Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliliğim tedavi sonrası iptal edilirse Yaşlılık emekliliği..?

mesut1969

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar guruba Yen'i katıldım bilgi konusunda yardımcı olursanız sevinirim
86 girişli 4a 5600 gün sonra 4b 1400 gün primim var
48 yaşındayım
4yıl önce by-pass 4 damar değişti 6ay sonra lenf kanserine yakalandım
tedavi görürken malülen emekliliği öğrendim ve 2 yıl önce malülen emekliliğe başvurdum %91 oranla emekli oldum
busene Nisan'da kontrol muayenesine çağırdılar. şubatta gittim sevk alıp hastanede muayene oldum kanser tedavim bittiği için %20 veriliyormuş kalpten %55 oranım vardı Mayıs'ta sonuç belli olur dediler

eğer kalp oranım %50nin altında çıkarsa malülen emeklilik sonlandırılıyor diye biliyorum sorum bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekir?
kontrol muayenesinde alacağım rapor işime yarar mı?

Bilgisi veya benim durumumda olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim

mesut1969

Malulen emekliliğiniz kanserden dolayı gerçekleşmişse, rapor oranı toplamda %60 ve üstü olsa da malulen emekliliği iptal etmeleri çok muhtemel. Zira yine malulen emeklilikte oran değil, maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyede işgücü kaybının var olup var olmadığına bakar sgk. Ama kontrol muayenesinde bu konuda bir tolerans var mı, inanın hiç bilemiyorum.

Ama eğer oran düştü diye malulen emekliliği iptal ederlerse, ben olsam ona itiraz etmeksizin, "sigorta prim gün sayım ve kurumunuzca tescilli engelli raporuma istinaden emekliliğimin 5510 sayılı yasanın 28. maddesi kapsamında erken Yaşlılık emekliliği olarak işleme konmasını arz ederim" diye dilekçe veririm. Çünkü şartlarınız bunun için de uygun:

2008_oncesi.PNG

teşekkürler bülent bey

Bülent bey bahsettiğiniz 5510 sayılı kanunun 28.maddesi ile ilgili dilekçe örneği varmı sizde? Yoksa SGK danmı talep edeceğiz? SGK ya gidip malullüğümü sordum hastaneden rapor henüz gelmedi dediler 29 Mayıs'ta hastanede son kontrolüm yapılacak dediğimde haziran gibi bize gelir dediler rapor olumsuzluğunda sizin tavsiyenizi uygulamak açısından dilekçe örneği olursa elimde o an başvurumu yapabileyim diye düşündüm .ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

mesut1969

Özel bir dilekçeye gerek yok. Yukarıda yazdığım bağlamda bir dilekçe yazıp başvurabilirsiniz.

Üst Alt