Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliliğim reddediliyor. Ne yapmalıyım?

Zippo

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ben maluelen emeklilik icin Bas vurdum ve beni is kayipbim tespit edilmesi icin hastaneye yolladilar sgk dan.
Orada muayne icin gittiyim Doktorlar elimdeki kagita imza atip devam yolladilar, yani beni muayne bile etmeden kase ve imza atilar.

Benim almanyadan 70% agir engeli kimligim var. Bunu almak icin orada tamamen muayne oldum. Kan aldilar, röntgen cektiler, nefes almami ölctüler ......
Yani günlerce muayne etiler.

Türkiyede bir Doktor dogru bakmadi. Ben hemen muayneden sonra SGK ya gittim ve muayneye karsi itiraz etmek istedim. Orada calisan Bayan dediki neticeyi Bekle bakariz.

Maluelen emeklilik red edildi ve ben yine sgk ya gittim ve bana itiraz etmemi gerektigini söylediler.
Dilekce imzaladim ve Bugün Tel actim onuda red etmisler.

Beni muayne etmeden emeklilik veremezler tabiki.

Benim simdi ne yapmam lazim?
Pahali avukat tutma imkanim yok.

Hastalığını yazarsan detaylı yardımcı oluruz.Bazı doktorlar görsele bakıp karar veriyor ,nasıl olsa maaşları garanti haftada 2-3 gun takılıp gider bu tipler.Bu durumlarda uyanık olun başhekime şikayet edin.Bizim burda malulen emekli olman için tek hastalıktan %60 rapor alman lazım.Şartların uyuyorsa erken emekli ol bunun için defterdarlağın hastaneye sevki ile %40 vergi indirimi almanız yeterli.

Ankilozan spondilit
Oteoporoz
3 Tane Bel kemiyim kirildi

Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybınız varsa, bu ikinci red kararına karşı dava açabilirsiniz. Ama dediğim gibi, önce TC mevzuatına göre malul sayılacağınızdan emin olmalısınız.

Cevap icin tesekür ederim

Benim aldigim raporda su yaziyor:

Cervikal ve lomber ankiloz mevcut ( orta - agir ) boyun sag Sol rotasion 5* 30* fleksion ankiloz, lomber kifoz mevcut.

Yani cetvere Göre # 5.1 ve # 5.2 mi ?

Ankilozan spondilit veya diğer spondiloartropatilerde omurga tutulumunda
1. Dorsolomber veya servikal omurganın uygun görüntüleme tetkikleri ve fiziksel muayenede vertikal pozisyondan (sıfır dereceden) 50° veya daha fazla fleksiyonda ankiloze olması.
veya
2. Dorsolomber veya servikal omurganın uygun görüntüleme tetkikleri ve fiziksel muayenede vertikal pozisyondan (sıfır dereceden) 30° veya üzerinde (50°’den az) fleksiyonda ankiloze olması ve herbiri en az orta derecede olmak üzere iki veya daha fazla organ/vücut sisteminin tutulması.

İnanın bu ayrıntıyı bilemiyorum. Doktorunuza danışın derim.

Bana istanbuldan avukat tavsiye edebilirmisiniz?

Benim türkiyede sigortam olmadigindan Doktorum da yok.

Almanyadan gelen evraklar türkiyede gecersiz mis.

Ben simdi muayne oldugum hastaneye gittim ve muayneye karsi itiraz etmek istedgimi Bas hekime söyledim. Beyefendi bunun olumsuz oldugunda tespit edilirse bunun bana dönüsü olucagindan söyledi! Aceba bunu bir tehtit olarak anlarsam dogru mu? Yani itiraz edersem bunun bana zarari mi olucak ?

Ve ben hastaneden yüzde kac is kayibim oldugunu ögrenmek istedim. Onlar bunu tespit etmiyormus dediler ! Onlar tek rapor yaziyormus, bunu ben nereden ögrenebilirim ?

Dostum öncelikle çok geçmiş olsun.Türkiyede malulen emeklilik deve hendek atlatmaktan zor.Benim mesela %96 raporum vardı kabul etmedi sgk onlar sevk edecekmiş ettiler ondanda %88 rapor aldım.Sevk ettikleride o %96 rapor veren hastahane.Sonra bana sgk kağıt yollamış.Gelen kağıtta "malul sayılmış isenize de işe girerken aynı hastalığınız mevcut olduğundan emekli olamazsınız"diye abuk sabuk bir gerekçeyle red geldi.Yasada işe başlarken malül seviyede özürlü olmayacaksın yazıyor.Ama bunlar işe girerken özürlü olmayacan anlıyor.Bu kada saçma buradaki işler.İşe girerkenki raporum %42.2010da vergi indirimi için %58 rapor aldım.Ama işte hastalık ilerledi ama malülsün ama emekli olamazsın diyorlar.Sonuç ise sgk ile mahkemeliğiz.Bakalım bir,iki ay içerisinde yüksek sağlık kuruluna çıkacam.
Burada işler bu şekil yürüyor işte.Uğraşmadan işler pek yürümüyor.Hele özürlü için işler işkence.Bunlar özürlü işleri biraz kolaylıyalım diyen yok.Benim arkadaş 2,5 sene uğraştı anca emekli olabildi.İnşallah emekli olabilirsin kolaylıkla dostum.

Selam Kadir.
Sanada gecmis olsun.

Bu sorunlari cikaran hepsi sagllikli yani Onlar Bizim cektileriminizi anlamak istemiyor!

Malesef bunu her yerde görüyorum :(

Magduruz ve karsimizdakiler bize yardim ediceklerine bizimle oyun oynuyor. Ne adalet bu?
Anlamiyorum.

Onlar oturmus Memur maasina gerisi ......

Türkiyede prozedürleri bilsem ben de onlara yasal yoldan cevap veririm ama burada her sey malesef baska
Burada Memur olan isi yirti gibi geliyor bana

Aynen dostum.Hatta çekemeyenler bile var.Siz erken emekli oluyorsunuz,oturduğunuz yerden para alıyorsunuz diyenler bile var.Biz sağlıklı olalım siz engelli olun o zaman nasıl oluyormuş görün...
Zaten eğer diretirlerse mecbur yasal yollara başvurman gerekiyor.Buranın sgksıda biraz diretir haberin olsun.

Sanki mecbur kalmasak birimiz bu yolu secermiyiz ?

aynen

Arkadaşlar, Allahın izniyle bu ay emekli oldum. Ama ilk müraacat değilde. Sigorta başlangıcı 10 yılı doldurunca daha kolay oldu. Fakat 826tl maaş bağlandı. Tekrar maaş yükseltmek için dava açıldı. O zaman büyük ihtimalle 1000tl falan olur. Allah bereket versin. Darısı diğer engellilerin başına.
İnternetten emekli-maaşı.com sitesinden tam 30 tl. Az çıktı. Merak edenler için.

Sağol dostum. 1.5sene bekledikten sonra muradıma kavuştum. Maaş düşük ama olsun. Hiç yoktan hastane avantajı var. Allah bereket versin.

Üst Alt