Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliliğim iptal edildi. Yeniden başvurmak mı mahkeme mi önerirsiniz?

KADİR SY

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 2012 yılında Yemek Borusu Kanseri nedeni ile 2800 prim ödemem 12 yıl sigortalılığım varken 5 yıl sonra kontrol muayene şartı ile malülen emekli oldum.

5 yıl sonra kontrol muayene sonrası çalışma gücü %60 kaybetmediğim Gerekçesiyle malülen emeklilik iptal edildi.

Yüksek Sağlık Kuruluna itiraz ettim fakat onlarda itirazımın RED edildiğini bana bildirdi. Sgk benim hastalık oranının artması durumunda yeniden başvuru yapabileceğimi veya mahkemeye verebileceğimi söyledi.

Engelli Raporum var ve Onkoloji %20 Göğüs Hastalıkları Pnömotoraks nedeni ile %40 Psikiyatri Yaygın anksiyete bozukluğu ve Depresif nöbet %45 ve Gastroentroloji Total gastroktemi + özefazöktemi %50 yazıp %89 Ağır Engelli Raporum var 2019 Şubata kadar.

Şimdi durum böyle iken

Ben yeniden Malülen Emeklilik için Sgk ya Hastaneye sevkimi mi istiyim? Yoksa Mahkemeye mi başvuru yapayım?
Bir avukat ile görüştüm Mahkeme 3-4 yıl sürebilirmiş. Sizce ne yapmalıyım?

Acele cevap bekliyorum lütfen

@KADİR SY

Kardeşim anladığim kadarı ile henüz mahkemeye vermemişsin, Şayet öyle ise kesinlikle mahkemeye bulaşma,zira avukat yine az demiş mahkeme süreci enaz 5 yıl sürüyor ve o, 5 yılın mahkeme salonları,hastane koridorları ve adli tıp kapılarında geçiyor.

Mesela be 3 yıldır halen mahkeme sürecindeyim ve bir karınca boyu yol alamadım,sana tavsiyem bu hatalara düşmeden,yeniden sgk ya malulen emeklilik için başvur,

Sanırim bu kez maluliyetini onaylarlar,zira ağır engellilik söz konusu.
Geçmiş olsun.

KADİR SY

Bence de mahkemeye bulaşmamak lazım.i 3-5 ay sonra mümkünse başka bir şehirden yeniden malulen emeklilik başvurusu yapın. Bunun için önce 1-2 ay başka şehirde çalışmanız lazım. maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılmanız gerektiğini düşünüyorsanız, er geç bu hakkınızı kazanırsınız

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ilginize
Ben Kamu Denetleme Kurumu Ombudsman lığa şikâyet başvurusu yaptım.
Şimdi onlardan cevap bekliyorum
Şikâyet işleme alınmış.
Engeç 6 AY için de cevap verilirmiş. Ben oradan umutluyum. DAHA önce şikâyetçi lehine verilmiş kararlar var.
Bakalım Hayırlısı

Benim Şubat 2017 de aldığım 2 yıl süreli %89 Ağır Engelli (EVET) olarak verilen Raporum var
Benim malülen emeklilik kontrol muayene sonrası yine 2017 eylül ayında malülen emeklilik %60 iş gücünü kaybetmediğim gerekçesiyle iptal edildi
İtirazımda yüksek sağlık kurulu tarafından RED edildi.
Ben şimdi engelli raporunu yineleyip
Ağır Engelli ibaresini kaldırtıp ve sürekli olarak düzenlete bilirmiyim?
Engelli kadrosundan bir işte çalışıp 3600 prim gününü doldurup Vergi indiriminden emeklilik için başvuru yapabileceğimi söylediler
Sizce böyle imkanım varmı?

bence malulen emekliliğe hiç bulaşma, vergi indiriminden emeklilik için isteğe bağlı veya çalışarak prim gün sayınızı doldurup emekli olun, zaman kaybetmeyin. bence daha sağlam engelli emeklilik.

Tamam TEŞEKKÜR EDERİM ilginize
İnşaAllah raporum için yeniden başvuru yapıcam ozaman

Merhaba
Ben 2019 Ocak 17 de 1 yıl süreli %86 Devlet hastden Engelli Sağlık Kurulu Raporu aldım
2019 Nisan 8 de Vergi indirimi Başvuru sunu %86 1 yıl süreli Rapor ile yaptım
Vergi indirimi Başvuru sonucu Bugün 08,08,2019 'da (%86) oran ve Açıklama (1 Yıl Süresince 1.derece Vergi indiriminden faydalanıyor)
olarak geldi.
Ben Hâlen çalışıyorum 3460 prim günüm var 3600 'e tamamlayıp Emekli olabilirmiyim? Emekli olursan Hem Engelli Raporu Hemde Vergi indirimi için 1 Yıl sonunda tekrardan Rapor için Gönderilir mi

KADİR SY
Günaydın arkadaşim
Hakkında hayırlısı olsun.
Oranlarda pisikyatriden oran var mı ?
Genel de pisikyatri işin içine girince kontrol oluyor

Oranlar psikiyatri %25 onkoloji %20 Göğüs Hastalıkları koah %40 genel cerrahî %25

Sgk ya gittim bana 3600 prim gününü doldur gel biz seni vergi indirimin 1 Yıl süreli olduğu için hastaneye sevk edicez dediler
Benim engelli raporum 17 Ocak 2020 de bitiyor.
Vergi indirimi 08 Nisan 2020 kontrol diyor
Ben hem engelli raporu almak için hastaneye
Hemde emeklilik için sgk ya gidip sevk mi alıcam Bilgisi olan varmı?

KADİR SY

Merhaba, senin durum karışık gibi görünüyor. Şöyle yapabilirsin diye düşünüyorum. Öncelik SGK kontrole sevk ettiyse o tarihte sağlık kuruluna başvuru yap ikisinde de nasıl olsa dolaşıyor. İkisinide halledersin. Emekli olduğun için tekrardan vergi indirimi gerekli mi gereksiz mi onu tam bilmiyorum. Onu SGK yada vergi indirimine sor derim.
Hakkında hayırlısı olsun

Üst Alt