

Ufukalp
2016 yılında malulen emekli oldum.2019 dada yüzde 45 lik engelli raporum mu aldım.

Aydoga

Şuradaki rapor oranının düşmesinden dolayı bu tür bir arayışa girdin sanırım.
Bunu hiç düşünme şimdi. Hele malulen emekliliği iptal etmek felan, aman! Bırak, kontrole çağırırlarsa bakarsın...

Üst Alt