Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliliği reddedilenler Yaşlılık emekliliği şartları tutuyorsa rapor..?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
244
Reaksiyonlar
191
arkadaşlar malulen emeklilige başvurup sgk saglık kurulunca malulen emekliligi ret olanların tekrardan yaşlılık aylıgı şartları tutuyorsa malulen emeklilik dosyası üzerinden (tekrardan hastaneye sevk olmaksızın) işlemlerini yürütebilirler
http://www.istanbulsgk.gov.tr/post_attachment/download?id=2417

https://www.google.com.tr/url?sa=t&...an.pdf&usg=AFQjCNH_VP0tqpjMkyyxUNMT6Bg4GOqfDw

https://www.google.com.tr/url?sa=t&...bilir/&usg=AFQjCNFQd_DBCvV16wVYpB-d21VcbkTP7w

bu kaynaklarda yazıyor yoksa benmi yanlış anladım arkadaşlar bide siz okuyup degerlendirirseniz sevinirim

Son düzenleme:
Zaten yaşlılık emekliliği kadar prim ve yıl şartı varsa,malulen değil de erken emeklilk daha iyi,tabi dediğiniz başlık gibi de makule red sonucu erken emekli şartları uygunsa tabi olur

o boga birşeyi merak ettim yaşlılık aylıgı şartları tutan biri neden malulen emeklilige başvursunki sonradan malulene başvurup sonradan yaşlılık aylıgına başvursun yaşlılık aylıgı daha avantajlıyken neden böyle oluyor bilgi verirseniz sevinirim

kalpsesi

Malulen emeklilikte başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık söz konusu olduğunda emekli maaşı %10 arttırılır. Başka da bir avantajı yoktur.

onu demek istemedim yaşlılık aylıgı avantajlı çalışma hakkı var tek hastalıktan %60 istenmiyor bunu söylüyorum

bület bey birşeyi merak ettim yaşlılık aylıgı şartları tutan biri neden ilk önce malulen emeklilige başvursunki malulene başvurup sonradan yaşlılık aylıgına başvursun yaşlılık aylıgı daha avantajlıyken neden böyle oluyor bilgi verirseniz sevinirim

bülent bey burda anlatılmak istenen
ilk önce malullük şartları tutuyor kişi malulen emeklilige başvuruyor malulen emekli olamazsa ret olursa sonradan pirim ve yıl şartını doldurursa sonradan yani aradan zaman geçtikten sonra engelli yaşlılık aylıgı şartlarına ulaştıgı zaman yaşlılık aylıgına başvurursa rapor istenmez degilmi kafam karıştı da yada hem malulen aynı anda hemde engelli yaşlılık aylıgı şartlarımı tutuyorda ilk önce malulene başvurup sonradan hemen yaşlılık aylıgı için rapor istenmiyor aydınlatırsanız sevinirim

b-1) Sigortalı Olarak İşe Başlamadan Önce Malul Olanlar

Sözkonusu sigortalıların malullük veya yaşlılık sigortası yönünden yapılacak
başvuruya göre raporları iki şekilde temin edilebilir:
a) Malullük sigortası yönünden yapılan başvurularda, hastaneye sevk
edilen sigortalılardan çalışma gücünün en az %60’ını yitirmiş durumda
olduğu halde maluliyetine esas olan hastalık veya arızasının 5510 sayılı
Kanuna tabi olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihte mevcut olması ne-deniyle malullük aylığından yararlanamayan sigortalılar, 28 nci maddenin
dördüncü fıkrasına göre yaşlılık aylığına hak kazandıklarında, yeni bir dilekçe
alınmaksızın malullük aylığı bağlanması için verdiği dilekçesi esas
alınarak yaşlılık aylığı bağlanabilir.
b) Yaşlılık sigortası yönünden yapılan başvurularda, ilk işe giriş tarihinden
önceki hastalık veya arızaları nedeniyle malullük aylığından yararlanamayacak
sigortalılar, doğrudan bu maddeye göre yaşlılık aylığından
yararlanmak isteyebilirler. Bunların hastaneye sevklerinde hali hazır durumlarına
göre malûl sayılıp sayılmayacaklarının tespiti istenmez. Başka
bir anlatımla, ilk işe giriş tarihinden önceki hastalık veya arızalarının raporun
düzenlenmesinde dikkate alınması belirtilir.

kalpsesi

Tümüyle sgk'nın anlamsız prosedürü. Rapor oranı %60 üzeri olduğunda sgk hemen "malulen emeklik" diyor...

Bülent hocam peki biz başvuruyu yaparken Yaşlılık emekliliği diye belirttiğimizde Maluliyete mi yönlendirecekler nasıl işleyecek o süreç acaba OturanBoğa

Sugaremro

İlk sigortalılık 1 Ekim 2008'den önce ise ve 4a statüsünde emekli olunacaksa, vergi indirim hakkı da varsa, zaten doğrudan Yaşlılık emekliliği olarak işleme alırlar.

Ama Bağkur ya da memuriyet söz konusu ise, önce işlemi -inatla- maluliyet bağlamında işleme koyuyorlar, sonra "malul değilsin" diyorlar, sonra "o zaman Yaşlılık emekliliği yap" diyoruz, ve o zaman Yaşlılık emekliliğimnden işleme alıyorlar.

sa bület abi işkazasında kusur oranı maaşa yansırmı ben uzlaştım işyeriyle mahkemelik olmadım sürekli işgöremezlik maaşımda çıktı ayın 24nde denizbankta patron aradı dün dedi kusuru sana verelim dedi acaba kusurlu ben olursam maaşım düşermi nasıl yapmalıyım cevap verebilirseniz sevinirim heran nüfettiş arayabilir

o boga %60 oldugunu nerden biliyorlarki başvururkene ortada rapor yok sevkle hastaneye gidiliyor yaşlılık aylıgı veya malulen diye dilekce yazılmıyormu sgk ya malulen emekli olmak isteyen malulen diye başvurur yaşlılık aylıgı diye başvurmak isteyen 28 maddeden diye başvurur
benim anlatmak istedigimi anlamadınız diyelimki ben malulen diye başvurdum malulullük şartlarını taşıyorsam malulen diye işlemlerimi yapmışsam
fakat sgk beni malulen emekliligimi ret etmişse sigortalı işe girmeden önce malul kararı verdiyse örnek olarak
yani bu durumdan ret etmişse
fakat benim yaşlılık aylıgı şartlarım tutmuyorsa pirim ve yıl şartım
aradan zaman geçip yaşlılık aylıgı şartlarım tutarsa ben busefer otamatik olarak yaşlılık aylıgı için başvuruda bulunacagım başvuruda bulunursam sgk beni tekrardan rapora yollarmı yoksa malulen emeklilige başvurdugumdaki rapor geçerlimi

merhaba arkadaşlar benimde malulen emeklilik başvurum reddedildi ve bana 15 yıl 3600 günden yararlanacağım söylendi bu nedir 2002 sigorta başlangıcım

Üst Alt