Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliligi nasil iptal ettirebilirim?

Aydoga

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben bundan bir bucuk yıl önce malulen emekli oldum. Bir buçuk yıl önce çalışamayacak kadar hastaydim.Ama Allaha şükür birbuçuk yılda toparlandim kendimi iyi hissediyorum.Ben şimdi bu malulen emekliliği iptal ettirip vergi indirimi ile emekli olmak istiyorum.Tekrardan iş hayatına dönebilmek için.Çünkü malulen emekli olduğum için hiçbir şekilde calisamiyorum Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar bana Allah rızası için yardımcı olabilir mi.Nasıl bir yol izlemeliyim.Şimdiden teşekkür ederim sağolun.

Aydoga

Çalışan statüsünde sigortalı olduğunuzda zaten malulen emekliliğiniz sonlanır. Sigortanızı başlatıp sigorta müdürlüğüne giderek emekliliğin iptalini isteyebilirsiniz...

Malulen emekliligi engelli emekliliğe çevirme

Ben şizofreni hastasıyım şizofreni hastalığından dolayı malulen emekli oldum.Bundan bir yıl önce. Bana çok az bir maaş bağlandı. Aldığım maaş ile gecinemiyorum. Ben şimdi malulen emekliligi iptal ettirip engelli olarak emekli olmak istiyorum. Emekli olduktan sonra çalışabilmek için Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim.Malulen emekliliği iptal ettirirsem Engelli olarak emekli olmak için nasıl bir yol izlemeliyim Engelli olarak emekli olabilirmiyim sigorta baslangicim 1998 ödenen gün sayısı 3900 cevaplariniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

OturanBoğa

Evet, malulen emekliliğinizi iptal ettirip çalışmaya devam edebilir ve sonra dilediğiniz zaman dilediğiniz statüde emekli olmak için kuruma başvuru yapabilirsiniz. Bunun önünde hiç bir engel yok

Engelli olarak emekli olmak zorlu bir süreç mi? Beni neler bekliyor? Rahatsizligim şizofreni SSK başlangıcım 1998 ödenen prim gün sayısı 4000 aşağı yukarı

Aydoga

Yaşlılık emekliliği için defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ettikten sonra aşağıdaki tabloya tabi olursunuz:

2008_oncesi.PNG

Bu şekilde emekli olduğunuzda emekli maaşınızı alırken çalışmaya devam edebilirsiniz.

Malülen emekli olan kişi emekliliği iptal edip vergi indirimiyle emekli olabilirmi?

Malülen emekli olan bir kişi
(2003 SSK Girişi, 14 yıl sigorta,
3541 prim günü şartlarıyla)

MALÜLEN EMEKLİLİĞİ İPTAL ETTİRİP

Vergi indirimi ile emeklilik için
Bütün şartları(2003 SSK Girişi,
15 yıl sigorta, %80 vergi indirimi
raporu ve 3600 prim günü ile taşıyarak emekli olunabilirmi?

ayDÜNYAvazo

merhaba aydın kardeşim EVET vergi indirimi alıp gerekli şartları tamamladığında olabilir diye biliyorum... son 3 buçuk yıl da SSK olacak kesin bilgiyi SGK kurumundan öğrenin bence VE 2008 öncesinde ve sonrasında kaç gün piriminiz var idi ? hangi tarihte emekli oldunuz ? asgariden mi ödendi pirimleriniz ? ne kadar maaş bağlandı ? neden emkliliğinizi iptal ettirmek istiyorsunuz ?Teşekkürler...

ayDÜNYAvazo,
ssk lı bir işe girdiinde otomatikman malulen emekliliği iptal edilir. Daha sonra vergi indirimi için müracaat eder ve vergi indirim hakkı kazanır ise erken emekli olur.

Arkadaşlar ben şunu da merak ediyorum,vergi indirimi ile normal emekliliğine 3 yıl kala emekli olmuş ve şimdi normal emekliliğini hak etmiş biri engelli emekliliğini iptal ettirip normal emekliliğe geçebilirmi.

dirhem
Neden gerek görüyorsunuz merak ettim.
Kısa bir süre sgdp değil de uzun vadeli sigorta kollarına tam prim ödeyerek çalışırsanız emekliliğiniz iptal olur. Sonra da normal yoldan tahsis talebine başvurursunuz.
Ama gerekçenizi gerçekten merak ettim.

Sayın ufukalp, bıktım artık her kafasına estiklerinde rapor istemelerinden,artık bu rapor işleri ile uğraşmak istemiyorum bozuk olan psikolojim daha da bozuluyor.
Sen sürekli vergi indirimi alıyorsun ,sürekli rapor ile emekli oluyursun ve sana gel tekrar rapor diyor ve okuyoruz düşürüyorlar ve insanların maaşını kesiyorlar bu da beni yoruyor.

dirhem
Sizi çok iyi anlıyorum.
Ama bunun için ekstra bir girişimde neden bulunayım ?
Kontrole çağırırlarsa gitmem, emeklilik iptal olur, normal emeklilik başvurusu yaparım olur biter.
Normal şartları oluşmuş birini hala kontrole çağıracaklarını sanmıyorum.
Tabi her gün karşılaştığımız mantıksız nuygulamalardan sonra hiç bir şeyden emin olamıyoruz o ayrı.

ufuk alp

Evet sayın ufukalp kardeşim,yahu bir insan özürlü olmak istermi ama olmuş yapacağı bir şey yok,hayata bir sıfır yenik başlayan bizlere neden
bu eziyet kişi engelli ise engellidir değilse değildir bunun oranımı takibi mi tekrarı mı olur tekrar tekrar eziyet eziyet.

Üst Alt