Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliliğim onaylandı. Maaş hangi tarihten hesaplanacak?

BoraÖzçelik

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Çarşamba günü aldığım bir haberle maluliyet müracaatımın onaylandığını öğrendim şuan maaş hesaplaması yapılıyormuş...müracaatım 9 mayıs daydı maluliyet servisine ilk sorduğumda müracaat ettiğimde çalışmıyorsam müracaat tarihinden itibaren hesaplanır demişlerdi...şimdi rapor tarihi diyorlar...hangisi doğru..rapor tarihiyse hangisi geçerli ilk hastanemi ikinci hastaneme çünki ara kararla işimi iyice uzatmışlardı ve ikinci hastanede işlemlerim tamamı 3 ay sürdü

BoraÖzçelik

Hayırlı olsun. Bakalım maaş ne kadar bağlanacak. Bağlandığında bilgileri şurada paylaşırsanız çok yararlı olur:
http://www.engelliler.biz/forum/eme...ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz-23.html

a) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden önce ise yazılı istek tarihini,
b) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden sonra ise rapor tarihini,
c) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında çalışmakta olanların [yani kam ise, malûliyetleri sebebiyle görevlerinden ayrıldıkları tarihi,
takip eden ay başından itibaren başlar.​

Hayırlı olsun kardeşim Bu Çarşamba da benimki sonuçlanacak hayırlısı ile bi emekli olsaydım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Maalesef kurulun verdiği sağlık raporu tarihi itibari ile başlatılıyor.

İlk müracaat ettiğin zaman geçerli

hayırlı olsun ve güle güle sağlıkla harcayın.
sgk dan aldığımız sevkle ,hastaneye gittik.hastaneye gittiğimiz o gün den hesaplanmış bizimki.11 aylık birikmiş aldık.rabbim herkese nasip etsin.

Evet aynen o şekilde hesaplanıyor tabi bu süre zarfında rapor parası felan almadıysan

Kardeş hayırlı olsun , bağkurmu SSK mı acaba , bende başvurdum hastaneye sevk ettiler yakında başlıyor maraton:) benimki bağkur 4b

ssk 4a benimki.... hayırlısı olsun kardeş oldukça zorlu bir maraton

Evet çok zor bi oyana bir buyana [emoji1]

Malulen emekliliginiz hastaneden rapor ciktiktan sonra ne kadar zamanda sonucu belli oldu?

Benden son istenen rapordan 3 hafta sonra onaylandı. (Aydoga)

Hayırlı olsun emekliliğiniz. Hangi rahatsızlıktan dolayı malulen emeklilik basvurusunda bulundunuz.

MS hastasıyım ve tek taraflı sekel kaldı daha önceden %44 rapor vermişlerdi rahatsızlığım ilerleyince bu sefer emekli ettiler

geçmişe dönük Emekli prim ödemesi

İyi günler ben MS hastası ve malulen emekliyim. maaşım haziran itibari ile kontrol muayenesinin uzamas sebebiyle durdurulmuştu. Eylül 22 de tekrar başlıyor ve ödenmeyen maaşlarda toptan verilecek. Ancak Sgk dan gelen evrakta geçmiş bayram ikramiyeleri ile ilgili herhangi bir bilgi yok. kontrol muayenesi için sevk tarihim 12 mart ara karar ve tekrar sevk baya sürdü ve ağustos sonu emekliliğin devam kararı verildi.

Acaba geçmiş emekli bayram ikramiyelerinide alabilecekmiyim? Ayrıca ikinci sorum sevk edildiğim hastanelerden verilen raporlarda bakıma muhtaçtır yazıldığı halde Sgk bu raporları dikkate almamış. bunun için itiraz hakkım varmı?

Üst Alt