Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliliği hangi kurumdan olabilirim? SSK mı Bağkur mu?

drtroy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
10.01.1952 doğumluyum (64 yaş)

26.1.1981 yılında bağkur kaydım oldu. 3229 gün prim ödedim (8 yıl 11 ay 19 gün).

10.2005 'de SSK kaydım oldu. 363 günüm var. Son çalıştığım tarih 30.09.2007.

Son çalıştığım işyerinde şöforlük yaparken kalp krizi geçirdim. %50 sürekli iş görmezlik raporum var.

2009 yılında malülen emekliliğe başvurduk ama red edildi.

En son İzmir'de SSK müdürlüğüne gidip danıştığımızda 3600 günden emekli olabileceğimiz ama 8 günümüzün eksik olduğu söylendi. Bir yerde sigortalı başlayın ve hastaneye sevkinizi yaptırın dediler. Oradan alacağınız raporla emekli olabilirsiniz dediler.

Bu açıklama benim içime sinmedi. Daha önce yaptığımız araştırmada SSK emeklisi olmam için SSK gün sayımın yeterli olmadığı yönündeydi. bağkur'da emeklilik için 4400 gün talep ediyor diye biliyorum. Yeni bir yasa değişikliği mi oldu acaba? Bağkur ve SSK birleştiği için olabilir gibi düşündük.

Malülen emeklilik yada engelli emekliliği gibi kavramları okuyorum ama detayları anlayamıyorum. Nasıl bir başvuru yapmalıyız? vergi indirimimi ? Engelli emekliliği dilekçesi mi vermeliyiz.

Geriye dönük SSK ödemeleri için yasa çıkacak beklentisi içindeyiz bir taraftan.

Saygılarımla

10 yıl 1800 günle malulen emekli olmak istediğiniz zaman son prim hangi kuruma yatmışsa ondan olursunuz. Maluliyet cetveli 'ne göre malul sayılmanız gerekiyor, sgk tarafından sevkle rapor alırsınız.

Erken emeklilikte son 1261 gün hangisinden ise ondan olursunuz. Bağkura göre tablo şudur:
bagkur.PNG

Bağkur'da vergi indirimi alma şartı yok, ssk'dan olurken vergi indirimi alınması gerekir. buna göre 1261 günü doldurmanız gerekiyor ssk'dan 3600 günden olabilmek için.

Ayrıca askerlik yapmışsanız bunu ödeyerek de arttırabilirsiniz primlerinizi. Son 1261 gün şartını etkilemez ama.

Üst Alt